2.6
10 röster
Skapat
2018-12-04
Senast ändrat
2018-12-04
Visningar
507

Det hände en grej sammanfattar detta bygge. Först råkade jag vinna en processor. Sedan råkade jag spåra ur. Från att processorn skaffades så var först bara tanken att behålla lite gamla prylar men allt eftersom så byttes saker ut på löpande band och paketen vällde in. Nu har jag återigen en rigg som är kul att pyssla med och underhålla.

Ett ökat sug efter att spela lite nya spel samt streama dessa gjorde att ribban sattes lite högre, bra deals på grafikkort och några impulser senare så blev det hela ett smärre monster. Allt det jag trodde att jag inte skulle orka med hände.

Nästan allt som ska in i datorn är nu inne, en NVLink brygga saknas och en Corsair Commander som jag hoppades få förra fredagen förmodas dyka upp imorgon.

En kombination av Black Friday och en liten tävling med en kompis om fränast dator slutade med att jag fick ny rolig elektronik att installera.

Utgångsläget i detta fall var de nya prylarna jag köpte någon vecka innan. Mitt 1080TI hade jag haft i just under ett år och det fick flytta in i min HTPC tills vidare, slipper streama spel mellan datorerna så det blev enklast så.

Då fläktarna hade belysning slet jag ut den billiga NetOnNet-ledlisten jag modifierat med en Molexkontakt då jag länge stört mig på att den dubbelhäftande tejpen velat till att lossna i tid och otid.

Egentligen kändes det ganska onödigt att byta till 2080 men äsch, det var lättare att få tag på 2x identiska 2080s än att börja leta ett till 1080TI.

Började dra om kablage och kopplade in Corsairs fläktstyrning, kom sedan på att RGB-controllern ej har något USB-interface och en Corsair Commander klickades hem för att se till att jag har lite koll på lyset istället för till synes slumpade LED-mönster.

Fläktarna kopplades in och jag trodde jag var nöjd så jag avvaktade bara på Commandern samt NVLink bryggan.

Blev lätt idiotförklarad av en nära vän då jag förklarade att jag inte orkat delidda processorn, 3D skrivaren startades och två timmar senare så hade jag ett färdigt delidverktyg som fungerade galant.

Processorn monterad i den argaste sockel den någonsin suttit i.

Tryck applicerades och det började knaka lite lätt.

Pang sa det och IHSen lossnade utan några krusiduller, silikonet skrapades loss med ett plastbaserat öppningsverktyg tillägnat telefoner

Originalkylpastan byttes ut mot en lite vettigare sort. Dock kunde jag ej få tag på någon flytande metall i stan så jag fick helt sonika köra på Thermal Grizzly Kryonaut tills vidare. Nästa gång jag öppnar datorn så ska jag försöka orka byta till flytande metall om jag kommer ihåg det.

Processorn monterades åter och en mindre temperaturminskning noterades. Dock inte allt för stor så jag funderar på att lappa processorn eller byta till en koppar-IHS i kombination med flytande metall vid ett senare skede.

Jag gick en runa på jobbet och upptäckte att vi fått in Phantecs kabelkitt, den fick givetvis en ny ägare. Tyvärr (om man nu får säga så) så är jag ju lite overkill och behöver fyra GPU-strömkablar så jag väntar på ytterligare ett kit för att få fler GPU-strömkablar.

Imorgon trillar min Commander in och då slipper jag detta disco där jag ej har någon vidarekontroll på färgerna.

Datorn i all sin ära med kabelkittet installerat, nästan helt komplett nu.