Inlägg

Inlägg som 1337sweden har skrivit i forumet
Av 1337sweden
Skrivet av kazen_90:

Apple kopierade Xerox.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Rajat:

Apple tog till vara av massor av saker som låg i Xerox skrotlåda och fick det att fungera till något användbart, däribland musen.

Så är det absolut, visst kunde man tro att de var det tack vare en massa smågnabb de hade angående vissa saker, men det var på ett affärsmässigt plan, privat var Jobs och Gates vänner och gav råd till varandra och hade en hel del samarbeten.
Du kan ju backa ännu längre tillbaka till det här klippet

Kopierade är inte direkt rätt ord, då Xerox investerade i Apple, gentimot att Apple/Jobs fick rätt till att använda PARC's idéer för utvecklingssyfte i Apple och när han såg det oanvända ideérna valde han att gå vidare med det och senare anställde folk från Xerox att jobba på Apple för att vidareutveckla GUIet med saker som Drag-N-Drop som visade sig sedan bli ett av Apples stora grej.

"Apple obtained permission ahead of the Xerox PARC visit. In addition, Apple provided compensation in exchange for the various Xerox PARC ideas such as the GUI.

1979: November: Jobs takes his first visit to PARC in exchange for allowing Xerox to invest $1 million in Apple.
1980: March: Lisa project revamped to include all the features of the Alto, with several more.
1980 Summer: Jobs hires 15 Xerox employees to work on the Lisa Project. "

Av 1337sweden
Skrivet av thmz:

Jag förstår inte varför ni jämför Windows 10 med Linux-distributioner och MAC-OS.

Ska Microsoft strunta i dessa funktioner bara för att någon annan gjorde det först? Barnsligt var ordet.

Jämför Windows 10 med Windows 8.1 istället.

Då lär man som företag sitta i nattmössan och inte ser hur kokurrensen ändrar markanden. Så du tycker exempelvis att Nokia hellre skall se tillbaka på sina Lumia-telefoner och göra en bättre lumia som också kommer suga istället för att se på hur marknaden ser ut och konkurrensen?..

Av 1337sweden
Skrivet av Mkcn:

Känns som microsoft har lärt sig en del genom att titta på konkurrenter, men även genom att lyssna på vad användare faktiskt vill ha. För mig är det win-win. Roligt att se!

Nästintill 10 år försent snart jämfört med konkurrenterna. Microsoft lyssnar inte, eftersom att dom förlorat användare till Macen och Linux över de senaste 5 åren så självklart vill dom ta tillbaka det. Vilket dom gör genom att göra en billig halv/alfa-utvecklad version av Exposé/Mission-Control.

Av 1337sweden

Låter mer att dom återuppfinner vad Thunderbolt redan gör...

Något som gör den speciell? Exempelvis hur långt man kan dra kabeln?
Thunderbolt går upp till 100m, vilket redan är dramatiskt förbättring av ex. HDMI (25m, med extender/förstärkare blir det 50m och med aktiv HDMI-Cat5e konverterare går det 100m)) och DisplayPort (ca 33m aktiv).. Men hur som helt, sämre än Thunderbolt och analoga kablar (komposit/komponent) i den aspekten.

Av 1337sweden
Skrivet av Philip361:

Iphone blir ju mer och mer lik android telefonerna till exempel htc one, nästan identisk baksida från iphone, IOS ser också ut som apple har tagit olika funktioner i android och slängt ihop det i en telefon.

Vad det inte det som Android var från början...

Av 1337sweden
Skrivet av Ozzed:

Varför pratar du ens om försäljningssiffror? Windows Vista var det näst bäst säljande operativet efter XP när det kom ut, men det ses ändå som en flopp. Det är den allmäna opinionen som definierar vad som är en flopp, inte siffror.

Så blir det när tillverkarna påtvingar MS nya OS... därefter dom köpt datorn väljer folk att nergradera.

Av 1337sweden
Skrivet av Damodred:

Det som du anser att Windows 8 "failat" med, är helt subjektivt då du kan ta dig runt problemet väldigt enkelt. Själv kör jag med Start8, som visserligen kostar några kronor, men det finns även gratisalternativ. Jag tappar INTE funktionaliteten från touch där jag kan använda touch, samtidigt som jag får ett operativsystem som är snabbare och drar mindre resurser än Windows 7, samt tillgång till ModernUI vid behov, tillgång till konto och synkronisering, integrationen med OneDrive - till och med min bakgrundsbild synkroniseras. På sistone har jag installerat tre datorer med Windows 8, samtliga har automatiskt synkats med en redan existerande burk gällande program och annat. Ytterst smidigt.

Oj ja, jag ser att det blev lite luddigt
Menar bara att touch kanske ska ses som en feature snarlik ljudutgång.
Det gör inte datorn sämre att inte ha högtalare inkopplade men finns där när/om man behöver det.

Det windows 8 har failat med är marknaden, dom påtvingar touch för användare som inte vill ha det. Den funktionalliteten skapar problem, onödiga all-dags problem eftersom att funktionalliteten förstör skrivbordets funktionallitet... massfolket väljer då hellre Windows 7 istället för att mixa med system att installera Start8 eller andra alternativ. Dock verkar Windows 9 verkar ju fixa detta, lite grann iallafall.

OneDrive, Google Drive, iCloud, Ubuntu One (om det ens finns kvar?) osv.... allt det är bra såvida man har enheter som passar ihop. Själv kör jag de mesta i iCloud, Google Drive för övriga filer då ex. ljud/film kan streamas direkt från webben genom att dela länk....

AirPlay finns ju, funkar väldigt bra för musik själv väntar jag på denna prylen, :
https://www.kickstarter.com/projects/2022604828/sprout-hifi-s...

Av 1337sweden
Skrivet av Damodred:

Fast riktigt så är det ju inte.
Touchbaserade Windowsenheter är ju riktigt bra. Jag har tre st med både i3 och i5 processorer och det fungerar alldeles ypperligt. Hur många bärbara eller stationära Mac- burkar eller Linux burkar har vi med touch? Jag tror inte touchskärmar är en gimmick, snarare är det så vi kommer använda våra skärmar i framtiden. Kanske inte fullt ut, kanske är MS lite före sin tid med just den biten, men som ett bra element. Typ ljud.

Fast det är inte prestandan som är problemet med windows touch.

Framtiden av windows är att dom satsar på tablet-hybrider för det verkar ju som MS satsar på. (enda orsaken för touch skärmarna idag.. man inte sitter flera timmar om dagen och pekar på sin skärm rakt frammifrån bortsätt från de timmarna man använder den som surfplatta då man har den i liggande läge). Dom som inte är hybrider, dvs. inte kan koppla ur skärmen så det blir en surfplatta ser jag som en gimmick, det det är bara för marknadsförningssyfte.

Varför skulle man vilja ha stationära datorer med touch? Det är därför man har surfplattor. Sen att skillnaden att Apple har renrasiga produkter istället för blandrasiga (Phonelet, Hybrid-Tablet) som MS/Övriga är deras olika sätt att försöka få tab i mellan-marknaden. Själv ser jag att blandrasiga kan fungera bra såvida det INTE man tappar funktionallitet eller användningen av det; som Windows 8 har failat med.

Finns flertal Linux-gränsnitt med touch osv. Gnome 3 är ett av dom som kan användas universalt för tablets.

Skrivet av Damodred:

kanske är MS lite före sin tid med just den biten, men som ett bra element. Typ ljud.

Vad menar du med ljud?...Drivrutiner på Windows?. Ljud för tablets?.. musikproduktion? Ljudenheter?

Av 1337sweden
Skrivet av Damodred:

Svep in från vänster så har du aktiva fönster/appar

Känns nästan som PC-industrin inte kunde fixa problemen dom haft med sina Pekplattor/Touchpads att alla är så små, usel respons och dålig multi-touch... så dom beslutade sig att använda touchskärmar gimmick istället för det också säljer.

Av 1337sweden
Skrivet av Damodred:

Svep in från vänster så har du aktiva fönster/appar

Fast det är ju MetroUI "appar"/spaces som visas. Inte alla fönster på Skrivbordet (som visas som ett eget)

Exempelvis gnome har detta jag menar, att man ser aktiva fönste rpå det valda skrivbordet:

http://3.bp.blogspot.com/-cfzmXKMSae0/U9dqV9MQtiI/AAAAAAAAIk0/hB...

Av 1337sweden
Skrivet av rektor:

Jag ser fram emot Windows 9, den riktiga uppföljaren till Windows 7, efter snedsteget Windows 8.

Ser förövrigt även fram mot Ubuntu 14.10 "Utopic Unicorn" som kommer i oktober.

Synd bara att Ubuntu ännu är ganska förstört sen Cononical valde att skapa sitt egna Unity. Inte konstigt att Linux Mint är mer populär nu då dom utvecklade ett gränsnitt mer likt Windows (Cinnamon). Sen finns det ElementaryOS som tatt fart senaste, då det gränsnittet är mer likt OSX. (Både Mint/ElementaryOS är gjort på ubuntu/debian... personligen avskyr jag allt med debian-baserat bortsätt att apt-get har mycket paket/program vilket är det enda bra med den pakethanteraren)

Själv ser jag mer fram emot OSX Yosemite på Mac datorn i höst... sen min andra dator kör Archlinux, inte behöver man vänta på någon release^^

Av 1337sweden

Verkar dom vill göra som Apple?... istället för att släppa nytt OS var 5te år som skapar en massa problem vid uppgradering så kanske det blir mindre OS uppdateringar varje år fram över med Windows också?...

Virtuella skrivbord är väntat. Har känt mig väldigt begränsad i Windows i många år om man arbetar på en laptop jämfört med Mac och Linux. Hoppas bara det är bra implementerat, tog ju ett par år inann Mac/Linux fick till det riktigt perfekt som det är idag (att fönstrena är i real-tid osv. exempelvis om man visar en film eller dra-o-släpp så spelas innehållet som det skall osv.).

Nu måste Windows också bara fixa en bra fönsterhantering (ironi med namnet windows) som i linux/mac har med "Expośe" där man kan se aktiva/minimerade fönste... at ha musen över ikonerna i aktivitetsfältet eller AeroFlip 3D är ganska värdelöst i jämförelse, bara riktigt irriterande.

Av 1337sweden

Tjam se bara vad som hände med Netscape... dom la om sin strategi och så tillkom Mozilla

Av 1337sweden

Ironi... Folk började använda twich pga alla copyright skit youtube har. Nu när det visar sig vara ett hett ämne som man kan tjäna pengar på vill youtube gå tillbaka den publiken.

Av 1337sweden
Skrivet av Nyhet:

Få skärmar är lika omtalade som nya Asus ROG Swift PG278Q

Omtalade?? :S.. Aldrig hört talas om den förren just nu

Av 1337sweden
Skrivet av rektor:

Från början var datorerna utvecklade av hackern Steve Wozniak, cool kille.

Apple lanserade reklamen "This is why it won't be like 1984" (referens till George Orwells literära verk) och nu 30 år senare, så står Apple för walled gardens, förtryck, stängda system, löjeväckande patent, och patentstrider.

Själv tycker jag att Windows är det mest låsta då allt skall vara deras eget och dom marknadsför som om det endast finns ett operativsystem ute i världen; Windows. Jag ser en Mac som den mest öppna plattformen då jag kan köra alla operativsystem jag vill utan problem jämfört med PC som nu för tiden vill låsa in till endast Windows 8; sen att man kan köra i Unity-läge i VMWare/Parallells är nått en PC kan drömma om för tillfälligt.

Exempelvis sånt som jag tycker gör microsoft låst är:
– Direct X, .NET, Filsystemet (jobbigt när man jobbar mot icke-windows servrers), IIS, Windows Phone m.fl....

Av 1337sweden
Skrivet av Stormraider:

Allt detta kan du redan göra på ps3 och det finns inget som sagts av Sony i dagsläget som pekar på att detta ändrats.
Alla spel utom 1 vad jag vet är regionsfritt på ps3, enda spelet som inte är det är Persona 4 Arena. Det är utgivaren som bestämmer om det kommer vara regionslåst, vilket bara hände en gång under ps3ans livstid, samma regler gäller för ps4an..

På PS3 så är DLC regionlåsta samt GAME SAVES ibland låsta.

När jag köpte bl.a amerikanskt Assassin's Creed 3 kunde jag inte ladda ner DLC till mitt europeiska konto, dom kom helt enkelt inte upp, tvingades köpa europeiska versionen. Sen fick jag spela om ca 4-5 timmar pga. jag inte kunde ta samma save pga. filen var låst till den amerikanska versionen.

Så beroende vilket spel man skaffar, bör man se över vilka man importerar. De festa spel jag importerat kan jag bry mig mindre om DLC/Online vilket till 99% jag gör, men AC i detta fall krockade det för mig.

Av 1337sweden

De dära att ni säger att iPad försäljningen har stannat är självklart att gör den det när Apple precis presenterat en ny iPad folk väntar på, varför skulle man köpa den gamla en vecka innan för samma pris? det är bara korkat. Alla väntar.

Av 1337sweden
Skrivet av strejf:

Så 33,8 miljoner sålda iPhones i hela världen.

Samtidigt har Lumia sålt 8,8 miljoner i hela världen. Tror det är svårt att förstå för oss svenskar som är iPhonetokiga men Nokia närmar sig!

http://www.theverge.com/2013/10/29/5041666/nokia-lumia-sales-...

Med tanke på att Nokia var störst, så ah, så har dom en del att ta igen.

Av 1337sweden
Skrivet av binarie2:

Hur länge tror ni Hårdvaran räcker då?
Max 2 år tror jag iallfall.

PS3/360 har räckt fram tills 2013 med hårdvara som klarar spela NYA spel.. vilket har vart 5-6 år. Vilket under den tiden tror jag flera har uppgraderat sin dator flera gånger.