Funderar på köpa rcbil tips behövs

Permalänk

Funderar på köpa rcbil tips behövs

Hej!

Funderar på köpa rcbil! Men har noll koll! Så skulle behöva lite hjälp

Tänkte köra lite på skoj, bygga egna banor när man blivit bättre osv! Bor i stan men har nära till ställen där man kan köra!

Men vart ska man börja? Har bara kört dotterns 299kr rcbil

Har kollat lite recensioner osv på traxxas rcbil o dom verkar bra!

Permalänk

Köp något från kända tillverkare och som inte är alltför billigt. Då har du en bra grund och tillgång till reservdelar förhoppningsvis en lång tid framöver. Själv körde jag en del RC bil i början men gick successivt över till att flyga helikopter som jag tycker är fantastiskt roligt. Men svårt att lära sig. Nine eagle var en ganska bra tillverkare men som efter ett antal år gick i konkurs. Och därmed försvann alla reservdelar. Traxxas har funnits länge och är väl kända med kvalitet osv. Sedan kanske man inte skall börja med det snabbaste utan kan starta med borstad motor för att sedan uppgradera till snabbare och häftigare. Sitta och skruva och pillra med små delar måste du uppskatta då bilen går sönder och behöver lagas. Batterier eller ackarna är mycket viktiga. Mer milliamperetimmar ger längre körtid, lektid. Och sedan behöver du en riktig laddare som du kan ställa att ladda på olika sätt. Snabbt eller långsamt vilket inte sliter lika hårt på cellerna. Du bör vara beredd att lägga lite pengar på RC hobby. Men det kan det vara värt om man tycker att det är roligt och fastnar för det.

Permalänk
Medlem

Jag hade en x-maxx 8s, riktigt monster och kostar därefter. billiga reservdelar också.
Sett att det kommit en mindre variant, tror den heter maxx, ligger runt 5k tror jag, traxxas finns det gott om reservdelar och uppgraderingar till

Visa signatur

Citera om du vill ha svar :)

Permalänk
Medlem

Ring grabbarna på Reservdels-rc så kommer de råda dig o plocka ihop ett paket.

Tänk 3-5kkr

mvh Lazze

https://goteborg.reservdelsrc.com/

Permalänk
Medlem

Ska man bygga något idag så bör man satsa på borstlös motor då dessa har högre verkningsgrad (mer körtid) och lägre underhållsbehov.

Sedan bör man nog bestämma sig för vilken typ av bil man är intresserad av, vilket underlag har du tänkt att köra den på? Traxxas var inte särskilt vanligt när jag höll på, dessa är lite mer åt leksakshållet (Ready-2-Run) och har rätt plastiga konstruktioner med de för- och nackdelar det innebär. Märken som ex. Associated Electric, Serpent, Schumacher, Yokomo, Kyosho med flera har hållit på länge.

Kan vara värt att kolla efter begagnade bilar också.