FoF Gitarr med strängar

Gitarren är en kontroll till datorspelet Frets on Fire (Guitar hero-klon), det unika med den, förutom att den liknar en riktig guitar, är att man spelar på strängar och inte knappar.

Gitarren byggde jag som mitt gymnasieprojektarbete våren 2007. Grundidén kom från min lärare Johan som jag hade i bl a microprocessorteknik och digitalteknik på gymnasieskolan i Ängelholm.

Gitarren är byggd i trä (no kidding ) och håligheterna är gjorda med min kompis fräs. Övrigt träarbete är gjort med diverse verktyg och maskiner lånade av byggprogrammet och tillsist så är gitarren oljad med vanlig möbelträolja. USB-kabeln skulle egentligen gå ut genom ett uttag på framsidan av gitarren men pga stöld av fräsen så var detta inte möjligt.

Ett Saitek Slimline tangentbord slaktades för kretskortet och tangenttryckningarna kollade jag med en multimeter. Sen löddade jag sladdar mellan kontaktpunkterna på kretskortet och strängarna och kontaktplattan under strängarna.

Delarna som jag inte tillverkat själv beställde jag via ebay.com

Tack till Johan för grundidén, elprogrammet för material och byggprogrammet för material och verktyg. Extra mycket tack till William för hjälp, vidare utveckling av idén, material och lånet av fräs.

!OBS! Snälla, betygsätt gitarren och inte motivet på "pickguarden", jag köpte den bara för at den va billigast.