Inlägg

Inlägg som Addeanton har skrivit i forumet
Av Addeanton

Tack för alla svar och engagemang! Jag skall börja felsöka vad ni kommenterat.

Av Addeanton

Nätaggregatet är precis nyköpt från INET, "FSP 400-60APN Bulk 400W 80+ Bronze". Var visst 400W, och ej 450. Enligt han i butiken skulle det vara lugnt effektmässigt.

Men du tolkar inte som om det skulle vara processorn eller grafikkortet?

Enligt Thermaltakes PSU Calculator (http://www.thermaltake.outervision.com/Power) skulle det krävas runt 273W att köra systemet.

Av Addeanton

Problem att starta igång gammal dator, vilken del felar?

Hejsan, tänkte damma av min gamla gamingdator som jag köpte för ett antal år sedan och använda som CS Go-burk hos en vän.

Datordelar:
PSU 450 W
Moderkort: P5Q Pro
CPU: Intel Core 2 Duo, 6600Q
Minnen Corsair 4x2 GB
GPU: Nvidia 8800GT

När jag tycker på Power-knappen händer följande:
1) Allting startar, fläktar osv. Moderkortslampan lyser grönt nere vid SATA-slottarna. Efter cirka 4-5 sekunder bootar datorn automatiskt om. Ingen bild dock. Jag får inte PC-speakern att starta så jag har inga beep-ljud att gå på heller.
2) Efter att datorn rebootat, går den igång igen och rebootar därefter inte. Jag får dock ingen bild från GPU:n. Min mus eller tangentbord lyser inte.

Tar jag ut GPU, eller/samt minnen händer samma sak som ovan.
Tar jag däremot ut CPUn så rebootar den inte efter 5 sekunder utan fortsätter köra.

Är ingen jätteräv på datorer och felsökning. Men verkar det som om något av delarna är kaputt? Datorn har stått i förrådet i något år.

Tacksam för all hjälp

Av Addeanton

Flash stream lagg, Asus TF300/Android

Hejsan,

har köpt en ny surfplatta Asus TF300 och tänkte streama videos via Viaplay och andra streaming-sajter.

Jag har via Google Play installerat Flash men det laggar väldigt mycket då jag streamar.

Någon som har stött på samma problem och möjligtvis har en lösning på lagget?

Tacksam för svar,
mvh Andreas

Av Addeanton

Går det att köra ett GDDR5-grafikkort på Asus P5Q Pro-moderkort?

Hejsan, jag har egentligen en väldigt enkel fråga. Det är nämligen så att jag vill delvis ge min dator lite skjuts samt ha möjligheten att köra lite nya roliga spel på datorn. Jag har sedan tidigare ett 8800GT-kort som hängt med några år.

Jag har ett Asus P5Q Pro-moderkort och hade helst sluppit köpa ett nytt moderkort. Läste att exempelvis Sapphire Radeon HD6950 har PCI Express 2.0 x16. Asus-kortet har PCI Express x16, dock ej 2.0.

Hade gärna fått ett snabbt svar så jag kan lägga beställning

Av Addeanton

tack!

Av Addeanton

2 skärmar med 2 olika arbetsytor

Hejsan! Köpte idag min 2a skärm som jag placerat brevidvid varandra.

Problemet är att med mitt grafikkort 8800GT så blir mina två skärmar en enda lång arbetsyta. Vad jag istället skulle vilja åstadkomma är att de blev två olika arbetsytor.

Att när jag t.ex. dubbelklickar på fönster i Windows ska de maximera i endast den ena skärmen osv.

Jag hittar dock inga inställningar för att göra detta, men jag antar att det finns!

mvh Andreas

Av Addeanton

Köra Laptop med USB-minne som "hårddisk?"

Hejsan, verkar som om min hårddisk inte startas upp när jag drar igång min dator; utan jag når "Operation system not found". Jag märke att det inte var någon skillnad ifall hårddisken satt i datorn eller inte. Så jag satte in min laptop-hårddisk i min stationära dator och den fungerar ypperligt.

Jag undrar därför ifall det går att köpa en minnessticka på typ 64 GB och lägga operativsystemet och allting där (från min laptop-hårddisk), så att USB-stickan blir som min hårddisk?

I stället för att köpa nytt moderkort till min 3 år gamla laptop, kanske det vore en ekonomisk lösning att lägga 500 spänn på ett USB-minne? Samt även för att köpa en ny laptop vilket jag inte är direkt sugen på, då jag trivds med storleken på min laptop m.m.

PS: Kan det finnas något jag missat när det gäller att hårddisken inte går igång när jag startar upp min laptop (den börjar inte surra, utan är helt död samt att BIOS hittar inte heller hårddisken). Eftersom hårddisken fungerade igår utan att det hänt något märkvärdigt, förutom att jag försökte öppna upp datorn för att dammsuga fläkten. När jag sedan skruvat ihop den så fungerade inte hårddisken hädanefter.
DS

Av Addeanton

Operation system not found.

Hejsan! Datorn har på sistonde betett sig märkligt; den är iofs mer än 3 år gammal men har inte varit några problem innan.

Ibland (långt ifrån alltid) står det "Operation system not found" när jag startar upp datorn, ifall jag startar om datorn några gånger så hittar den slutligen operativsystemet och datorn fungerar (Windows XP).

Vet inte ifall detta har med det föregående problemet; men ett par gånger i veckan får jag blue-screen där det står "KERNEL DATA INPAGE ERROR" och datorn startas om, ibland i samband med detta får jag även "Operation system not found" då datorn startats om, vet dock inte ifall dessa två incidenter är relaterade till varandra.

Vore trevligt ifall någon kunde ge sig bedömning på vad som kan vara fel!

mvh Andreas

PS: Jag läste någonstans att jag kunde testa byta plats på ram-minnena för att se ifall något av dem är trasigt, efter bytet har dock inte förändrat någonting. Vet dock inte ifall detta betyder att minnena utesluts ur ekvationen eller inte...