4870: 2st voltregulatorer lösa

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2003

4870: 2st voltregulatorer lösa

Fick just hem mitt 4870 med denna kylare: http://www.prisjakt.nu/bilder/bild.php?p=441124&type=standard...

Tog lös kylflänsen för voltregulatorerna och då satt 2 st kvar på flänsen, dom hade alltså lossnat från kortet. Vanligt problem eller?

Tanken var att byta till Accelero S1 men den passar inte om man har kvar original voltregulator-flänsen.

Har inte testat kortet än, så det kan ju varit trasigt från start. Köpte det som demo vara på komplett.

Får jag inte Accelero S1 på plats snart (väntar på fil, måste fila ner en fläns) så ska jag montera tillbaka original kylaren och se om kortet ens fungerar.

Vad göra?

P.S justja, glömde nämna att när jag tog bort original kylaren sp råka jag bryta lös en av piggarna på fläktanslutningen. Så jag kan inte använda original kylarn heller

Asus P5E | Q6600 (G0) (1.288v) @ 3.42ghz |2GB 6400 DDR2 | Asus 4870 800/1080 | Corsair 450W | http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=815791
______________________________
Netbook: Asus EEE PC 1000H

Trädvy Permalänk
Medlem.
Plats
Söderhamn
Registrerad
Okt 2006

Använde du en hammare för att få bort kylaren?
Nämen skämt och sido, Var samma sak för mig för några år sedan på mitt 7950gt.
De fungerade men hade tappat lite prestanda.

Är väll bara att prova eller hur ?

3x24"LED - 2x670gtx OC 4GB - 120GB SSD - 3TB - 3820 i7 - 16GB L9 - x79 - 850AX - H100 - Fractal Define R3

90" Kingstone - Z2 - 7.1 QLN Custom - HarmanKardon Avr 355 - HTPC - E8600 4Ghz - 8Gb - 4Tb - 4870x3 - 690W - Antec Kuhler 620 - Antec 900

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
.
Registrerad
Jan 2008

Lite trist, går inte på garentin heller.
Får väl hoppas att det presterar någorlunda som det ska annars kanske man
kan löda tillbaka dom?

Samsung 700Z7C 17,3" - i7 3615QM - GT 650M - 8GB - 750GB - Crucial m4 256GB SSD

Citera gärna så ser jag ditt meddelande!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2009

Kan du fixa fram bilder på vad du menar och vad som hänt då jag har likadnat kort och funderar på en S1....

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Tullinge
Registrerad
Jun 2005

värm med hårtork nästa gång och dra av flänsen från sidan så brukar man slippa såna där tråkigheter.
kolla om du kan löda dit dom!

Ryzen 1700 @ 3.89ghz, Palit GTX 1080 GR Premium

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2003

kortet fungerade inte. Och nu har jag brutit av båda fläktpiggarna så går ej att koppla in fläkten haha. Dvs jag kan ej retunera skiten.

Angående kylflänsen till VRM så är det ju bara pushpins, regulatorerna ska ej kunna lossna, dom måste varit väldigt dåligt lödda från fabrik.

CrazyBanana: inte tillgång till kamera, vad behöver du veta? S1 ska passa perfekt om man använder medföljande kylflänsar, men det kunde jag inte göra, eftersom 2 av mina VRM satt kvar på VRM-flänsen.

Asus P5E | Q6600 (G0) (1.288v) @ 3.42ghz |2GB 6400 DDR2 | Asus 4870 800/1080 | Corsair 450W | http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=815791
______________________________
Netbook: Asus EEE PC 1000H

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
En stad bredvid en stad:P
Registrerad
Feb 2006

Detta kanske inte medför så mycket till tråden men blev bara tvungen att berätta något liknande som hände mig...

Jag hade köpt ett nytt kit med minnen 2x2GB XMS2 minnen, beställde även lite snyggare kylning till dom så att det skulle se bra ut i burken..

Men gissa vad, när jag försiktigt tar bort ena sidans kylning så sitter varenda J***A minnes modul kvar på kylningen...

Alltså lite relaterat till ditt problem, dålig lödning som F*N

MVH

Gigabyte: EP45T-EXTREME, Intel: E7400, Kingston: HyperX 1600MHz, MSI: R4830 OC Edition... :P

[img]url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=654346][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/654346.png[/img][/url][/img]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2003

jo, lödningen verkar vara riktigt kass. Ska ju sitta som berget vanligtvis

Asus P5E | Q6600 (G0) (1.288v) @ 3.42ghz |2GB 6400 DDR2 | Asus 4870 800/1080 | Corsair 450W | http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=815791
______________________________
Netbook: Asus EEE PC 1000H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Apr 2009
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DjEmil
Detta kanske inte medför så mycket till tråden men blev bara tvungen att berätta något liknande som hände mig...

Jag hade köpt ett nytt kit med minnen 2x2GB XMS2 minnen, beställde även lite snyggare kylning till dom så att det skulle se bra ut i burken..

Men gissa vad, när jag försiktigt tar bort ena sidans kylning så sitter varenda J***A minnes modul kvar på kylningen...

Alltså lite relaterat till ditt problem, dålig lödning som F*N

MVH

Gjorde samma sak. Men limmade tillbaks dem och skickade dem till Corsair och fick nya några veckor senare.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
En stad bredvid en stad:P
Registrerad
Feb 2006

Jag orkade dessvärre inte att limma tillbaka utan kastade skiten och köpte aldrig sånna minnen igen okej, dom presterar grymmt bra men en sån sak som hände tyder ju inte på bästa kvaliteten, men det kan ju vart mådags X, men det blev istället 4x1GB 1066MHz Dominator!

MVH

Gigabyte: EP45T-EXTREME, Intel: E7400, Kingston: HyperX 1600MHz, MSI: R4830 OC Edition... :P

[img]url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=654346][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/654346.png[/img][/url][/img]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Grästorp
Registrerad
Jan 2003

löd fast mosfettarna igen. de sitter väl en metallbit under plasten som du kan löda fast i kortet? kortet kommer inte fungera om inte den sitter ordentligt fastlödd.

det krävs en rätt ordentlig lödkolv för att löda fast såna rackare så du vet.

har du ändå inte möjlighet att skicka tillbaka kortet skadar det ju inte att prova ?

Luftkyld AMD Phenom II X2 550BE @ 3.7ghz (Alla kärnor upplåsta!),2x2gb Corsair XMS2 ram, GTX460 1gb SLI!, iPhone 3GS 16gb Jailbroken med BlackRa1n!