Allt från Computex 2023

Köpes: Server eller delar till server

Annonsen är verifierad via IDkollen
Köpes Stationära datorer Publicerad 2023-03-20

Den här annonsen är avslutad. Du kan ge eller läsa feedback i den tillhörande kommentarstråden .

Profilbild av jimmyjohansson84
Annonsör
jimmyjohansson84 (dolt)
Medlem sedan
Aug 2013
Foruminlägg
96
Annonser
7
Marknadsbetyg
-
Pris:  1 000 kr
22
Värmland, Karlstad
Skickas & Avhämtas

Min nuvarande "server" börjar ge sig och jag har tänkt bygga något stabilare än en i3-2100 med 8Gb RAM.

Den perfekta servern vore nog Xeon E5-2630L v4, ett passande moderkort (ATX eller sittandes i ett chassi), 32GB ECC DDR4 RAM och åtminstone 6 SATA-portar (antingen på moderkortet eller någon form av kort i IT mode).

Jag har ett ATX-chassi med nätagg och ett gäng diskar så det behövs inte nödvändigtvis, men jag har inget emot att byta ut chassit och bryr mig väldigt lite om vad det sitter i. Rack går lika bra, jag har en vägg att hänga det på klädkammaren. Jag funderar även på att skaffa lite fler diskar för att köra TrueNAS ZFS, men det måste inte ske direkt utan mest om det råkar vara ytterst billigt.

Om det är 16GB RAM så är det, går alltid att uppgradera i framtiden. Vilken processor det blir är inte heller jättenoga. Servern kommer köra lite VMs, någon webserver, hemautomtisering och lite smått och gott, men huvudsyftet är NAS och jag vill att den går billigt, så dyr som elen är! Jag vill av denna orsak helst hamna på DDR4, meeeen DDR3 och en äldre processor kan fungera om priset och specifikationerna är rätt.

Jag kan hämta i Karlstad, Åmål eller däremellan, annars verkar frakt gå på runt 200kr med DHL för ett torn så kom med ett förslag med specifikationer och önskat pris. Jag såg en perfekt Proliant ML110 Gen9 på tradera häromdagen med bud 500kr och köp nu 1000kr som hade varit perfekt om det inte var för att det enbart var upphämtning i Stockholm som gällde, så jag drömmer om att hamna kring det priset. Jag kommer inte betala mer än 1500kr (exklusive hårddiskar) om det inte är något exceptionellt då jag antagligen köper ett kit för 1500kr från aliexpress med moderkort, cpu och ram annars.