Vad skulle du gjort annorlunda i uppväxten?

Permalänk
Avstängd

Vad skulle du gjort annorlunda i uppväxten?

Tänkte efter att ha suttit och läst igenom ett par "övriga ämnen" trådar, vad ångrar du dig i din uppväxt, kanske något som den yngre generationen som finns här på forumet kan ta lärdom av.
Kanske även mellan generationen som jag befinner mig i kan få en del tips, vem vet?

Saker som jag ångrar eller skulle gjort annorlunda:

*Inte sagt nej till tandställning när jag va 16 år, sitter idag 10 år senare och funderar på att skaffa en "osynlig" som kommer kosta mig 60k.

*Skulle valt en annan gymnasieinriktning än IT då det inte gav mig något eftersom jag redan kunde grunderna redan innan gymnasiet, skulle gått in för att bli något från start typ advokat, mäklare eller något annat välbetalt intressant yrke.

*Skulle ge vad som helst för att få gå tillbaka i tiden och inte börja med gambling, har satt mig i en svår ekonomisk situation, hade jag istället varit duktig och börjat spara pengar från första inkomsten så hade jag troligtvis åkt runt i en bil för 200k istället för 40k, och bott i hus eller köpt lägenhet istället för en hyresrätt, och fått uppleva lite fler utlandsresor med mera.
(BÖRJA aldrig spela casino, fyy)

*Levt livet lite mer, skaffat större umgängeskrets, istället för att prioritera datorn och raids i WoW, vilket inte har gett mig ett skit! jag spelar än idag 11 år senare men på en lagom nivå, när jag verkligen inte har något annat för mig, då kan jag spendera ett par timmar vid datorn.
Finns sjukt mycket negativt samtidigt som possitivt gällande datorn, försök inte att bli världsmästare eller miljonärer genom datorn, använd den till jobb/utveckling och oplanerad dötid.
I längden har du så bra mycket jävla roligare med kompisar än att passa tider till raids eller matcher.

Saker jag inte ångrar:

*Blev erbjuden att inte köpa moped, skulle då fått en bil för en högre summa när jag fyllde 18, men de 1.5-2 åren jag hade min moped va de roligaste i mitt liv, tror det kommer bli svår att överträffa, laglös och hade alltid något att göra.
Har du som yngre haft i tanken att inte skaffa moped så tänk om! har du som äldre inte haft moped, synd!

*Började festa när jag va 13 år, vi drack ful öl, ful vodka och HB, nästan varje helg, från jag va 13 tills jag va 17, jag och alla andra lever fortfarande utan några bestående men, lev när du är yngre! när du blir 18 och ska ut ska folk bara slåss och va dryga.

*Tog ut pengar som bl.a min mormor sparat sen jag föddes, till att bygga min egna första dator, skulle jag inte gjort det då (jag va 12 eller 13), då vet ja fan inte vad jag hade varit bra på idag.

Jag är 26 år Vad ångrar eller ångrar ni inte att ni gjort hittills i livet? Eller vad vill ni göra?

Permalänk

Ångar att jag retade en tjej i andra klass för att vara tjock. Rätt kravftigt och upprepande och förstår ännu i dag inte hur man kunde vara så elak som barn.

Permalänk
Medlem

*Ångrar att jag suttit vid datorn större delen av mitt liv istället för att faktiskt umgås med människor. Som 25-åring har jag mer eller mindre tröttnat på att sitta vid datorn och saknar en stooor umgängeskrets man faktiskt umgås med mycket och gör saker.. Inte för sent ännu att skaffa en dock, men betydligt svårare i denna åldern.

Permalänk
Entusiast

Ångrar djupt att jag inte ställde mig i bostadskö när jag fyllde 17 (eller vad det var) trots att människor i min omgivning sa åt mig att göra det, och trots att det var gratis. Var därför tvungen att pendla när jag väl började plugga.

När jag efter första året (som jag för övrigt önskar jag hade tagit på större allvar) kunde få ett rum i studentkorridor valde jag att vänta ytterligare ett år för att kunna få en lägenhet med eget kök. Med facit i hand hade det varit värt att ha delat kök i ett år och att i gengäld bo i stan.

Så är det något man ska göra är det att ställa sig i bostadskö i relevanta städer, oavsett hur sannolikt det är att man kommer plugga där. Man har väldigt mycket att vinna och bokstavligen ingenting att förlora.

Permalänk
Medlem

En månad ifrån 30-bomben och det jag ångrar mest i mitt liv när det gäller uppväxten är att jag var åt helvete för snäll när jag var liten, en snäll introvert kille är verkligen INGEN intresserad av...

Kort och gott hade jag fått göra om allting från början så hade jag nog fan sett till att vara skolans värsta svin, dom verkar alltid få allt dom vill i skolan.

Sen önskar jag att jag haft mer stake när jag var yngre, vågat göra mer sociala grejor. Vem här har tex tackat nej till fyra-fem snygga brudar när dom frågar om man vill följa med dom ut på stan i paris och ha kul utan istället legat på ett hotellrum och glott på en dåligt franskdubbad version av någon rocky-film ??

<------ Dat guy did it......

Men men, nu har jag efter lång arbetslöshet äntligen hittat en arbetsplats som jag verkligen gillar och jag gör något jag tycker om med även om det är hyffsat kass lön att vara bilmek och även ganska tungt. Men hellre ett sämre betalt jobb man trivs med än ett välbetalt jobb man hatar!

Permalänk
Medlem

Borde ha börjat träna och tagit körkortet vid 18 års ålder. En hel del annat också

Permalänk
Medlem

Ångrar att jag inte sommarjobbade under somrarna och även under lov. @[TBOC]Razor Förstår dig lite där, ångrar att man ignorerade den där söta tjejen som var på mig för några år sedan, idag ser hon ju ut som rena rama modellen...

Permalänk
Medlem

Att inte hålla käften, småsaker som blåste upp i barndomen och retar upp en än idag. Stammade en del för jag ofta fick svårt att bygga upp meningar på studs, bland annat. (Introvert, jag tar gärna min tid med meningsuppbyggnader men blev nästan alltid framstressad)

Att jag inte bad min mor ändra mitt förnamn.

Till trots bland grövre period av depression under uppväxten så kunde jag ha satsat mer på engelska, inte för att jag är dålig på det - men jag känner att språk inte är något förhinder för mig och kunde ha utvecklats mer på det.

Att jag inte bad min mor byta grundskola för mig till en bättre.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Avstängd

Att jag inte följde med farsan till sjukhuset dagen han dog..kunde ha räddat hans liv.

Liten som jag var (9år gammal) fattade inte mer..min far återvände inte från sjukhuset..istället kom 2 poliser och en prästinna och berättade att vår pappa hade kollapsat i buskaget utanför ingången vid vårdcentralen..pga ombyggnad så såg tyvärr ingen att där låg en död person i buskarna..om jag hade följt med kunde jag ha hämtat hjälp..

Permalänk
Medlem

Ångrar

  • Att jag inte körde moppe. Nu kör jag MC, men hade jag haft moppe hade jag säkert skaffat MC-kortet direkt. Nu tog jag det ett par månader innan jag fyllde 30.

  • (lite fjortisvarning här) Att jag gick direkt på långsiktiga och seriösa förhållanden. I efterhand hade jag hellre "testat på" flera typer av personligheter och personer.

  • Att jag tog avstånd från min vän som har ADHD. Jag blev mobbad för att jag umgicks med honom. Istället borde jag stått upp för både honom och mig själv. Vi är väldigt goda vänner idag, och många år tillbaka, men jag kan fortfarande må skit för det jag (inte) gjorde.

Ångrar inte

  • Att jag satt så mycket tid framför datorn. Gick en basic IT-linje på gymnasiet, som i kombination med mitt IT-intresse på fritiden landade mig ett IT-jobb. Jag studerade inte mer efter gymnasiet.

  • Alla filmkvällar med vännerna när filmerna var nerladdade i .avi-format och utbrända på flera skivor. Kvalitén var skit, och om det fanns svensk textning så var den helt värdelöst översatt.

  • Att palla äpplen från surgubbens trädgård. Äpplena var jättegoda, men tjusningen var ju att vänta tills gubben såg oss från sitt kök så klättrade vi upp i trädet och tog så många äpplen vi kunde innan han kom ut genom ytterdörren.

Permalänk
Inaktiv

Ångar att jag ej dumpade mina vänner från dag 1 när jag lämnade deras ort.
Val av utbildning, jag skulle ha läst till elektriker på gymnasiet och högskola.
För mycket umgänge med kvinnor skulle ha lagt tiden på datorer istället.

Positiva saker så har jag ett bra jobb, men är fullkomligt totalt slutkörd. Om detta är bra kan diskuteras, men jag kommer ej på något bättre val. Det skulle isåfall vara den bingolotten jag köpte 1995 som jag vann 100kr på..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fisken1986:

Att jag inte följde med farsan till sjukhuset dagen han dog..kunde ha räddat hans liv.

Liten som jag var (9år gammal) fattade inte mer..min far återvände inte från sjukhuset..istället kom 2 poliser och en prästinna och berättade att vår pappa hade kollapsat i buskaget utanför ingången vid vårdcentralen..pga ombyggnad så såg tyvärr ingen att där låg en död person i buskarna..om jag hade följt med kunde jag ha hämtat hjälp..

Beklagar verkligen!
Men du måste sluta klandra dig själv för det, med en gång!!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ohem:

Att jag inte bad min mor ändra mitt förnamn.
Skickades från m.sweclockers.com

Får man fråga vad du heter i förnamn?

Permalänk
Medlem

Börja aldrig röka!
Det är vad jag ångrar mig mest för i mina tonår. Sen gjorde man en hel del dumma saker men dessa är ju i dåtid, rökningen har gjort mycket mer skada än dessa saker någonsin kommer göra.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mr Mr:

Får man fråga vad du heter i förnamn?

Sid

Försök att se från ett barns perspektiv: Vilka öknamn, synonymer, uttal och referenser kan du komma på med det?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av delete_home_end:

Ångar att jag retade en tjej i andra klass för att vara tjock. Rätt kravftigt och upprepande och förstår ännu i dag inte hur man kunde vara så elak som barn.

Been there done that, någon yngre som läser, gör inte detta, inte lätt att stå upp mot sånt som ung men fan så bra människa man blir efter, va med en mobbare, ångrar det djuuuupt.
Har funderat på att kontakta de jag gjort något ont, men risk för att riva upp gamla sår osv så tar jag det den dagen om den kommer då jag träffar någon av dessa personer.

Skrivet av kwame:

*Ångrar att jag suttit vid datorn större delen av mitt liv istället för att faktiskt umgås med människor. Som 25-åring har jag mer eller mindre tröttnat på att sitta vid datorn och saknar en stooor umgängeskrets man faktiskt umgås med mycket och gör saker.. Inte för sent ännu att skaffa en dock, men betydligt svårare i denna åldern.

Har man bara viljan så går det Gå en utbildning, behöver inte va högskola eller något, ta någon rolig YH utbildning, och gå in för att vara social så lovar ja att du minst får 1 ny vän, sen bara upprepa vuxenutbildningar är riktigt schysst, går en just nu fast det är för en ny anställning inom ett område jag inte jobbat med innan.
Tog ca 2 veckor sen pratade vi öppet med varandra som vi känt varandra hela livet.

Är du i Norrköping är det bara hojta till (Y) ut och ta en öl, jag sitter med vid datorn mer än att umgås även om jag har ett relativt normalt liv med jobb och det sociala så blir det lätt 2-4 timmar vid datorn innan sängen kallar.

Skrivet av [TBOC]Razor:

En månad ifrån 30-bomben och det jag ångrar mest i mitt liv när det gäller uppväxten är att jag var åt helvete för snäll när jag var liten, en snäll introvert kille är verkligen INGEN intresserad av...

Kort och gott hade jag fått göra om allting från början så hade jag nog fan sett till att vara skolans värsta svin, dom verkar alltid få allt dom vill i skolan.

Sen önskar jag att jag haft mer stake när jag var yngre, vågat göra mer sociala grejor. Vem här har tex tackat nej till fyra-fem snygga brudar när dom frågar om man vill följa med dom ut på stan i paris och ha kul utan istället legat på ett hotellrum och glott på en dåligt franskdubbad version av någon rocky-film ??

<------ Dat guy did it......

Men men, nu har jag efter lång arbetslöshet äntligen hittat en arbetsplats som jag verkligen gillar och jag gör något jag tycker om med även om det är hyffsat kass lön att vara bilmek och även ganska tungt. Men hellre ett sämre betalt jobb man trivs med än ett välbetalt jobb man hatar!

Det där med värsting i skolan, har varit där, och utanpå så kanske de ser ut att leva livet men så är inte fallet att värstingarna verkar bli behandlade bättre stämmer nog, men det är av terapeutiska skäl, och möten osv som en ung inte ska behöva.
Varför jag var sån hade med osäkerhet att göra, föddes annars med en guldsked i mun och har haft alla möjligheter i världen, som jag ändå sabbat.
Har istället jobbat mig dit jag är idag eftersom jag trots allt skit, fortfarande har föäldrar som tror på mig, och en stor vilja själv att lyckas i livet.

Roligt att hör att du har ett jobb du trivs med, jag hade själv ett där jag utbildade pensionärer inom teknik osv, men efter många års sökning, utan tidigare erfarenhet så ska jag nu bli projektör wihuu.

Hoppas du når dit du vill, eller att de ser potential i dig som bilmeck, vet att de finare större verkstäderna betalar ut bra löner iallafall 30k vilket är helt överkomligt, använd din framtida kunskap och sök dig högra upp i näringskedjan bara

Skrivet av Friterad:

Ångrar att jag inte sommarjobbade under somrarna och även under lov. @[TBOC]Razor Förstår dig lite där, ångrar att man ignorerade den där söta tjejen som var på mig för några år sedan, idag ser hon ju ut som rena rama modellen...

Ehh fan du gjorde nog rätt i att inte slita ut dig när du va ung pengar får de som skapar en stå för innan skolperioden tar slut!! Testade på att sommarjobba, det bara daltas runt och dagarna spenderas bättre på roligare saker.

Skrivet av Ohem:

Att inte hålla käften, småsaker som blåste upp i barndomen och retar upp en än idag. Stammade en del för jag ofta fick svårt att bygga upp meningar på studs, bland annat. (Introvert, jag tar gärna min tid med meningsuppbyggnader men blev nästan alltid framstressad)

Att jag inte bad min mor ändra mitt förnamn.

Till trots bland grövre period av depression under uppväxten så kunde jag ha satsat mer på engelska, inte för att jag är dålig på det - men jag känner att språk inte är något förhinder för mig och kunde ha utvecklats mer på det.

Att jag inte bad min mor byta grundskola för mig till en bättre.

Skickades från m.sweclockers.com

Borde vara mer diciplin på ungar istället, fan va ja ångrar att ingen gav mig på käften för jag va så dryg som liten.
Känns som vem som helst får göra vad som helst i skolan numer, inför piskrapp (y)
Hoppas du har det bra nu iallafall, tråkigt att höra

Hade med konstigt namn, va alltid pinsamt vid uppropen när man började ny klass, eller ny lärare, Karl-Henric

Skrivet av Fisken1986:

Att jag inte följde med farsan till sjukhuset dagen han dog..kunde ha räddat hans liv.

Liten som jag var (9år gammal) fattade inte mer..min far återvände inte från sjukhuset..istället kom 2 poliser och en prästinna och berättade att vår pappa hade kollapsat i buskaget utanför ingången vid vårdcentralen..pga ombyggnad så såg tyvärr ingen att där låg en död person i buskarna..om jag hade följt med kunde jag ha hämtat hjälp..

Sluta skylla på dig själv för det, inte ditt fel!

Skrivet av tintinj:

Börja aldrig röka!
Det är vad jag ångrar mig mest för i mina tonår. Sen gjorde man en hel del dumma saker men dessa är ju i dåtid, rökningen har gjort mycket mer skada än dessa saker någonsin kommer göra.

Börja med röka tidigt, har varit beroende sen jag va 12.5 och är 26 idag, mina lungor är nog svarta som kol, och kommer inte ihåg hur det är att inte röka så kommer bli jävligt kämpigt för mig, kommer nog aldrig sluta röka

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jaeger90:

Ehh fan du gjorde nog rätt i att inte slita ut dig när du va ung pengar får de som skapar en stå för innan skolperioden tar slut!! Testade på att sommarjobba, det bara daltas runt och dagarna spenderas bättre på roligare saker.

Nope, sommarloven är ju mer eller mindre 2 månader, tar en månad sen är man ganska trött på att inte har någon rutin. Man behöver inte jobba hela sommaren men definitivt värt att spendera 3-4 veckor på det för att få in stålar, föräldrarna varken är eller har varit så speciellt rika och det är skönt med pengar på kontot.

Permalänk
Medlem

@Bebben: Nu menar jag inte att vara orespektabel mot dig eller din polare. Men en polare, inte nödvändigtvis har ADHD men kan tas fel på det. Men polaren till mig föraktade jag väldigt mycket i gymnasiet pga hans utåtriktade beteende. När jag väl kände för en diskussion med substans så tenderade han avbryta mig, talade väldigt högt/viftade armar/ignorerade mesta läraren sa etc, och skrev jag på forum eller läste artikel som intresserade mig så skulle han lägga sig i om varför jag läste, hur fel det och det var utan att dra någon källa. Ja han kritiserade mig väldigt mycket under hela perioden, hade inte väldigt mycket kontakt med honom efteråt något 1½ år.

Det var illa nog att min depression blev värre.

@Jaeger90: Ja man tycker det, 1-2 f.d. klasskamrater i grundskolan innan byte till en annan (som var värre för mig utbildningsmässigt) tenderade att klanka ner på mig utan speciell anledning, spottade på mig. Mitt intresse för Spider-Man som sändes på lördagarna under 90-talet var tydligen något att anmärka på och förlöjliga mig.

Permalänk
Medlem

- Sett till att ha kompletta gymnasiebetyg, valt en linje som jag faktiskt ville gå, och inte lyssna på mina föräldrar. (Jag ville gå bygg, men jag lyssnade på dem och gick Sam/Sam)

- Tagit tag i min övervikt tidigare. Var på väg, men "gav upp". Bad Call!

- Inte tagit förhållanden i tonåren på så stort allvar. Som jag sa till min lillasyster när hon gjhorde slut med "sitt livs kärlek" när hon var 15, det kommer nya, det kommer många nya.

-Trott på de som sa "det blir bättre", det blir bättre.

Permalänk
Medlem

Kan också ångra ibland att man inte var ut o träffade fler människor innan gymnasiet.
Men jag ser det så att allt man gjort har mer eller mindre tagit en dit du är idag, även om det finns vissa saker jag kanske hade ändrat på, så är jag överlag nöjd!
Lite halv trist är det att man valde att plugga i andra delen av Sverige, så har rätt långt till de flesta polarna. Men o andra sidan så har jag lärt känna folk från nästan hela Sverige, vilket är rätt kul!

Permalänk
Medlem

Ångrar att jag inte startade en webbyrå på 90-talet och sålde innan bubblan sprack, sen investera den vinsten i Google. Då skulle jag ha dragit mig tillbaka vid 25 års ålder.

Permalänk
Avstängd

* att jag inte sålde lever, lungor och njurar för att få körkortet!
(Kostat mig skitmycket tid, pengar och lidande i många år efter)

* Att jag inte flyttade långt som fan från den förbannade byn där jag växte upp.
(Vilket jag än idag ångrar bittert)

* Att jag inte läste till läkare i ställetför att hålla på och slösa bort tid på att läsa in en massa skit jag haft noll nytta av senare men bara skapade ett enormt tidsglapp som jag inte kunnat ta igen fören nu, känner tyvärr enbart bitterhet över det nu. Jag förbannar det ofta att manvar dum i huvudet när man var 15 och trodde på alla propaganda om hur bra allt detdär skulle vara.

* Att jag också tackade nej till tandställning när jag gick i lågstadiet...

* Att jag trodde på folk som klandrade mig för en massa skit som de också varit kollektivt delaktiga i, eller försökt indoktrinera mina föräldrar och andra om för att bortförklara sin egen del i skiten.
Förebannade människor. (Jag skall inte säga vilka eller var (mer än att det inte var just Solbacka), men ni som läst Jan Guillous romaner kanske förstår, bortsett från att min pappa var den som hjälpte mig upp ur skiten)

Mycket mer här, men man blir bara bitter om man går och gräver ned sig, livet är inte värt det.

--------------------------------------------------
Ett litet urval saker jag inte ångrar:

Ångrar inte heller att jag drack öl och festade när jag var yngre

Ångrar inte att jag tillbringat mycket tid vid datorn

***bort/moderator***

Ångrar inte att jag bodde i stans knarkarkvarter när jag studerade, var nog den bästa tiden i mitt liv då (även om jag inte umgicks särskilt mycket med folket där).
Ångrar inte att jag höll fast vid polare trots att några blev skinnskallar och annat en kort period, riktiga vänner som är värda namnet står upp rakryggat även inför sådant! Även om jag inte delade deras åsikter, åren gick och ingen av dem är nasse idag, några till och med vänster.
Så, ytliga saker anser jag underordnat den man är. Jag är idag stolt över att jag inte föll för grupptryck och fryst ut människor när de behövt vänner.

§8 /screamin-daemon, moderator
Permalänk
Medlem
Skrivet av Ohem:

Sid

Försök att se från ett barns perspektiv: Vilka öknamn, synonymer, uttal och referenser kan du komma på med det?

Coolt namn tycker jag

Jag har accepterat mitt förnamn som typ ingen kan uttala eller stava. Föräldrarna var smarta/sadistiska också och gav inget andra namn som man kunde "fly" till.

Permalänk
Medlem

Jag ångrar ingenting, skitnöjd med allting!

Skämt åsido så var jag rätt nördig i tonåren, lite av en outsider, så ångrar typ att jag inte breddade min bekantskapskrets en del, testade mer grejer. Fast man hade mycket kul ändå, bara inte på samma sätt som majoriteten.

Ja, man kunde sparat ihop mer cash och köpt lägenhet/hus tidigare, i teorin, men lätt att vara efterklok. Ingenting är för sent om man bara ger sig fan på det.

Att jag inte började dricka förrän jag var 16 och väldigt måttligt till ingenting tills jag var 19-20, det ångrar jag däremot inte.

Nej, allt som allt är det rätt OK.

Permalänk
Medlem

Ångrar att jag inte brydde mig om att fixa tänderna. Skulle vara trevligare att se sig i spegeln i dagsläget.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av huxflux:

Coolt namn tycker jag

Jag har accepterat mitt förnamn som typ ingen kan uttala eller stava. Föräldrarna var smarta/sadistiska också och gav inget andra namn som man kunde "fly" till.

Tyvärr öppnar det också mot fördomar i skola likväl jobb, blivit bemött med förakt om att jag skulle ha invandrarbakgrund när varken jag eller mina föräldrar besitter (såvida man inte diskuterar semantik och drar upp afrikanske rötter i mänsklighetens DNA). Kan dra upp ett exempel:

När jag gick på handel så kände jag att det inte var ett program för mig efter ett halvår och fick av SYOn gå på Elprogrammet som test i en period. Under detta så var där en svenska lektion jag deltog med en ny lärare, hon frågade lite öppet till klassen om dem hade "accepterat" mig (som i uppskattat eller godkänt en in the tribe) och fick ett litet tyst "...jaa" (Bara för att frågan besvarad, annars blivit awkward). Därefter kom mitt namn upp vid upprop och givetvis så frågade någon kaxigt och högt:

"Så vart utomlands kommer du ifrån?"
"Inget, född i Sverige"
"Jaha? Dina parents då?"
"Inte dem heller"
"Hur fan kan man heta så då..."
(Låååååång tystnad)

Jag svarade inte, men yay liksom. Fördomar kan jag vara utan och även till trots nobel bekämpning samhällen gör så kan jag gott varit utan besvären genom att annat namn.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ohem:

Tyvärr öppnar det också mot fördomar i skola likväl jobb, blivit bemött med förakt om att jag skulle ha invandrarbakgrund när varken jag eller mina föräldrar besitter (såvida man inte diskuterar semantik och drar upp afrikanske rötter i mänsklighetens DNA). Kan dra upp ett exempel:

När jag gick på handel så kände jag att det inte var ett program för mig efter ett halvår och fick av SYOn gå på Elprogrammet som test i en period. Under detta så var där en svenska lektion jag deltog med en ny lärare, hon frågade lite öppet till klassen om dem hade "accepterat" mig (som i uppskattat eller godkänt en in the tribe) och fick ett litet tyst "...jaa" (Bara för att frågan besvarad, annars blivit awkward). Därefter kom mitt namn upp vid upprop och givetvis så frågade någon kaxigt och högt:

"Så vart utomlands kommer du ifrån?"
"Inget, född i Sverige"
"Jaha? Dina parents då?"
"Inte dem heller"
"Hur fan kan man heta så då..."
(Låååååång tystnad)

Jag svarade inte, men yay liksom. Fördomar kan jag vara utan och även till trots nobel bekämpning samhällen gör så kan jag gott varit utan besvären genom att annat namn.

Jag har finskt namn så därför har jag också fått bära en kniv i bakfickan hela mitt liv. Men låt mig inte ens börja prata om mitt supande

Jag vet det där, antar det beror på hur man tar det, jag brukar skratta åt det även om det börjar bli lite gammalt. Tyvärr så är jag urusel på att ge tillbaka med samma mynt. Eller när jag gör det kommer det ut för starkt för då är jag nog ärligt elak.
Killar/män rent generellt brukar hålla på så för att se vad den andra går för. Man väljer bara nån grej som man kan peta på och är sällan illa menat.

Jag tror det är bättre att försöka omfamna det man har än att låta negativa känslor ta över för mycket för saker som står utanför ens kontroll. Det kommer alltid dyka upp nya fighter i livet och vissa av dom är tyngre och jobbigare att hantera så då är det bra om du känner dig bekväm med vem och vad du är och inte på vad du inte är.

Permalänk
Medlem

1. Att jag försökte begå självmord, saker och ting vänder. Idag är jag lyckligare än vad jag någonsin trodde va möjligt.

2. Vet inte hur, men om jag kunde stoppat min kompis från att begå självmord vore det ovärderligt. Hade jag kunnat få honom lite gladare under en tid skulle han ha klarat sig galant i livet.

3. Skulle ha börjat gymma tidigare, det ger mycket självförtroende att se sig själv starkare fysiskt och där med mentalt.

4. Att jag köpte mer appleaktier 2008

Jag ångrar inte att jag spenderade 50.000kr på datautrustning, kan låta mycket men det är också mycket nöje och mycket prylar

Permalänk
Medlem

Jag ångrar att jag valde elprogrammet, nu 10 år senare är jag otroligt trött på både jobbet och många av människorna i hantverkar branschen

Permalänk
Avstängd

Jag ångrar att jag inte läste el programmet, trots att jag inte jobbar med det idag, jag saknar ofta att vara uppdaterad på baskunskaperna...