För många datorbyggare är den ständiga frågan "Hur får jag ut så mycket prestanda som möjligt, för så lite pengar som möjligt?". Den som nyligen byggt en speldator har sannolikt noterat att fokus ofta hamnar på de allra mest påkostade grafikkorten, men det finns prestanda att hämta även för den som är ute efter lägre prissatta alternativ.

maxresdefault.jpg

Emil Hansson, tidigare känd från Inets livesändningar, riktar strålkastarljuset mot mellanklassaren Geforce RTX 4060 och undersöker spelupplevelsen med ett lite billigare grafikkort i den vanliga upplösningen 1080p – motsvarande vad som ofta används i den senaste generationens spelkonsoler.

För att demonstrera vad som är möjligt att åstadkomma går han igenom spelinställningar och funktioner som DLSS i Horizon: Forbidden West, Cyberpunk 2077 och Dragon's Dogma 2 i syfte att uppnå god balans mellan både bildkvalitet och bildfrekvens. Testsystemet heter Komplett Advanced Gaming i115 RGB och innehåller tematiskt nog komponenter av lite billigare snitt.

Nedan kan du spana in specifikationerna för datorn, sedan är det bara att klicka igång videon och se om Emil lyckas skapa "pang för pengarna".

Komplett Advanced Gaming i115 RGB

  • Moderkort: MSI MAG B760 Tomahawk WIFI DDR4

  • Processor: Intel Core i5-12400F

  • Internminne: Kingston FURY Beast RGB DDR4 3200MHz 16GB

  • Lagringsenhet: Kingston NV2 NVMe SSD 1TB

  • Nätaggregat: Cooler Master MWE Gold 650 V2

  • Grafikkort: MSI Geforce RTX 4060 Ventus 2X Black OC

  • Chassi: Phanteks Eclipse G360A Mid Tower (svart)

  • Produktsida: Komplett.se

Sponsormeddelande

GeForce RTX 4060_2.jpg

Pang för pengarna med MSI GeForce RTX 4060 Ventus 2X Black OC

Spela, streama, skapa. GeForce RTX 4060 låter dig ta dig an de senaste spelen och apparna med den ultraeffektiva Nvidia Ada Lovelace-arkitekturen. Upplev uppslukande, AI-accelererat spel med ray tracing och DLSS 3, och ladda din kreativa process och produktivitet med NVIDIA Studio.

Köp på Komplett.se

Sponsras av Nvidia och Komplett
Denna artikel produceras i betalt samarbete med Nvidia och Komplett. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.