Permalänk
Medlem

Dra hem java spel från egen wap sida

Hallå!
Jag har lagt upp en sida på min egen webserver där jag med min Samsung sgh x460 kan dra hem bilder och ringsignaler, funkar utmärkt...
MEN! när ja ska dra hem javaspel så skiter det sig... "innehållstypen stöds inte" får ja fram på min mobil.
Beror detta på att min mobil inte stöder detta java spel, eller är det ngt annat fel på min wap sida?
ska ja dra hem .jar eller .jad filen (provat bägge).
Min telefon ska stöda Java (MIDP 1.03, CLDC 1.03) vet inte direkt vad detta betyder, men om man läser i .jad filen och mina siffror ä högre så ska det väll funka? för det är väll bakåtkompatibla grejjer?

Blobba - Tacksam för svar!

Permalänk
Medlem

Hej,

Det är ofta viktigt att webbservern skickar rätt Content-Type för jar och jad-filerna.

För filer med ändelsen .jad ska Content-Type vara text/vnd.sun.j2me.app-descriptor och för jar
application/x-java-archive.

Enligt MIDP specifikationen, om jag inte har helt fel, så MÅSTE ovan nämnda content-types skickas från webbservern (även om en del telefoner struntar i det).

Permalänk
Medlem

ok, där har ja ju gjort fel.. eftersom ja bara ha gjort en hyperlänk som vilken som hällst, (använder frontpage för att göra sidorna), hur skapar jag en sån med rätt content type då? i html? eller måste ja använda ngt annat språk?

// Blôbba

Permalänk
Medlem

Hej igen,

Content-Type har inget att göra med sidan du länkar ifrån (den är bra som den är) utan det har snarare att göra med inställningar i din webbserver. Content-Type skickas med i en "header" när webbservern returnerar svaret ("Hej klienten, här kommer bluff.jar som du ville ha och som är xxx bytes stor och av typen ......).

I webbservern apache så ändrar man antingen i mime.types (om man är admin själv) eller så skapar man en lokal .htaccess-fil i katalogen där man ställer in rätt mime-typer (som då blir Content-Types).

Permalänk
Medlem

Jepp efter en massa sökande på internet igår så hittade jag det..

Det funkar dock fortfarande inte, kan det vara så att samsung telefoner ska ha nån spelciel content type? nån som vet vad eller vart man hittar det?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blôbba
Jepp efter en massa sökande på internet igår så hittade jag det..

Det funkar dock fortfarande inte, kan det vara så att samsung telefoner ska ha nån spelciel content type? nån som vet vad eller vart man hittar det?

Hej igen.

Nej de kräver ingen speciell URL så vitt jag vet (nu har jag iosf inte haft så mycket tur med mina javaförsök mot samsungtelefoner, men jag har iaf fått in programmen i telefonerna).

Det är två saker som är livsviktiga i jad-filen. Det första är att MIDlet-Jar-Size är satt till exakt samma värde som storleken på jarfilen.

Det andra är att MIDlet-Jar-URL måste vara satt till en absolut URL, en relativt är inte godkänd (enligt specifikationen, vissa telefoner tillåter tyvärr det).

du får alltså inte ha:

MIDlet-Jar-URL: fet-app.jar

Utan måste alltså ha