Forumdelen sponsras av

Får anpassad upplösning att fungera i windows men ej i CS:GO

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Feb 2008

Får anpassad upplösning att fungera i windows men ej i CS:GO

Jag har en Samsung S24D590L och GTX 960 och har skapat en anpassad upplösning på 1440x1080 @ 75hz. Den fungerar felfritt i windows, på informationen i skärmens meny står det dock att den kör 1920x1080 @ 75hz. När jag försöker starta CS (med launch options -w 1440 -h 1080 -freq 75) så blir den tvingad till närmast liggande upplösning (1280x1024 @ 75hz) eller bara svart uppstartsskärm varpå spelet stängs av.

Jag har testat runt med allt från 1080x1080 @ 62hz och uppåt men problemet kvarstår. Jag har även testat att låta både skärm och bildkort sköta skalningen. När jag kör 1440x1080 @ 60hz fungerar det felfritt och upplösningen hamnar i listan över 4:3 upplösningar i CS:GO.

Finns det något annat jag kan felsöka eller något annat sätt att få 1440x1080 @ 75hz att bli officiell upplösning? Vill bara veta ifall det finns något mer att göra eller ifall det är kört att få till 1440x1080 @ 75hz även ingame. Hoppas att någon kan hjälpa till

Edit: Glömde nämna att jag testat ändra videoinställningarna i "video" och "videodefaults" i configmappen och att jag kör med HDMI kabel då det bara finns det och VGA ut från skärmen.

OBS! Svar som "köp en 144hz skärm" och "du ser ändå inte skillnad på 60hz och 75hz" undanbedes.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2014
Skrivet av funkadelic:

Jag har en Samsung S24D590L och GTX 960 och har skapat en anpassad upplösning på 1440x1080 @ 75hz. Den fungerar felfritt i windows, på informationen i skärmens meny står det dock att den kör 1920x1080 @ 75hz. När jag försöker starta CS (med launch options -h 1440 -w 1080 -freq 75) så blir den tvingad till närmast liggande upplösning (1280x1024 @ 75hz) eller bara svart uppstartsskärm varpå spelet stängs av.

Är det så enkelt att du skrivit fel? "-h 1080 -w 1440" känns som att det borde fungera bättre.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av tonii:

Är det så enkelt att du skrivit fel? "-h 1080 -w 1440" känns som att det borde fungera bättre.

Skickades från m.sweclockers.com

Sorry, tror jag råkade skriva fel här bara! Men ska dubbelkolla. Vore sjukt om det var detta. Dock så fick jag igång det med 60hz.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av funkadelic:

Sorry, tror jag råkade skriva fel här bara! Men ska dubbelkolla. Vore sjukt om det var detta. Dock så fick jag igång det med 60hz.

Hade bara skrivit fel i OP här tyvärr.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Feb 2008

Hittade en lösning!

Lyckades hitta en lösning!!! Följde guiden nedan och använde CRU
https://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-U...

Problemet verkade vara att Nvidia inte ville lägga till 1440x1080 @ 75hz som originalupplösning utan bara som anpassade. CRU kunde tvinga in den så den låg under "PC" i Nvidia och inte "Anpassad".