Bildskärm blir svart efter nån minut användning. behöver råd!

Permalänk
Medlem

Bildskärm blir svart efter nån minut användning. behöver råd!

Hej sweclockers!

byggde ihop en dator nyligen som startar upp och allt funkar prima tills skärmen blir svart efter en stund. direkt efter att datorn stängdes av (får rycka ur kontakten på baksidan för startknappen reagerar inte) så går den inte igång. Men plockar man ut tex grafikkortet och sätter tillbaka det så startar den upp igen. "förmodligen grafikkort" men efter att ha sätt i ett äldre grafikkort och provat med det så händer samma sak. plockat ut minnen, resetat Bios och nu på senare försök har datorn fått bluescreen vid uppstart eller att rebooten loopar direkt efter att windows 7 iconerna har kört igång (dvs flaggan blir skapad) Nätdelen visar inga tecken på fel spänningar och levererar normala ms värden.

System:

OS: win7
Moderkort: Gigabyte
Grafikkort: XFX Radeon HD5830
CPU: AMD 4x 640 (3Ghz)
Nätagg 600W

Någon som har en susning om vad felet är. Skulle det möjligen vara Mobo som är knas?

Permalänk
Medlem

Har datorn fungerat överhuvudtaget? Har du kunnat installera Windows 7 på den?

Kan vara mobo. Kan också vara hårddisken. Testa att boota från en CD (du kan köra ubuntu från cd). Om det funkar bra så är moderkortet + processorn ok. Testa även att koppla ur all hårdvara förutom det absolut nödvändigaste (Nätagg, mobo + processor + kylare, minnen, grafikkort). Du kan även testa att starta utan grafikkortet. Trasig utrustning kan hindra datorn från att boota upp. Vad står det på BSOD?

Kan vara att någon fläkt inte fungerar som den ska och datorn överhettar (kolla så att alla fläktarna snurrar upp vid start, speciellt processor, grafikkort och nätagg fläktarna). Speciellt då du måste koppla ur nätverkskabeln och trixa i lådan för att den ska låta dig starta upp igen.
Kolla så att du har använt rätt mängd distanser när du installerade moderkortet. Om kortet har 9 hål för skruvar så ska du använda 9 distanser. Använder du mer kan du kortsluta moderkortet. Kolla det här först av allt.

Permalänk
Medlem

allt är uppe och snurrar så att säga, datorn har vart igång och Windows 7 har rullat på skjärmen men efter en stund blir bilden svart å man kan inte göra nånting. Skall prova att formatera om datorn och se ifall det gör en skillnad annars blir det att byta mobo.