Inlägg

Inlägg som Eriku-Kun har skrivit i forumet
Av Eriku-Kun
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElyziuM
Finns i bios att du kan ställa in mellan OS/BIOS på USB Legacy Support.
Jag har haft min på BIOS på alla moderkort dom senaste åren och har aldrig haft något sådant problem.

Jo, jag vet. Hade det påslaget men hjälpte inte det minsta.

Av Eriku-Kun

PS2 tangentbord är viktigt för en del överklockare då usb versioner inte alltid fungerar så bra i BIOS/andra program som körs innan man kommer in i os:et. Till exempel fungerade inte mitt microsoft natural tangentbord nått vidare under widows xp installationen...var tvungen att byta till ett annat för att kunna acceptera licensavtalet (man var tvungen att trycka f8...vilket inte funkade nått vidare).

Av Eriku-Kun

Svensk G.Skill SSD leverantör?

Hejsan allihop.

Jag såg ett test av g.skills nya SSD(FM-25S2-128GB) på tweaktown och vart klart intresserad. Dock verkar det vara ont om svenska leverantörer.
G.Skill har inte ens en svensk generalagent som man kan ringa och fråga så jag slänger ut en fråga till er här på sweclockers istället.

Nån som vet var man kan få tag på ovan nämnda disk?

Av Eriku-Kun

Du får ursäkta om du redan svarat på detta ovan någonstans men jag måste bara fråga för att förtydliga lite ytterligare...När du säger att du försöker formatera om disken men skärmen blir svart efter några minuter försöker du då göra det ifrån windows eller bootar du på windowsskivan?

Anledningen till att jag frågar är att du borde verkligen boota på skivan och formatera med hjälp av det verktyg som ingår i windows installationsprogram.

Försöka göra nått innifrån redan installerat windows (även om du är i felsäkert läge) blir aldrig bra.

Av Eriku-Kun

snällt åka fram brukar betyda linjära ställdon och sånna verkar gå loss på minst 1000:- om du köper dom nya. Har själv planer på sånna i ett projekt så har kollat upp det.

Du kan dock göra eget med skruvdragare, trapetsgängad stång/mutter och några rör i passande dimention. borde inte kosta mer än max hälften i slutändan.

Av Eriku-Kun

Jo, lovar lägga upp en sån när jag väl kommer igång...än så länge är jag på sketchup stadiet men är snart redo att sätta igång. Måste dock inhandla en del verktyg för att kunna göra det jag vill (kontursåg, pelarborr mm) så får se om det blir under december eller januari

Av Eriku-Kun

Jo, tror jag löst det nu:
Skruvdragare 12v 200:-
trapetsgängad gängstav 75:-
trapetsgängad mutter 50:-

totalt 325:-

inte illa med tanke på dom priser jag sett på dom färdiga produkterna.

Av Eriku-Kun

Linjära ställdon till vettiga priser?

Har gått och funderat på ett kul chassi jag vill bygga och kom på att det vore hur häftigt som helst om jag kunde ha med ett linjärt ställdon (ni vet, sån bilfantaster använder för att hissa upp saker). Har kollat runt lite snabbt men hittar bara på elfa och då till fantasipriser (2500+).

Nån som vet var man kan få tag på ett till vettigt pris?
den behöver ju inte direkt kunna lyfta så värst mycket vikt, några kilo max.
Jag behöver dock rätt lång slaglängd (om jag förstått rätt och slaglängd= max längd den kan skjuta ut fullt utfällt läge)

Av Eriku-Kun

Precis...skulle väldigt gärna ha en sådan här som systemdisk i min stationära men då måste den ha ett vettigt pris också.

Av Eriku-Kun

Om ni är oroliga för att tappa hatten kan ni alltid skaffa en sån här:

http://www.bit-tech.net/bits/2007/10/19/on_our_desk_-_10/3

den "hatten" lär ni garanterat inte tappa av mistag

Av Eriku-Kun

Heh...gör att det känns lite bättre iaf (beställde ett 2900pro igår och så ser man recensioner på 880gt idag)

Av Eriku-Kun

Till DB Mannen:
Jag är bara lite nyfiken på ett fenomen som jag observerat medans jag kollat priser på komponenter lite var stans. Ni på datorbutiken är oftast billigast...förutom på moderkort. Ofta när jag hittat en kandidat till mobo i mitt nya system och jämför era priser mot prisjakt.nu så ligger ni minst 200:- över minimipriset. Jag har lite svårt att förstå detta då ni annars håller så fantastiska priser. Vad beror detta på?

Av Eriku-Kun

Nån som vet nått om AOC 416V?

Har gått och suktat efter 24" wide tft ett tag nu och hittade den här:

https://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=AOC416V

Den verkar vara ny iom att den inte finns i lager och när jag kollade runt efter info om den hittar jag inte en enda recension. Nån som vet nått om den här skärmen?
Framför allt är jag nyfiken på vilken panel den använder.
Misstänker att det är TN men man kan ju alltid hoppas...

Av Eriku-Kun

Kanske det...men prestanda per watt ökar hela tiden iom att tillverkningsteknologin blir bättre och bättre (dom är ju nere på typ 45nm numera har jag för mig)

Av Eriku-Kun
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fejdan
och din mail är?

Om du bekymrat med att titta i hans signatur så står det klart och tydligt där.

Av Eriku-Kun

Så då kommer den naturliga frågan...köpa 2900pro nu (garanterat billiga) eller vänta på 2950pro som man inte vet vad den kommer kosta?

Av Eriku-Kun

Justja, en sak till. Det är jättebra att kunna se dom senast tillagda produkterna i högerspalten men jag skulle vilja att man ska kunna klicka på typ texten "nya produkter i sortimentet" för att se en längre lista på nya produkter (i nytt fönster kanske?) istället för bara dom 7 senaste.

Av Eriku-Kun

Hej, tänkte bara tipsa om att det finns en svensk site som sammanställer experttester som ni kanske skulle kunna samarbeta med för att få in recensions delen i listorna (som komplement till användar recensioner som inte alltid är så värst välgrundade)

Edit: bra om man har med adressen också :www.konsumentguiden.se