Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2018

Knepig dator

Hej,

Jag köpte nyligen en dator över nätet, en Taurus gaming RX 580. https://www.inet.se/produkt/1511015/taurus-gaming-rx-580

Jag är verkligen inte bra på det här området, så jag vänder er till er som kan.
När jag fick datorn så var den till att börja med inte ren utvändigt. Jag försökte att göra ren den, men det gick sådär. Ser ut som fett längs ena sidan.
Dagen efter kom en skärm, en Samsung 27" S27F350H. https://www.inet.se/produkt/2200064/samsung-27-s27f350h

Skärmen funkade till min laptop, men inte till min nya stationära Taurus. Jag pratade med försäljaren samtidigt som jag försökte få skärmen och datorn kompatibla, men vi lyckades inte att lösa det, varför jag fick skicka tillbaka skärmen. Enligt försäljaren var datorn ny, men jag tyckte det verkade konstigt då den var smutsig och jag fått vänta extra i ett par veckor på leverans och det stått 0 på alla lagersaldon. Så helt plötsligt hade de 2 stycken.

Nu börjar problemen bli så många att jag måste fråga om det är jag som är dum, eller om det kan vara något med datorn.
Datorn hittar mus, tangentbord och skrivare som jag kopplar till den med sladd. Men den hittar inga USB-minnen. Den hittar min ritplatta men jag kan inte använda pennan till den. Allt funkar utan problem med min laptop som jag jämför med. Även skärmen ju.

Det står i specsen att datorn ska rymma 512GB lagring men när jag kollar i mitt exemplar så står det att jag har 433 kvar av 475. Jag vet att det ju ryker en del när man ställer i ordning och installerar, men jag har bara lagt in office och ett par andra program. Jag har inte hunnit använda datorn så mycket än så jag har inte så mycket filer sparade och den i särklass största filen är på 54mb.

När jag googlade om de här problemen så stod det att man skulle börja kolla partitioner och dylikt. Men i en ny dator???

Jag tänkte att jaf frågar här innan jag ringer tillbaka till försäljaren, då jag gärna vill ha en susning om vad jag pratar om och, som sagt, om det är jag som är korkad. Jag hade ju hoppats på lite vanliga enkla installationer och sen bara tuta och köra.

Tacksam för all hjälp