U-Matic videoinspelare JVC CR-6060ET, vad är detta?

Permalänk

U-Matic videoinspelare JVC CR-6060ET, vad är detta?

För ett par år sedan kom jag över denna gamla inspelningsmaskin för U-Matic videoband. En JVC CR-6060ET. Har försökt hitta någon info om den men hittills gått bet. Misstänker det är några snäpp över vanliga spelare för hemmet, då den har rätt intressanta inställningar/ingångar för både ljud och bild.

Hittills har den tjänat som en rätt stilig, fast onödigt tung, brevvikt, men kanske finns det nåt fan av analog video här som kan berätta lite mer om vad för slags maskin jag har hittat och vad jag borde göra av den. Alternativt komma med något gott råd om vart jag borde vända mig

Permalänk
Rekordmedlem

U matic var ett professionellt format men idag är det väl mest samlare som har nått sånt kvar för inga tv bolag använder ju analogvideo längre men samla/renovera eller sälj den på Ebay för de saknar ju inte helt värde.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Hej, har du fortfarande kvar din brevpress? Jag är intresserad av att använda den som rekvisita i en film som utspelar sig på 70-talet. Fungerar den?