OMA-problem i Exchange 2003

Permalänk
Medlem

OMA-problem i Exchange 2003

Gokväll gott folk, sitter och hobby-pular lite med Exchange 2003 på en windows server 2003 burk.

Försöker ansluta mha ActiveSync på min HTC hero (orginal rom), Kommer förbi självaste authentikerings-tjofräset, men när jag ska välja vilja saker som ska synkroniseras, och sen trycker på "avsluta inställing" så jobbar mobilen i drygt 30 sekunder kanske, sen får jag upp "kunde inte skapa konto, försök senare"

Att ansluta via http://minserver/exchange i en webläsare fungerar både externt och internt.

Går jag in på http://minserver/oma i typ firefox så får jag upp nå sorts .net framework error nått om att .net framework temp access deined, tydligen har jag gjort fel genom att installera paketen i fel ordning, följde http://www.petri.co.il/server-error-in-oma-application.htm ,efter det kukade skiten ur totalt, när jag går in på http://minserver/oma så står det såhär:

Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.InvalidOperationException: Collection was modified; enumeration operation may not execute.

Jag är som sagt nybörjare med Exchange (började pyssla lite med det igår efter att en kollega haft mindre lycka med det hela, skit bakom sparkarna tänkte jag och började genast med att installera 2003 på gammla bettaN när jag kommit hem, min fd. älskling, en P4a @ 2.9Ghz med 390mb ram.

EDIT: Jag löste problemet med felmedelande genom att gå in i IIS manager, sen gå in på servern, sen Web sites, Default web site, sen högerklickade jag på OMA, valde properties, gick in på ASP.NET fliken och valde ASP.NET 1.1.4322 istället för 2.2.

Kan fortfarande inte ansluta med HEROn dock :<

Permalänk
Quizmästare Malmö 2022

Du behöver skapa ett certifikat för att får det att funka. Du kanske dock kan köra utan SSL och få det att funka iallafall. Vi brukar dock använda oss av SSL men då får vi köpa ett cert för x antal kronor. Om du ska köra utan cert så får du köra på port 80 istället.

Har du en small business eller en "riktigt" win server 2003? Vilken exchange kör du? 2003? eller 2007?. Du behöver gå in i manager consolen i exchange och ställa in så active sync är aktivt på servern. Antar att du skapat användare och konto? Du måste även ha rättighet för det, mobile user brukar det heta. Om du går in på din användare så kan du nog se det under en av mail flikarna, tror det är mail features.

Permalänk
Medlem

Använder 2003 enterprise, har inte aktiverat SSL(tror iaf inte det, kan inte ens verifiera login på telefonen om jag väljer "använd SSL", kör Exchange 2003, Jag har gått in i Exchange managment console och slagit på (på min användare) att allt detdär med är tillåtet. Måste jag göra något mer?

Just nu bryr jag mig FÖ inte hur säkert det är, jag tänkte att det vore bäst att få det att ens fungera först

Har redan varit inne i Exchange, Global Settings, högerklickat på Mobile services och kryssat i alla rutor under Exchange Activesync samt Outlook Mobile Access.

i någon online guide stog det nått om "device security", antar att det är en feature som finns i exchange 2007/win server 2008? skulle kört Winserver 2008, men fattades drygt 200 mb ram för att den ens skulle fungera

Permalänk
Quizmästare Malmö 2022
Skrivet av Humpas:

Har redan varit inne i Exchange, Global Settings, högerklickat på Mobile services och kryssat i alla rutor under Exchange Activesync samt Outlook Mobile Access.

Det var ungefär det jag menade. Tror inte det ska vara något mera än det. Du kör ju inte SBS, där vet jag att man får köra någon guide som fixar detta åt än för användaren. Du ligger med i rätt grupper osv? Ska finnas en för mobile user, eller mobile sync. Kommer inte ihåg vad den heter.

Sen måste du ju skriva in rätt mail server adress i mobilen. Det är inte den som du har i outlook, om du testat att konfa den där. Utan det brukar oftast vara mail.domän.se eller remote.domän.se
Men det ställer man in under dns record och kanske någon annan stans med Inte satt upp någon från början själv. För du kan inte skriva in exchange server adressen bara, brukar inte stämma med den.

Vad får du för fel i mobilen?

Permalänk
Medlem

Felet jag får på mobilen är ganska tvetydligt,jag skriver in infon för att logga in på servern, trycker på nästa, får välja vad jag vill synca (Emails, kallender osv) sen när jag trycker på "verkställ" så får jag upp "Kunde inte skapa konto, försök senare" Lite roligt är att jag kommer förbi authentiseringen (har testat med inställingar som inte ska funka, och då funkar det såklart inte) .. och så snart servern startat om så ska jag kolla event log och se om det kanske står nått där.

Samt att jag kan logga in med mitt konto både på http://serverIP/exchange och http://serverIP/oma från datorn.

suck.. alltid kul med överaskningar, tur att IPsec kukat ur och blockat allt tills jag startat om datorn, samt att det tar typ en kvart att starta om

Permalänk
Medlem

Tydligen så måste man lladda hem service packs for Exchange 2003 manuellt, är SP1/SP2 något jag behöver för att det ska funka med min hero?

Edit: har testat med appen RoadSync till android, där funkar det, men inte med det inbyggda mailprogrammet.