Svart skärm och ingen bios efter överklockning

Permalänk
Medlem

Svart skärm och ingen bios efter överklockning

Tjenare! Nu är det så att min kompis pillade lite på min dator och höll på med överklockning inne på bios. När han överklockade processorn ifrån 4.4 till 4.5 GHZ så blev allt svart och ingen bios meny kommer upp, dok så snurrar alla fläktar och det verkar som allt får ström men den vita VGA lampan lyser.

jag har testat resettat bios inställningarna genom att plocka ut CMOS batteriet och sätta på en jumper men detta resulterade i samma resultat som innan "en svart skärm/ingen signal"

Det som är konstigt är att när jag startar datorn så börjar VGA lampan lysa efter cirka 2-4 sekunder och när den åker på så slutar mitt grafikkorts fläktar snurra.

Nu är det så att jag har testat mitt grafikkort, processor, hårddiskar och ram i en annan dator med exakt samma moderkort på och dem fungerar fin fint där. Har testat allt i en annan dator förutom PSU:n men den är helt ny så jag tror inte det är något fel på den. Så jag är lite rädd att moderkortet är sönder och att jag kanske måste köpa mig ett nytt.
Är det någon annan som haft liknande problem? eller är det bara jag, skulle iaf bli väldigt glad om någon vet vad felet är eller vet något annat jag också kan testa.

Specs:
ROG Strix b450-f gaming
32 GB Ram 3600 mhz G.Skill
1050 ti (Just nu) men har även RX 5600xt
M.2 MP510 960 GB
SSD 250 GB
Ryzen 7 3700x
Vattenkylning H115i
RM 750x Nätaggregat
Chassi NZXT 510 Elite