Permalänk
Medlem

Min åsikt är att man inte kan jämnföra Ipod/Ipod mini med flashspelare eftersom de tillfredställer 2 olika krav.

Jag har använt flashspelare Jos, Iriver, Iaudio you name it.
Jag har också haft möjlighet att använda Minis, 3g iPod, Muvo, Iriver 20gb, etc

Visst är flashspelare underbara, små med bra battritid, är riktigt förälskad i min grannes Iaudio U2, men när jag ska med min begränsade budget köpa en spelare köpa en 4g Ipod 20gb eller en Iaudio M3 20gb varför

vill ha utrymme att föra över filer, (DVD filmer är på 5gb)

Tyvärr har inte ipod idag Radio inbyggt en synd tycker jag!

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av OSX
Nya iPod Photo med färgskärm har 15 timmars batteritid. Den tar även hand om digitalbilder och spelar upp bildspel med musik på TV.n. Bra idé men till ett sjukt pris. 60GB för Ca: 6000:-

http://www.apple.com/se/ipodphoto/

Och nej jag är iget iPod freak, tycker att dom är lite för dyra och bjuder på för lite finesser. Var är radion? Och varför kan man inte tanka sina digitalbilder direkt från kameran in i iPod Photo utan måste gå omvägen via datorn?

Men dom är rätt så läckra ändå, iPodarna alltså. Hög vill ha faktor...

Några år efter Archos bara Ska man titta på bilder, lagra bilder etc så är Archos förmodligen steget före.
Ipod kommer säkert sälja flera gånger mer då Archos inte värkar slå så stort på marknadsföring.

Min AV140 är helt perfekt för lagring av bilder och annat. Fungerar bra som mp3/mp4 spelare också.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av erba_knoff
Några år efter Archos bara Ska man titta på bilder, lagra bilder etc så är Archos förmodligen steget före.
Ipod kommer säkert sälja flera gånger mer då Archos inte värkar slå så stort på marknadsföring.

Problemet är att Archos inte fungerar. I verkligheten. Det är bökigt, meckigt och trixigt. Funkar bara ibland. Kanske. Om man jobbar på det ett tag.

Med iPod Photo räcker det med att man ansluter sladden till datorn och - schvupp - så är det synkat. Jag har ALDRIG träffat någon som inte fått överföring och synkning med sin iPod att fungera. ALDRIG.

Det är det som är skillnaden. Och det är det som gör att 92 procent väljer iPod.

Permalänk

Hmm, så 92% av de som köper photolagring köper ipod, vars finns de siffrorna?
Min Archos har fungerat helt perfekt. Ska jag titta på bilder kopplar jag bara in i datorn och använder fjärkontrollen. Överföring mellan dator och archos fungerar också bra :S

Permalänk
Medlem

IPod photo är inte en helt genomtäkt produkt faktiskt. Nog för att den är enkel och så, men så länge man inte kan tanka ner bilder direkt från en digitaamera i den så är den snudd på oanvändbar.

Däremot om Apple får för sig att fixa detta så är den svårslagen.

Visa signatur

Yepp, it´s 1984

Permalänk
Medlem

Nja, iPod phot är nästan samma storlek första generationens iPod. Dvs väldigt tjock i jämförelse med den nuvarande fjärde generationen. Har svårt att tro att många köper den klumpen bara för att den har färgskärm.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 2pac
Nja, iPod phot är nästan samma storlek första generationens iPod. Dvs väldigt tjock i jämförelse med den nuvarande fjärde generationen. Har svårt att tro att många köper den klumpen bara för att den har färgskärm.

??
vanliga Ipod med 40 Gb hårddisk (generation 4 så klart): 10,4 x 6,1 x 1,8 cm
Ipod Iphoto, 40 eller 60 gb: 10,4 x 6,1 x 1,9 cm

1 mm tjockare, o första generationen Ipod var bra mycket större än så.

Visa signatur

Speed kills, but you get there faster!
Apple Macbook Dual Core 2 Ghz, 2 Gb ram, 80+400 gb hårddisk, superdrive

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av network23
Suck. Jag har ägt flockvis med MP3-spelare, från min första Rio 300 från den tiden du gick på lekis. Rio 300 hade 32 MB RAM inbyggt och det fanns plats för ett minneskort där det teoretiskt gick att trycka in ytterligare 64 MB RAM. Wow. Åtta låtar. Det du!

Därefter blev det Creatives första jukebox med hårddisk och ett användargränssnitt som än idag får mig att gapflabba. Det finns säkerligen amöbor på Venus som är intelligenta nog att skriva ett bättre användargränssnitt än det som fanns på dessa första hårddiskbaserade MP3-spelare.

Dessutom hade de en batteritid på någon nanosekund, alltså ungefär som en bärbar PC, och överföring av musik gjordes v---i---a u---s---b e---t---t z---z---z---z---z vilket innebar att man fick börja ladda över låtarna någon vecka innan man skulle använda dem. Det sämsta skit jag någonsin köpt.

Därefter blev det Archos första spelare med färgskärm och divx-möjlighet. Wow. Video. Fanskapet klarade säkert OGG också, eller vad ni här på listan tycker är livsviktigt. Tyvärr hade även Archos en batteritid på en nanosekund och dessutom var det lite si och så med vad Archos menade med DivX, alltså inte samma DivX som jag och alla andra trodde. Användargränssnittet var i färg, men även det fullständigt patetiskt med tre exakt samma funktioner ovanför tre exakt samma knappar. Och man tittade aldrig på video. Aldrig. (Steven Jobs har helt rätt när han citerade Indiana Jones och Sallah - "They're digging in the wrong place!".)

Men. Därefter. iPod. Himmelrike. Änglar sjunger. Fåglar kvittrar.

Haha sluta jag garvar ihjäl :D:D:D

Permalänk
Medlem

Såg på IDG's hemsida att Apple har lanserat en ny produkt nu... Strumpor till iPod

http://www.idg.se/ArticlePages/200411/11/20041111171336_PFA/2...

Visa signatur

Asus Strix ROG X570-F, Ryzen 9 5900X, 32GB DDR4 3600MHz, Asus RTX 4070 Ti Super TUF Gaming, 1TB Samsung 980 Pro, 1TB Samsung 970 Evo Plus, Acer Predator X34A 3440x1440 100Hz.

Permalänk
Medlem

Idag fick jag min Creative Zen Touch. Tror ni inte att apple-freak:arna direkt började tjata om hur missnöjd jag kommer bli?

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Höken
Idag fick jag min Creative Zen Touch. Tror ni inte att apple-freak:arna direkt började tjata om hur missnöjd jag kommer bli?

Jag tror du kommer bli grymt missnöjd

Nejdå, du blir säkert jättenöjd. Dom flesta macanvändare är faktiskt inte mac-talibaner

Permalänk
Medlem

Har en Ipodmini. Kan inte direkt påstå att den är bättre än någon annan jag använt, faktum är att jag oftast låter Ipoden ligga hemma för att istället använda mig av min gamla hederliga Kendo-spelare jag köpte på Expert för tusenlappen. Mycket smidigare och de 128mb minne den har räcker gott och väl för resorna fram och tillbaka till jobbet.

Apple har lyckats med sin branding, för produkterna sticker inte ut det minsta när det gäller det praktiska - men förbannat snygga är de iaf!

Visa signatur

En av två halvor i spelpodcasten Gejma. 🎮

Permalänk
Medlem

Varför inte köpa en Creativ Zen Micro istället? ... ett solklart alternativ för mig...

Visa signatur

Macbook und wow
Citera för svar tack!

Permalänk
Medlem

Är man nöjd med Ipoden så är man...

Visst lite mer än 8h batteritid när man jobbar 12/14/15h helgskift kan väll vara bra men då kör man ju med tillbehöret.. dvs "belkin-med-4AA-batterier"

Mvh NÖJD IPODÄGARE! (inte den senaste generationen)

Visa signatur

AMD Opteron 146, DFI nF4 SLI-D (BIOS 704-2BTA), Crucial BallistiX PC4000 2x1GB, Gainward 7800GT, Pioneer DVD-RW, NEC Multisync FE950/InFocus 4805.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lellky
Angående batteritiden så anges den alltid i MAX. Så står det att den ska klara 8h så klarar den ca 6h om man använder den som en normal person, dvs byter låt med jämna mellanrum etc. Irivers flashspelare har en batteritid på upp till 40h, det kallar jag klass skilnad.

Njaa, var mest skeptisk mot just batteri tiden innan jag beställde min Mini, men med facit i hand kan jag säga att det är 8h+ snarare... Den har lätt klarat mina 8h arbets dagar plus lyssnande påvägen och hem (och jag lyssnar stortsett hela dan förutom ibland lunch/rast)...
Sen borde ju den tanken ha slagit dig att alla de som så fanatiskt rekommenderar iPod faktiskt ÄR nöjda med sina, och jag tror tyvär inte att samtliga är bortskämda CS-spelande 14-åriga amatörer som det känns som att du försöker framstå alla iPod ägare som.

Visst, alla är nog inte våldsamt insatta i mp3markanden och har nog inte testa sig runt mellan olika märken. Men du kan ju för gudsskull inte förbjuda folk från att rekommendera en produkt som dom är nöjd med?! Kan förstå att du hettar på det för det framstår ju lite fanatiskt om läser igenom några trådar, men det är ju bara att inse att majoriteten faktiskt fastnar för iPoden, oavsett dess nackdelar... Sorry, men jag gillar min Mini SKARPT (inte fanatiskt), tokskön underbar skapelse