Palit RTX 4080 GamingPro med defekt fläktkontroll

Annonsen är verifierad via IDkollen
Säljes Grafikkort Publicerad 2023-04-16

Den här annonsen är avslutad. Du kan ge eller läsa feedback i den tillhörande kommentarstråden .

Slutpris: 10 800 kr
Antal bud: 3 st
OBS! Bud är inte bindande
Profilbild av Eismannen
Medlem sedan
Maj 2016
Foruminlägg
876
Annonser
34
Marknadsbetyg
5,00 / 5
Stockholm, Järfälla
Skickas & Avhämtning
Kvitto finns
13

Har ett Palit 4080 GamingPro, fullt fungerande förutom en sak - fläktkontrollern är keff.

Inköpt på webhallen i februari. Kvitto, kartong och alla tillbehör finns. Men garantin är förverkad (vilket den ändå är när man säljer vidare, i och för sig).

Först och främst, kortet fungerar jättebra, kraftfullt, stabilt, svalt, osv. Finns lite coil whine men märks inte om man har ett normalt chassi, och det minskar ännu mer om man undervoltar. Jättenöjd med prestandan.

Nu till det tråkiga. Fläktkontrollern är galen/keff/paj.
Jag har de-shroudat det, och skulle prova att köra ett par arctic slim fläktar fläktar dels i gpun och dels i moderkortet. Höll på och "hot swappade" med allt igång. Jag var jordad i chassit och datorn i väggen. Men kortet gillade inte att hot swappa fläktar för fläktkontrollern fick frispel och nu har den två fläktuttag på 100% och ett på 0%. Kortet registrerar rpm men det går inte att styra. Vet inte vad som är fel. I övrigt funkar det som sagt 100%.

Kör nu 2 st arctic slim via moderkortet och styr med mjukvaran "fan control". Funkar riktigt bra och egentligen kan jag ju fortsätta köra som det är, men tänkte jag provar och ser om intresse finns och vilka bud som kommer in. Har lite funderingar på att köpa ett FE kort.

Kanske någon vill vattenkyla och då är detta helt perfekt. Eller kanske köra ett par noctuafläktar (via moderkortet) för maximal tystnad. Har för övrigt några svarta NF-A12x25 om så behövs och intresse finns.

Mer info om kortet:
https://www.webhallen.com/se/product/358598-Palit-GeForce-RTX...

Som sagt så är detta lite av en "intressekoll" men är beredd att släppa det till rätt pris. I annat fall kör jag vidare som det är.