Att Rockstar Games efterlängtade spel Grand Theft Auto VI planeras att släppas 2025 har vi haft koll på sedan slutet av förra året, då den första trailern släpptes. Exakt vilket datum som ska ringas in i almanackan har fortfarande inte kommunicerats, men nu vet vi åtminstone till vilken årstid spelsläppet planeras.

I samband med att Take-Two Interactive, Rockstar Games moderföretag, presenterade sin senaste kvartalsrapport avslöjades att det ”Rockstar Games tidigare fastställda tidsram för Grand Theft Auto VI har minskats från kalenderåret 2025 till hösten 2025”. Med andra ord: Grand Theft Auto VI släpps hösten 2025. Detta bekräftades senare av Take Two-chefen i en intervju med IGN.

Vi känner oss mycket säkra på att vi kommer att leverera Grand Theft Auto VI under hösten 2025. – Strauss Zelnick

Med reservation för att saker som försenar utveckligen alltid kan hända är det positiva nyheter för alla som väntar på nästa spel i GTA-serien, som enligt tidigare bekräftade uppgifter kommer att utspela sig i Vice City, som var skådeplatsen för Grand Theft Auto: Vice City från 2002.

Tidigare uppgifter från Rockstar Games bekräftar också att Grand Theft Auto VI i första hand släpps till Playstation 5 och Xbox Series X/S.

Hur mycket längtar du efter GTA VI?