Inlägg

Inlägg som Mr_Lazy har skrivit i forumet
Av Mr_Lazy

yeeeay, analogt :S

Av Mr_Lazy
Skrivet av Dussan89:

Tidningar?, jag kunde inte bry mig mindre om samhällsinfo.

Så när det är en allvarlig händelse typ en brand eller liknande så vill du veta det dagen efter då den tryckts på papper?

Av Mr_Lazy
Skrivet av Dussan89:

Nej det behövs inte alls, den tiden jag bodde hos mor och far så använde jag ALDRIG svt's tjänster för att dom inte erbjöd nått jag ville ha.

Skrota skiten och ge pengarna dit det behövs istället.

Och vem tar ansvaret för att den samhällsinformation som ska nå ut till alla i i Sverige kommer ut?

Av Mr_Lazy
Skrivet av skurtbert:

Om du ska ha den till 2D-film så spelar det ingen roll...

Japp det är bara 2D... tänkte att Haswell skulle dra ännu lite mindre ström

Av Mr_Lazy

typiskt, jag som precis fick hem min Ivy version i veckan

Av Mr_Lazy

Mängden minne för oss med vanliga datorer blir mindre och mindre viktigt. Har du 16 GB idag så räcker det lååååååångt, i många år. Hastigheten är en annan sak dock.

Av Mr_Lazy
Skrivet av LeVvE:

När jag provade Windows 8.1 så hade de iaf fixat thumbnails på video filer. Kör man MPC-HC på Windows 8 och stänger av Windows Media Player så får man inga thumbnails, måste ha Windows Media Player aktiverad. Fixat i Windows 8.1 vilket är nice.

Det enda "felet" med Windows 8 nu är att om man kör helsvart tema så är texten också svart, borde ändra automatiskt till vit eller något så man kan se vad det står.

http://i.imgur.com/NETds.jpg

Nu är jag inte med... nyss är alla så sura på att "jag vill bestämma själv vad allt ska vara hur det ska se ut. låt mig bestämma" Nu är det som ni vill, när man får ändra allt som man vill så måste man också förstå konsekvenserna

Av Mr_Lazy
Skrivet av Wonk:

Jag tycker mig skönja en viss trend bort från Windows. Tre aspekter väger in:

1) Linux har blivit otroligt mer användarvänligt de senaste åren. Valves satsning på Linux är inte utan anledning. Mor- och farföräldrar får oftare en linux-burk av kostnads- och stbilitetsskäl, av sina "datanördiga" barnbarn t ex. Även företag börjar kika på billigare Linux-alternativ för arbetsstationerna då mer applikationer och databaser blir webbaserade.

2) Offentlig förvaltning, med en ständig knapp kassa, börjar annamma Linux i större utrullningar, t ex Gendbuntu, Limux mfl. Även regeringen börjar kika mer och mer på öppen källkod.

3) I NSA-skandalens kölvatten börjar företag och offentlig förvaltning se sig om efter status på olika alternativ. Tyskland verkar vara på väg bort från Windows-plattformen t ex.

Summa sumarum tror jag inte Microsoft går omkull, men de är absolut inte lika väl rustade inför framtiden som de var i slutet av 90-talet.

De där argumenten har Linux-världen alltid kört med... och visst det blir lite bättre hela tiden men det är för fragmenterat för att den stora massan ska börja ta till sig Linux

Av Mr_Lazy
Skrivet av Chibariku:

Jag hade köpt en direkt, bara skaffa en dockningsstationhemma där man kopplat på externt grafikkort och kanske nån extra hårddis, sen så behöver man ju bara ha en hyffsad processor i bärbara.

Jo men det är just det där med bara en hyffsad processor. Om man i 9 gånger av 10 inte behöver det i sin laptop för att man har den till att betala räkningar, programerar, surfar och tanka ner bilder från sin kamera så valde man inte en hyffsad processor när man köpte laptoppen.

Visst finns alltid oss som entusiaster men den stora massan (där väldigt många också spelar) tror jag inte kommer köra på detta.

Av Mr_Lazy
Skrivet av shaglord:

Själv ser jag fram emot externa grafikkort till små bärbara datorer med Thunderbolt 2. Dessa grafikkort är då samma som man köper till stationära som man monterar i en grafikkortslåda för PCIe till TB.
/s

Jag är inte lika övertygad över användbarheten i detta. Du ska alltså ha en bärbardator du kan jacka in ett extra grafikkort men det kommer bara kunna göras i icke bärbart läge (då grafikkortet drar massor med ström). Tror snarer på att man köper en dator för att spela på (som är lite dyrare) och en billig laptop/läsplatta istället.

Av Mr_Lazy
Skrivet av shogun-r:

Kan ju hoppas på det. Det är inte alla som har råd att köpa en ny bärbar för 15000:- var 3-4 år. Vet min gamla bärbara (som i och för sig är rätt gammal nu) där hade batteriet sjunkit med mer än hälften efter 4 år. Efter en 6-7 år höll batteriet ca 30 min och nu håller batteriet högst 15 sek.

ja för alternativet att köpa ett nytt batteri finns inte

Av Mr_Lazy

låter som det är dyrare att importera över ett extra agg från andra sidan jordklotet än att bara köpa ett nytt vanligt agg

Av Mr_Lazy
Skrivet av DavidtheDoom:

Har klarat mig på millennium fram till 207 ungefär, sedan blev det Xubuntu. Efter det så var det ny laptop som gällde. Få försäljare som säljer laptops utan windows. Oftast är det dyrare och sämre saker för att slippa Windows licensen. Lika bra att köpa det med då.

Vet inte riktigt vad du försöker smasha

fan :/

Av Mr_Lazy
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag som redan tycker att Microsoft har dumförklarat mig i varje operativsystem sedan Windows millennium.

Så hur tänkte du då när du enda sedan Millennium köpt varje ny version

Ditt svar var ju faktiskt upplagt för smash

Av Mr_Lazy
Skrivet av henkiii:

Jaha, tanken är att man dessutom får en dag i domstolen "på köpet"?

Dagens combo, grafikkort och sightseeing ))

Av Mr_Lazy
Av Mr_Lazy

Du måste dra om så du får alla 4 paren (om du vill ha snabbare än 100 mbit) ut i doserna. Som det är nu kan du inte använda den som nätverksanslutning

Av Mr_Lazy
Skrivet av YGLeXz:

Det tycker jag låter alldeles ypperligt. Vad tror du om en DS213J med två stycken 3 eller 4TB-diskar? För tillfället behöver jag inte mer än lagring än så och det känns som ett prisvärt alternativ.

Kollade lite snabbt i Sonolgys Demo för 4.3 DSM (http://www.synology.com/products/dsm_livedemo.php?lang=enu) där har du en filebrowser direkt i konfig miljön som integrera med din dator (via Java). Anslutningarna kan göras över HTTPS. Finns säkert plugins som gör att du kan ladda upp och ner filer via en separat sida.

Av Mr_Lazy

Gillar den slimmiga skärmen

Av Mr_Lazy

Så en NAS som har ett webinterface där du kommer åt dina filer låter som om det skulle passa dig bäst. Du ska inte behöva installera ett program eller konfigurera enheten varje gång du kommer till en ny.
Bara surfa in till en websida dit du kan ladda upp och ner filer.

Vill du bygga något eget så skulle jag råda dig att titta på Owncloud.