Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jobbigt nära dansken
Registrerad
Maj 2007

4850 trasigt?

Tja, jag märkte igår när jag spelade CoD4 att jag hade sjukt låg FPS, det var under 60 med allt på lägsta och 720x480 i upplösning. Testade idag att köra 3DMark06 och märkte att poängen sänkts med ca 2000 sedan kortet var nytt.

Här är min score när kortet var nytt och datorn var nyformaterad:

http://www.fz.se/bilder/arkiv/u/ugtoi4xqa0chkn1e62l7jvdrms98w...

Här är nuvarande, 2000 poäng mindre och det är nästan bara på HDR/SM3.0 som poängen har försvunnit.

http://pici.se/pictures/MAEIQkpHB.jpg

Någon som har någon aning om varför detta kan vara, är det möjligtvis drivrutiner till koret som knasar?

i7 6700k, 1080, 16gb - vrum vrum

Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Okt 2008

Kan bero på nya drivisar faktiskt. Märkte att mitt 3dmark score ändrades med ca4000p på en äldre drivrutin.

Kan även bero på annat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jobbigt nära dansken
Registrerad
Maj 2007

Har installerat äldre drivrutiner nu (8.12) och ska testa med de, återkommer med resultat.

i7 6700k, 1080, 16gb - vrum vrum

Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jobbigt nära dansken
Registrerad
Maj 2007

Okej, denna gång blev det ännu sämre. Kanske för att jag inte klockade om kortet igen men nu ligger poängen på 9270 Total.

SM2.0: 3814
HDR/SM3.0: 4142
CPU: 2677

i7 6700k, 1080, 16gb - vrum vrum

Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Okt 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tysonayt
Okej, denna gång blev det ännu sämre. Kanske för att jag inte klockade om kortet igen men nu ligger poängen på 9270 Total.

SM2.0: 3814
HDR/SM3.0: 4142
CPU: 2677

Din CPU går väl i 3ghz och inte i 2.67ghz?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jobbigt nära dansken
Registrerad
Maj 2007

Ja, men CPU poängen blev 2677, det betyder väl ingenting för hastigheten, eller asså det blir ju inte 4000 poäng bara för att man har 4GHz, eller har jag fel?

i7 6700k, 1080, 16gb - vrum vrum

Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Utelåst hobbymoderator
Plats
World orten
Registrerad
Mar 2009
Citat:

Ursprungligen inskrivet av IntelAti
Din CPU går väl i 3ghz och inte i 2.67ghz?

poängen va 2677 inte hastigheten på den

Intel core i7 920@3,5ghz , Asus P6T 3gb ddr3 corsair xms3 minnen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Okt 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Börjevandal
poängen va 2677 inte hastigheten på den

Såg det nu. My bad

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Sep 2005

igensatt kylning?? Kollat tempen på kortet??

ASUS Maximus III Formula || Intel i5-760@4.0Ghz || Noctua NH-D14 || Gigabyte GTX480 || 2x1TB sataIII raid0 || Corsair Dominator 1600Mhz@1800Mhz || Sound Blaster X-Fi Titanium - Fatal1ty Champion Series || Corsair HX850W || Logitech Z-5500 || AOC 619VH 26" || Obsidian 800D || Logitech G19 || Razer Copperhead 3G ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2003

Någonting är väldigt fel!

Kolla tempsen med hwmonitor.
Kolla så att PCIe hastigheten är x16 med CPUZ

Alla dessa finns på www.cpuid.com

Asus P9X79 | Xeon 2680v2@3.5Ghz | X61 Kraken | 16gb Corsair Dominator | 2x Intel 520 240gb RAID0 | ASUS Xonar Essence STX | R9 Nano

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jobbigt nära dansken
Registrerad
Maj 2007

Okej, ja jag har Accelero S1 Rev2 kylare på kortet som kör passivt.

Tempsen är helt okej går aldrig över 50 men enligt CPU-Z så ser det ut, enligt mig i alla fall (jag kan ha fel), att PCIe porten är x1.

http://pici.se/pictures/jwEPlWXjO.jpg

i7 6700k, 1080, 16gb - vrum vrum

Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2008

Hej!

Stämmer, du kör pcie x1 istället för x16. Där har du poängbortfallet.

Intel Core i7 3930K@ 4,7Ghz (Noctua NH-D14) | Asus Rampage IV Formula | Corsair Vengeance DDR3 16GB | MSI GTX 1080Ti Gaming X | Corsair AX 850W |
Ljud: Asus Essence STX -> Audio-GD DAC 19 -> Heed Canamp -> AKG K701

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jobbigt nära dansken
Registrerad
Maj 2007

Hur kan man fixa det?

i7 6700k, 1080, 16gb - vrum vrum

Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2008

BIOS, kolla runt lite så ska det finnas inställning för PCIE (rör dock inte klockfrekvensen för porten).

Intel Core i7 3930K@ 4,7Ghz (Noctua NH-D14) | Asus Rampage IV Formula | Corsair Vengeance DDR3 16GB | MSI GTX 1080Ti Gaming X | Corsair AX 850W |
Ljud: Asus Essence STX -> Audio-GD DAC 19 -> Heed Canamp -> AKG K701

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jobbigt nära dansken
Registrerad
Maj 2007

Det fanns inte mycket inställningar men problemet är fixat nu, tog ur grafikkortet och stoppa in det igen och nu kör den i x16 igen

Tack för all hjälp mvh Henrik!

i7 6700k, 1080, 16gb - vrum vrum

Citera för svar!