Ingen bild vid POST eller i BIOS

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013

Ingen bild vid POST eller i BIOS

Hej på er!

Har ett besynnerligt problem efter lite byte av komponenter och skärm.

Får ingen bild vid POST eller i BIOS. Dock när Windows kommer igång får skärmen signal.

Kör ett Gainward GTX 1080 GS kopplat med Displayport till en Samsung C27HG70QQ skärm. Har även testat med HDMI för att utesluta direkt problematik med displayport.

Förr körde jag på en Philips skärm med DVI och då fungerar det perfekt.

Någon som har en aning om vad som kan vara fel? Finns det någon lösning?

Setupen finns i min signatur, dvs ingen CPU med integrerad grafik eller liknande.

Tack på förhand!

AMD RYZEN 7 1800X @ 4,2GHz - MSI X370 GAMING PRO CARBON - 16GB DDR4 @ 3200MHz - SAMSUNG 960 EVO 250GB - SAMSUNG 850 PRO 1TB - GAINWARD GTX 1080 PHOENIX GS 8GB @ 2100MHz/10800MHz - SAMSUNG C27HG70QQ 144Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kattlådan
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Någon som har en aning om vad som kan vara fel? Finns det någon lösning?

Det är inget fel direkt, vissa grafik-kort skickar ut inte signal till annat än första uttaget under intilal uppstart, när sedan Windows tar över styrningen av grafik-kortet skickas signal till de andra uttagen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av Belzader:

Det är inget fel direkt, vissa grafik-kort skickar ut inte signal till annat än första uttaget under intilal uppstart, när sedan Windows tar över styrningen av grafik-kortet skickas signal till de andra uttagen.

Ah, så du menar att det kommer att krävas DVI för min del för att få bild i BIOS?

AMD RYZEN 7 1800X @ 4,2GHz - MSI X370 GAMING PRO CARBON - 16GB DDR4 @ 3200MHz - SAMSUNG 960 EVO 250GB - SAMSUNG 850 PRO 1TB - GAINWARD GTX 1080 PHOENIX GS 8GB @ 2100MHz/10800MHz - SAMSUNG C27HG70QQ 144Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Rönnigne
Registrerad
Nov 2007
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Ah, så du menar att det kommer att krävas DVI för min del för att få bild i BIOS?

Om inte skärmen har DVI kan du ju bara sätta en dvi->displayport dongel i grafikkort ändan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2013
Skrivet av murklor:

Om inte skärmen har DVI kan du ju bara sätta en dvi->displayport dongel i grafikkort ändan.

Får jag ut 144Hz i 1440p då?

AMD RYZEN 7 1800X @ 4,2GHz - MSI X370 GAMING PRO CARBON - 16GB DDR4 @ 3200MHz - SAMSUNG 960 EVO 250GB - SAMSUNG 850 PRO 1TB - GAINWARD GTX 1080 PHOENIX GS 8GB @ 2100MHz/10800MHz - SAMSUNG C27HG70QQ 144Hz