Inlägg

Inlägg som petterg har skrivit i forumet
Av petterg

Förstår inte riktigt hur du har testat koppla det i och med dina bilder och den första posten. Får du olika adresser (wan) tilldelade beroende på vad du kopplar in EFTER pfsense-burken?

Annars tänker jag mig att det är, som tidigare sagts, problem med ett lån eller att du behöver registrera något. Testa kopiera routerns mac-address (wgr614) och lägga in den på ditt wan-interface i pfsense.

Av petterg
Skrivet av rektor:

Är det ens trevligt att skriva på dom där platta tangentborden?

Enligt mitt tycke, inte otrevligare än att skriva på ett "vanligt laptoptangentbord".

Av petterg

Tjo man :). VPN-stöd brukar betyda stöd för pass-through, alltså stöd för vpntrafik genom routern. Behöver inte betyda att den har inbyggd klient/server. Kolla alltså efter en router som har stöd för server och klient från början, alternativt med stöd för custom firmware så som dd-wrt. Vet av egen erfarenhet att n56u går att flasha med annan FW för att få både OpenVPN server och klient: https://code.google.com/p/rt-n56u/

Av petterg
Av petterg

Om någon är intresserad så kan jag meddela att jag tillslut fick tag på en fungerande version. Köpte mitt som download från CDON för 150kr.

Av petterg

Jag tycker verkligen inte att ett fractalchassi är en värdig ersättare. Har både R3an och p183 och det är stor skillnad i ljudnivå och kvalitetskänsla. Tunt, lätt och plastigt i jämförelse. Helt klart värt att lägga några extra hundralappar.

Av petterg

Det var nog Kaspersky Rescue Disk jag tänkte på. Bränn till CD-skiva eller lägg på USB-minne så kan du scanna datorn utan att starta upp det infekterade operativsystemet. Här har du en liten guide: http://www.geekomad.com/2013/03/3-best-free-bootable-antiviru...

Av petterg

Testa boota något AV från CD eller USB-minne. Kommer inte på vilket jag har sett rekommenderas förut men F-Secure verkar ha en gratis "Rescue CD".

Av petterg
Skrivet av Dimman:

Det står inte att alla kondensatorer är japanska vilket jag har förklarat tidigare. Det står att nätagget innehåller japanska kondensatorer vilket det också gör. Om ni inte inser detta så kan jag bara rekommendera er en språkkurs och avråda från vidare diskussion om saken.

Jag antar att du råkade citera mitt inlägg utan att läsa det, annars ska jag vara snäll och förtydliga lite extra. Procent är ett Substantiv och kan således inte användas för att beskriva, i detta fallet, "högpresterande" (eller "high-end" om du så vill). Därför kan man inte anta annat än att 100 %, dvs. alla kondensatorer i produkten, är "high-end Japanese industrial capacitors"

Av petterg

Adresserar detta inlägg till alla som påstår att FD inte alls har ljugit om sitt nätagg. Till att börja med så betyder procent 'hundradel' dvs. En andel av något med enheten hundradelar. Det är då uppenbart att man i detta fall menar att alla kondensatorer är japanska. Någonting kan inte vara av olika mängd högpresterande. "innehåller 5 högpresterande kondensatorer" skulle knappast kunna tolkas som "fler än en kondensator är på nivå 5 när det kommer till högprestation".

Av petterg
Skrivet av magnusvmt:

Han skrev Hitachi 1TB, här är prisutvecklingen: http://www.prisjakt.nu/bilder/graph_price.php?p=510239&s=larg...
Ganska solklart när han köpte.

Okej, då har vi det svart på vitt. TS hade inte helt rent mjöl i påsen.

Av petterg
Skrivet av badmanswe:

Håller absolut med om det första men det senare, har du ens läst hela tråden? Det verkar inte riktigt så på det sätt du uttalar dig på.

Sanningsgraden bakom TS bör väll vara skapligt hög då det finns med i media samt även ett avslutat ärende hos tingsrätten.

Prisfel?? Hos fler butiker i ett par dagar då eller vad menar du nu?? Priset höll sig ju i minst två dagar och fanns inte bara på ClickOK:s sida utan hos fler återförsäljare (+/- några tior som tveklöst verkar rimligt)

Bara ena sidan? Finns ju till och med dokumentation från båda sidor att tillgå från tingsrätten.

Vidareutveckla gärna ditt tänkande.

Mitt tänkande är som följer: Jag har varken tid eller ork att läsa igenom någon tingsträttsdom, kolla prisstatistik (har TS gett artikelnumret?) eller leta reda på någon papperskopia av en gammal göteborgsposten, detta är något jag tror majoriteten av de som gett omdömen på prisjakt inte heller orkar.

Av petterg

Måste bara flika in med att jag tycker det är beklagligt att folk går in på prisjakt och smutskastar ClickOk enbart pga. denna tråd, helt utan personliga erfarenheter. Huruvida trådskaparen är sanningsenlig eller ej kan jag självklart inte svara på men det förefaller möjligt att hen kan ha varit medveten om prisfelet (inte för att detta på något sätt rättfärdigar ClickOks agerande). Det finns alltid minst två versioner vid en tvist som denna och här får vi bara ta del av ena.

Av petterg

Vet att Logitechs nyare programvara har(/hade) problem med drivrutiner. Logitech gaming center hade, när jag testade det, horribel ljudkvalité medan den äldre mjukvaran fungerade utmärkt.

Skulle ni kunna testa om G35'orna med en äldre version? de går att hitta på:
ftp://ftp.logitech.com/pub/techsupport/headsets/

Läste en forumtråd lite snabbt och g35_101178_x64 verkar fungera bra.

Av petterg

Håller helt och hållet med. Ta t.ex. klassikern Fia med knuff

Av petterg

OpenVPN Timeout

Hej, försöker få igång openvpn på pfsense virualiserat i esxi. Internetuppkopplingen, dhcp etc. fungerar fint. Jag har följt ett flertal guider (alla i princip likadana) och skapat certifikat och använt mig av den inbyggda wizarden för att skapa servern samt exporterat med export utility. När jag från en klient försöker ansluta händer ingenting:

Wed Dec 26 16:36:49 2012 OpenVPN 2.2.1 Win32-MSVC++ [SSL] [LZO2] built on Jul 1 2011 Wed Dec 26 16:36:58 2012 IMPORTANT: OpenVPN's default port number is now 1194, based on an official port number assignment by IANA. OpenVPN 2.0-beta16 and earlier used 5000 as the default port. Wed Dec 26 16:36:58 2012 WARNING: Make sure you understand the semantics of --tls-remote before using it (see the man page). Wed Dec 26 16:36:58 2012 NOTE: OpenVPN 2.1 requires '--script-security 2' or higher to call user-defined scripts or executables Wed Dec 26 16:36:58 2012 Control Channel Authentication: using 'pfSense-udp-1194-uservpn-tls.key' as a OpenVPN static key file Wed Dec 26 16:36:58 2012 LZO compression initialized Wed Dec 26 16:36:58 2012 UDPv4 link local (bound): [undef]:1194 Wed Dec 26 16:36:58 2012 UDPv4 link remote: minip:1194 Wed Dec 26 16:37:58 2012 TLS Error: TLS key negotiation failed to occur within 60 seconds (check your network connectivity) Wed Dec 26 16:37:58 2012 TLS Error: TLS handshake failed Wed Dec 26 16:37:58 2012 SIGUSR1[soft,tls-error] received, process restarting

Så här är det i esxi:

http://doc.pfsense.org/images/8/84/Esxi_pfs_2_6a.png

Burken är kopplad direkt till nätverksuttaget från tele2. Några idéer?

//Petter

Av petterg

"compression" upg. datakommunikation

Hej!
Jag har lite problem med en uppgift i datakommunikation. Uppgiften går i princip ut på att ta reda på olika tekniska parametrar för några vanliga internetåtkomstteknologier. Det som jag har svårt att hitta är "compression". Jag hittar det varken i kurslitteraturen eller i dokumenten om standarder från ITU. Jag är medveten om hur "compression" används för t.ex. bilder och filmer i form av diverse filformat så som JPEG osv. Men här handlar det alltså om "compression" av den modulerade signalen eller i alla fall något som är specificerat för all data genom de olika ITU-standardena?

All hjälp uppskattas!
MVH
Petter

Av petterg

Om det står '***Kontakt***' på alla ställen kan du öppna dokumentet i WordPad och ta ersätt (Ctrl+H), skriva ***Kontakt*** i 'Sök efter' och lämna 'Ersätt med' tomt.

Av petterg
Skrivet av ronnylov:

Jag har lyckats flasha om mitt kort, skrev om det i annan tråd.

Tack. Jag får använda mig av det när det blir dags att flasha!

Av petterg
Skrivet av TommyToad:

I den där guiden så lägger man datastore på två stycken speglade SSD. Att själva ESXI installeras på ett usbminne har vi redan kommit fram till, problemet är vart första maskinen ska installeras.

Ja precis. Det är den speglingen av datastore jag vill åt

Skrivet av ronnylov:

Tänk på att det inte är självklart att man kan flasha om m1015 på vilket moderkort som helst (kanske funkar på ditt och du kanske heller inte tänkt flasha om det). Bara som en påminnelse.

Hm okej, tack. Jag ska forska lite.