Varför hittas inte min nya lagringsdisk (SSD) automatiskt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Dec 2009

Varför hittas inte min nya lagringsdisk (SSD) automatiskt?

Har fått ett litet störande problem bakom nacken och hoppas någon skulle kunna hjälpa mig

Bakgrund: Har en ny SSD. Den är nu i ext4 format - har den som lagringsenhet till Steam (passar ext4 för det?).

Problemet: Varje gång jag startar datorn så måste jag "mount:a" den, d.v.s. med

>> mount *path-till-disken*

, för annars hittas den inte av Steam som en aktiverad disk. Varför kan inte detta ske automagiskt? Hur gör man så att OS:et lägger till disken vid uppstart?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Långtbortistan
Registrerad
Mar 2007

@Alotiat: Du måste lägga in den i

/etc/fstab

.

Det finns bara två sorters hårddiskar: de som har gått sönder och de som skall gå sönder.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Dec 2009
Skrivet av zarkov:

@Alotiat: Du måste lägga in den i

/etc/fstab

.

Yes det funkade. Tack för hjälpen!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra Götaland
Registrerad
Okt 2016

Skönt att det löste sig.

Nästa gång för att se alla enheter inklusive dom som inte är mountade kan du skriva (eller för andra med samma problem):

  • lsblk --noheadings --raw -o NAME,MOUNTPOINT | awk '$1~/[[:digit:]]/ && $2 == ""'

Det funkar även bra att skriva enbart 'lsblk' för att få en bra översikt:

Följa mina trådar hur jag gång på gång avslöjar Telias backdörrar som dom planterat på din Technicolor router. Dom ser till och med när du startar och stänger av routern på sekunden, inte nog med det. Dom loggar det också!!!

https://wuseman.github.io/TG799vac-Xtream-V16.2-JADE/
https://wuseman.github.io/TG799VAC-XTREME-17.2-MINT/