Brevlåda, magnetkontakt och USB-kabel

Permalänk
Medlem

Brevlåda, magnetkontakt och USB-kabel

Hej,

Jag blir inte klok på det här och hoppas att någon här kan hjälpa mig.

Såhär har jag tänkt mig. Jag har en brevlåda utanför huset. När posten har kommit så vill jag få en impuls till USB-porten till datorn, helst med något färdigt program som i sin tur kan köra något script som jag gör själv. Så ska det bl a loggas i en databas och skickas mail när posten har kommit är tanken.

Men när jag googlar så hittar jag inget om hur jag ska få ihop det med USB-sladden och magnetkontakten.

För att göra det extra tydligt så har jag gjort en ritning på hur jag vill ha det: https://www.dropbox.com/s/lrp2zpi42orkyzr/usb.jpg?dl=0

Magnetkontakten är den här: https://goo.gl/JkSvmi

Jag har redan grävt ner PVC-rör så fattas bara att montera magnetkontakt och dra kablar. Och så förstås det här problemet som jag undrar om jag kan få hjälp med här? Är väldigt tacksam om någon kan berätta hur jag ska göra. För datorn borde ju kunna känna av ifall man lägger ihop två trådar i USB-sladden? Eller är jag helt ute och cyklar?

Mvh

Permalänk
Medlem

Jag tror att ditt grundkoncept är lite fel och att det är därför du inte hittar nåt på google om det.

Dina magneter antar jag fungerar som en vanlig brytare. Sätter du brytaren mellan matning och jord kommer du få en kortslutning när brytaren är stängd och det gillar inte moderkortet. Sätter du brytaren mellan data+ och data- kommer ingenting hända eftersom du inte har någon matning.

Om du insisterar på att använda USB för din lösning föreslår jag att du exempelvis sätter ett USB-minne i andra änden på sladden. Magnetbrytaren kan du sen använda för att bryta matningen till USB-minnet när brevlådan öppnas. Datorn kommer registrera detta som att någon har dragit ut USB-minnet. Om du sedan har något program som sedan detekterar om du USB-minnet har varit ansluten hela tiden (även om du inte är vid datorn), så har du löst ditt problem. Måste dock poängtera att detta är en omständig lösning.

stavfel
Permalänk
Medlem

Köp istället en Raspberry och använd en digital I/O(ingång) som kickar igång det skript som Du vill ha när magneten bryts eller sluts.

Permalänk
Medlem

USB är inte så bra till detta. Maxlängden på kabeln är rätt kort. Ett annat problem är att du kopplar kabeln rakt in i din dator utan elektrisk avskiljning. Lite åska (eller kortis i kabeln) som tar i marken utanför och din dator är stekt.
Seriella gränssnitt är bättre, de klarar längre kabel. Går även att avskilja elektriskt.

Om jag skulle lösa ett liknande problem så skulle jag nog försökt hitta något trådlöst. Som en billig trådlös magnetkontakt till ett larm.

Här kommer den berömda damen igen: Edit:
http://forum.allaboutcircuits.com/threads/magnetic-switch-act...
http://forum.allaboutcircuits.com/threads/using-rs232-for-ala...
http://sinhalacurcuit.blogspot.se/2010/01/alarms-and-security...

Permalänk
Festpilot 2020, Antiallo

Jag hade kikat på rs232 men det kräver att du har en baud-rate och även initieringsbitar. Det är inte riktigt på-av eller en kort impuls som fungerar.

Jag hade kört en arduino om du är novis, eller pic/atmel om du har programmerat mikrokontrollers tidigare, drivrutiner behövs nog implementeras i c/c++, har du otur så är det assembler som gäller.