Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

Bredband 100/100

Hej har Bredband 100/100 fiber hos comhem men har upptäckt att jag endast får 10mb i nedladdning och endast 15mb i uppladdning!!!
någon som vet va felet kan bero på? deras kundtjänst är stängd nu.
Jag har testat att starta om routern samt ta ut sladdarna och stoppa tilbax men det verkar inte hjälpa.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2015

@Hondaxl: Får du resultatet på Bredbandskollen eller när du laddar ner något, exempelvis torrents?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalarna
Registrerad
Nov 2016

@Hondaxl: Är mätningarna gjorda trådlöst eller med kabel?

Win10 PRO | Intel I5 6600K | MSI Krait Gaming 3x | Asus Strix 1070 | Deepcool Captain 120 White | Corsair Vengeance 16gb LED | EVGA G2 650W | Fractal Design Define C Window | 120gb Kingston SSD | Crucial MX200 M.2 500GB SSD | Intel 540 SSD 480GB | Crucial MX300 750GB | SSD 2TB Firecuda SSHD | Noiceblocker eLoop B12-P

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2017

Mäter du Mbps eller MBps?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Maj 2010

100 Mbps = 12.5 MB/s

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

på bredbandskollen,jag har trådat fiber. Märkte av det då twich har börjat lagga som fan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015
Skrivet av Garmzon:

Mäter du Mbps eller MBps?

Skickades från m.sweclockers.com

11,44 Mbit/s står det,när jag fick mitt fiber det va det uppe i över 100

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2017

Kolla alla nätverksanslutningar så dom verkligen är 100BASE-TX eller mer. Är en kabel eller kontakt någonstans sliten/skadad är det lätt hänt att du bara får ut 10Base

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015
Skrivet av Garmzon:

Kolla alla nätverksanslutningar så dom verkligen är 100BASE-TX eller mer. Är en kabel eller kontakt någonstans sliten/skadad är det lätt hänt att du bara får ut 10Base

Skickades från m.sweclockers.com

Inga skadade kablar vad jag kan se,som sagt det funkade när jag fick det.

Jaja får väl kontakta comhem imorn.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2017

Du ser nog inte ifall det är något som glappar, du lära titta på lysdioder eller vad OS säger om portarna

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2013
Skrivet av Hondaxl:

Hej har Bredband 100/100 fiber hos comhem men har upptäckt att jag endast får 10mb i nedladdning och endast 15mb i uppladdning!!!
någon som vet va felet kan bero på? deras kundtjänst är stängd nu.
Jag har testat att starta om routern samt ta ut sladdarna och stoppa tilbax men det verkar inte hjälpa.

Jag har exakt samma fel! Detta uppkom i helgen.
Har felanmält till ComHem och lär väl få svar inom det närmsta året ... :/

Bärbara: Alienware 17 & Fujitsu Lifebook
Stationär: Apple iMac 24"
Mobil: Galaxy S8

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015
Skrivet av Pear4Life:

Jag har exakt samma fel! Detta uppkom i helgen.
Har felanmält till ComHem och lär väl få svar inom det närmsta året ... :/

Nu jävlar funkar det igen;)
96,33 Mbit/s

Uppladdning
89,33 Mbit/s

Svarstid
1.27 ms