Skrivare som tål att stå orörd - länge?

Permalänk
Medlem
Skrivet av FlyingFinn:

Det finns dylika som har färgmedlet på en tunn film som löper över pappret vid en värmetrumma som bränner fast det på annan sorts papper med. T.ex. Zebra tillverkar såna. Snordyra och ingen vidare upplösning men driftsäkra som attan. Om det finns såna i A4 format vet jag inte.

Då pratar vi Thermal transfer, det är inte samma som Direct thermal.
Jag har använt båda och den förstnämnda är inte lika varm.

Visa signatur

🧠i9-10900k @ 3,7GHz 📹3080Ti STRIX OC 12GB 📼Corsair Vengeance 64GB
📰MSI MEG z490 Unify 💽Samsung 970 EVO plus 500GB/1TB 📺Asus PG348Q 34"

Permalänk
Medlem

Har en billig HP laserskrivare från 2007 som används rätt sällan och fortfarande fungerar utmärkt. Men är rätt nojig över damm och så, så den har fått stå i ett köksskåp under dessa 15 år och tas bara ut när den ska användas.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av FlyingFinn:

Det finns dylika som har färgmedlet på en tunn film som löper över pappret vid en värmetrumma som bränner fast det på annan sorts papper med. T.ex. Zebra tillverkar såna. Snordyra och ingen vidare upplösning men driftsäkra som attan. Om det finns såna i A4 format vet jag inte.

Jo sådana finns också. "Thermal Transfer Printing" heter det då och tekniken är ganska snarlik på många sätt, men håller bättre, enligt wikipedia i alla fall:
https://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_printing
https://en.wikipedia.org/wiki/Thermal-transfer_printing

Från den sista länken:
"Usage of TT printers in industry includes:
- Barcode labels (as labels printed with a thermal printer tend not to last long) and marking of clothing labels (shirt size etc.).
-Label printers with plastic, paper, and metal label materials."

Skrivet av griid:

Jag vet hur det fungerar, men du och jag tolkar värmetåligt/känsligt olika.
Jag skulle stoppa in värmetåligt papper i sådan skrivare. Värmekänsligt tolkar jag som att det är känsligt för värme och därmed inte klarar av värmen.
När du skriver att värmekänsligt papper är tåliga är ju en direkt motsats.

Nej värmekänsliga papper är inte tåliga, det är inte vad jag säger, utan att värmekänsliga etiketter är gjorda för att vara mer tåliga än värmekänsligt papper just för att det är etiketter. Behöver man någon form av långvarighet så använder man inte Thermal Printing, däremot kanske Thermal Transfer Printing. Dymo och liknande använder det exempelvis.

Hur känsliga de värmekänsliga pappren från en "thermal printing"-skrivare är vet alla som har försökt laminera ett kvitto, för det går inte då allt blir svart av värmen från lamineringsprocessen. Eller förstås de som har försökt tyda ett kvitto som har legat i en plånbok några månader.

Permalänk
Medlem
Skrivet av HappySatan:

Jag har två skrivare hemma.

Det ena är en HP bläckstråle-skrivare där utskrifterna i bästa fall ser ut som en streckkod. Det andra är en laserskrivare från Brother där utskrifterna ser smutsiga och otydliga ut, ungefär som om pappret körs genom en tidsmaskin till tredje världskriget.

Har försökt att byta bläck i HP-skrivaren regelbundet, men det blir ohemult dyrt för mig som i bästa fall använder skrivaren var fjärde månad.

Laserskrivaren har jag dammsugit, dammat ur, skakat och rengjort bäst jag kan. Men utskrifterna ser fortfarande lika bedrövliga ut.

Söker därför efter en skrivare som tål att stå orörd, länge. Gärna att den är dammtålig dessutom, eftersom jag inte har plats för skrivaren någon annanstans än i lägenhetsförrådet.

(Bild på senaste laserutskriften)
<Uppladdad bildlänk>

Av erfarenhet så är rekommendationen en laserskrivare.
Jag vill minnas att trumman är ljuskänslig, har du plockat ut kassetten och exponerat trumman för direkt ljus eller damm så kan det vara orsaken till kvaliteten på utskriften.

Det kan vara värt att kolla upp vad en ny trumma kostar. (Jag har aldrig bytt en trumma så jag kan inte uttala mig om det är enkelt eller ej.)

Att dammsuga skrivaren utvändigt är inga konstigheter men att dammsuga den invändigt är nog inget jag rekommenderar, men som de andra redan kommenterat, dra en plast över skrivaren när den står i förvaring.

Permalänk
Medlem

Sitter i samma sits, skriver mest ut fraktsedlar. Har kollat på DT-skrivare men lägga ut 2.5-3k på det ... nja. Finns ju billigare no-name "Alibaba specials" på Amazon t.ex., funderar på hur bra dessa fungerar. Teknologin i sig är ju ganska primitiv och utskriftskvaliteten spelar mindre roll så länge det går att läsa streckkod så kanske får bli att chansa på en sån.

Visa signatur

Ryzen 3600 | ASUS X470-F | 16GB B-die | GTX 1070