[4G LTE] Hopplöst ostabilt på senaste - Någon som har provat att köra 2x riktantenn?

Permalänk
Medlem

[4G LTE] Hopplöst ostabilt på senaste - Någon som har provat att köra 2x riktantenn?

Hej Swec,

Jag har sedan ett par år tillbaka kört med 4G LTE + Poynting riktantenn, vilket har fungerat relativt ok. Pingar 70-100 i t.ex World of Tanks, inte optimalt men det fungerar.

På senaste tid så har stabiliteten på anslutningen varigt oerhört dålig, den spikar/tappar anslutningen med jämna mellanrum vilket gör det omöjligt att spela. En liten högre, men kontinuerlig ping, går att anpassa sig till. Men när den spikar upp till ~5-20k (Mer eller mindre tappar anslutningen helt under korta perioder) så är det helt hopplöst. Det senaste två veckorna har jag fått avstå från att t.ex spela Overwatch med polarna, jag får sitta och köra spectate istället.

Jag har länge funderat på att köpa en extra riktantenn för att kunna köra en MiMo-anslutning. Det finns dock så oerhört lite/dålig information om fördelar/ev.nackdelar, osv.

Vad tror ni, är det värt att investera i en ytterliggare antenn? Jag skiter mer eller mindre i hastigheten på upp/ner(den är redan ok, när det väl fungerar dvs), jag är bara ute efter att stabilisera den.

Det här kan hända närsomhelst helt utan förvarning, användar/belastnings-mönster, osv. Vilket får mig att tro att det troligtvis inte har att göra med plötslig påfrestning i området.

Telenor
Dovado 4G Pro
Huawei E398
1x Poynting Riktantenn LPDA-A0092 (1,5m ovanför tak)

Visa signatur

"Rock's longest, strangest trip, the Grateful Dead."