Nätverks problem

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2016

Nätverks problem

Hej!

Har egentligen inte haft några problem med internet så länge jag bott här ca 5 år. Men installerade OVPN och problemen började dyka upp. Förlorade kopplingen till internet några gånger om dagen, dock korta avbrott 1 minut ca.

Men igår hände något när jag drog ut nätverkskablen och satte in den igen. Internet försvann helt på stationära datorn, men bara på den som OVPN var isntallerat på.

Formaterade datorn men det hjälper inte. När datorn är formaterad kommer jag in på internet i ca 1 minut sen försvinner den helt och kommer inte in igen.

Kan någon hjälpa mig? Kan det ha något med Ipv6, jag själv har ingen aning. Men misstänker det är OVPn som strulat till det. Har testat avinstallera nätverkskortet och installerat om det igen, men inget jag prövat hjälper.

Fint internet på alla andra datorer som finns i huset.

Vore mycket tacksam om någon vänlig själ kunde hjälpa mig.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Boden
Registrerad
Dec 2011

Nollställ din router om du har någon.

[Datorlåda: NZXT H630 Ultra Tower Silent] [Moderkort: Asus Z170-Pro] [Processor: i7 6700k 4.7 GHz @ 1.35v] [CPU-kylning: NZXT Kraken X61] [Minne: 32 GB 3466 MHz CL16] [Grafikkort: MSI GTX 1080 Seahawk X 2088 MHz/11 GHz] [Lagring: 180 GB Intel+128 GB Corsair SSD, 525 GB Crucial M.2, 640 GB Western Digital HDD] [Bildskärm: AOC AGON AG352UCG] [Ljudkort: Soundblaster ZxR] [Högtalare: Edifier S530D] [Hörlurar: BeyerDynamic DT880]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2016
Skrivet av mibsweden:

Nollställ din router om du har någon.

Har gjort, hjälper inte.

Måste man gå så långt att man måste köpa ett nytt moderkort, eller nätvärkskort?
Jag får upp mitt nätverkskort på enhetshanteraren, står att det är den senaste uppdateringen också.

Edit: Den finner inget nätverk heller såsom hemnätverk osv. JO NU fann den hemnätverk men det kommer och går som den vill.

Edit: Om man går in på nätverk och delningscenter och klickar på nätverkskarta så står det att nätverkskortet inte är anslutet.
(men jag finner mitt nätverkskort i enhetshanteraren)

Problem löst
Det visade att att jag hade testat en gammal nätverkskabel som var trasig. Testade en annan och då fungerade det Lite dumt av mig kanske men trodde inte att den jag testade först var trasig, men nu flyter allt på. Tack för hjälp