Permalänk
Medlem

Grundig LCD-TV, ljudet försvann

Hej!

Har en gammal Grundig LCD TV som heter 46 VLE 7239 BR. Den fungerar alldeles utmärkt förutom att den häromkvällen blev alldeles tyst.
Jag satt på soffan med både boxkontrollen och TVkontrollen bredvid mig, ipaden låg också bredvid men lutade sig lite mot mitt ben. När jag reste mig upp föll ipaden ner på kontrollerna och TVn blev alldeles tyst. Först trodde jag att mute-knappen på TVkontrollen blivit intryckt, men det var inte det. Jag har varit inne på TV-menyn och kollat ljudinställningarna, ingenting ser konstigt ut. Men jag är inte alls duktig på sådana här saker.
Jag har en manual som följde med när jag köpte TVn, men det står inget matnyttigt i den. Det ska finnas mer ingående manual på nätet men hittar ingenting när jag söker. TVn är säkert för gammal.
Kanske det är omöjligt att hjälpa mig så här efter mina beskrivningar... men om någon av er har tips som jag kan prova blir jag jätteglad för det!

Tacksamma hälsningar
leiaflax

Tog bort CAPS LOCK i rubriken/Thomas Y
Permalänk
Bildexpert 📺

Ifall du inte riktigt vad du lyckats med som gör att ljudet är borta kan du testa två knep. Det ena är vaktmästaråterställning. Låt TV:n stå strömlös ett tag – över en fika över natten – vilket rensar kretsar och elektronik från tillfälliga programfel.

Kvarstår problemet kan du fabriksåterställa TV:n helt så att du börjar om alla inställningar som om den vore ny. Handboken bör berätta hur om det inte är uppenbart i menyerna. Då måste du söka om kanaler och liknande igen, men det kan gå snabbare att göra allt detta, än att försöka leta efter vad tusan det är som gått fel.