Inlägg

Inlägg som mariae71 har skrivit i forumet
Av mariae71
Citat:

Ursprungligen inskrivet av df9517
Hej Wonka.

/.../

Är du helt paranoid eller?!

Av mariae71
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HackeR_54
hahaha så jäkla rolig mytoman...

"Det började som så att jag hade varit pappaledig i Brasilien ett tag, och kännde att jag gärna ville hjälpa till i hushållet lite grann, och inte bara leva på min frus inkomster, i Brasilien så får man inget barnbidrag, och ingen pappaledighet"

Han var pappaledig fast man får inte vara pappaledig??

Alla fattar ju att han menade pappaledighet med ersättning.

Av mariae71

Efter att ha lyssnat på presskonferensen en gång till tycker jag det på många av deras svar nästan verkar som att Medison egentligen bara har ett uppdrag från någon annan större aktör att vara front för detta, och att denna aktör inte har gett Medison tillräcklig frispråkighet för att Medison skall klara av att odla ett förtroende. Någon som av något skäl ännu inte vill synas.

En del av svaren har mellan raderna typ lite av "det får jag inte säga för pappa" över sig.

Av mariae71
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fisk47
Låt oss anta att du har rätt.

/.../

Fast jag försöker inte göra anspråk på att ha rätt, jag bara spekulerar.

---

För övrigt är jag, trots vad en del illitterata här i tråden tycks tro, fortfarande väldigt skeptisk till Medisons affärsidé, jag försöker bara förhålla mig neutral tills något har bevisats i endera riktning. Och en stor del av mig vill uppriktigt att Medison skall klara av att leverera datorer till alla som beställer.

SweClockers administratörer får för min del gärna bekräfta att min IP-adress inte är densamma som andra medlemmars för att få slut på paranoida inlägg som detta:
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=756...

Av mariae71

Låt mig påminna om detta inlägget:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheNisse
Helt ärligt så tycker jag att personerna bakom Medison (och deras försvarare) verkar så pass labila att jag inte vågar använda mitt riktiga namn. Jag ser heller inte att det skulle göra någon skillnad. Dessutom så skulle det kunna uppfattas att företaget som jag jobbar på (soim är inom branchen) är inblandat, vilket det inte är. Vill inte att de ska bli påverkade av mina privata hyss.

-- http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=755...

Vem eller vilka på Medison är det som TheNisse känner sig hotad av? Vilka är det på detta forum som är "Medisons försvarare"? Vilka av dem är det som TheNisse känner sig hotad av? Att han erkänner att om hans jobb var känt så skulle han tolkas som partisk tycker jag är ytterst relevant för hans kategoriska ställningstagande och nästintill desperata kamp att få folk att bli rädda för Madison. Låt oss för en stund anta att TheNisse jobbar hos en datorproducent (naturligtvis annan än Medison) som inom kort planerar lansera en kraftigt prisreducerad bärbar dator, är han då att betrakta som opartisk i denna fråga?

Objektiviteten lyser med sin totala frånvaro, redan valet av domännamn på bloggen är ett glasklart ställningstagande.

Av mariae71
Citat:

Ursprungligen inskrivet av msdna
Jasså? Kan du ge mig ETT exempel på ett sådant företag? Då menar jag alltså inte personer som sitter på internetcaféer och skickar nigeriabrev till oskyldiga... dessa räknar jag inte som IT-företag!

Ett företag som tänkt att omsätta flera miljoner brukar ha ett kontor. Hade Wonka tänkt sätta sig på ett random internetnetcafée eller?

Nej, jag kan ärligt säga att jag inte kan ge något exempel, men jag såg ett program på Kunskapskanalen nyligen då ett par sådana företag intervjuades.

Av mariae71
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HackeR_54
Var finns företagets kontor någonstans?
– Vi är ett modernt företag - kontoret är där vi är.

haha älskar detta svaret

/.../

Det där är inget direkt jätteovanligt, det finns många s.k. "IT-företag" som t.o.m. opererar från IT-caféer, så det sänker inte deras trovärdighet i mina ögon iaf.

Av mariae71

Hur många tror ni skulle trott på respektive hånat den här killen om han hade sagt att han i framtiden tänkte bli statsminister?
http://tinyurl.com/79pqu

Jag menar inte att det är speciellt realistiskt att Valdi någonsin kommer bli statsminister, men man skall inte hacka på människor p.g.a. deras ambitioner och idéer, det är nämligen just ambitioner och idéer som driver utveckling framåt. Ambitionslösa människor är bara patetiska tomma skal som lever hela sitt liv genom att projicera sina egna värdelöshetskänslor på andra människor.

Jag blev faktiskt, bortsett från det där märkliga statsministeruttalandet, mindre misstänksam mot Medison efter att ha lyssnat på presskonferensen.

Av mariae71
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Reoshi
Han är seriöst skön ju ;P

Förresten, någon som vet vad hans familj består av? Läste att hans framtidsplaner beror på dem.

Han hade tydligen ganska nyligen fått en dotter.

Av mariae71

Raderat av xphaze. Håll diskussionen på en mogen nivå.

Av mariae71

<brainstorm>Det kanske är Redhat som sponsrar datorerna, ett försök att bryta Microsnopps dominans typ?</brainstorm>

(fast då borde de ju stå med som partner på sidan tycker man)

Av mariae71

Vad är det som säger att lokalen inte redan är klar och att de helt enkelt bara vill att massmedia skall få reda på platsen för att de är rädda för att lokalen bildligt talat skulle "sprängas" om alla eventuella kunder som hade möjlighet valde att närvara.

Intresset är ju bevisligen gigantiskt och om lokalen var känd i denna tråd, hur många skulle då härifrån närvara? Tänk på det lite.

Av mariae71

Den här tråden och dramat kring Medison är ju bästa formen av dokusåpa.

Av mariae71
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tabb
Jag är 99% säker på att de måste ha köpt massor av laptops för ett tag sen, försökt att sälja dem för 3000kr men misslyckades helt, försökt sälja dem sedan i Brasilien, misslyckades där med, och nu så måste de bli av med dem och säljer för det otroliga priset $150 USD, ett par hundra personer får dem, och resten bara får pengarna tillbaka. /.../

Men det förklarar ju inte varför de väntar med att skicka dem isåfall.

Av mariae71
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andy Mcdee
/.../ vad tror ni om stödet för möss? det finns ju bara en knapp på touchpaden.

Den har ju USB-portar.

Av mariae71

@paulsj: Okey, tack för förklaringen, då förstår jag.

Av mariae71
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheNisse
/.../ Edit: Sen sa han ju i nån artikel nyligen att det kunde ta ytterligare några veckor nu på grund av det ökade intresset, vilket jag inte förstår alls. Vad är hindret för att få iväg den ordermängden som de hade tänkt sig först liksom?

Det faktum att han i artiklar även har sagt de bara är fem (5) personer som jobbar med det kanske?

Det skall bli mycket intressant att se om det kommer någon information från dem i morgon i vilket fall som helst.

Av mariae71
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Reoshi
Alltså, varför försvara Medison? Eller Kritisera Kritiken?

Jag har inte sett någon som har försvarat Medison i denna tråd, däremot finns det en hel del som vill inta en mer neutral utgångspunkt och vänta med att döma, däribland jag.

Av mariae71
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheNisse
Om Medison nu är ärliga så är det ju bara för dem att svara på oklarheterna och visa uppe ett verifierbart kontrakt med en fabrik, sen är det klart. Det är väl knappast något jag hindrar dem från att göra?

Nä, men deras partners kanske förhindrar dem att göra det (NDA), och kontrakten kanske innehåller detaljer som kan skada den eventuella affären om t.ex. konkurrenter (som t.ex. din arbetsgivare?) får reda på dem. Jag har heller aldrig i mitt liv hört talas om att personer som inte ens är kunder (för du har inte beställt någon dator gissar jag?) har krävt att få se ett företags kontrakt med dess partners. Jag förstår inte ens hur man kan få för sig att det skulle vara rimligt.

Av mariae71
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheNisse
mariae71: Du behöver inte förvänta dig ett svar från mig, det får du tolka precis hur du vill.

Vad bra, då tolkar jag det som att du inte har något belägg för ditt påstående att du känner dig hotad av Medison och de som, vilka de nu är, påstås försvara Medison. Och jag tolkar det som att du, utifrån ditt arbete, har andra intressen än att enbart stå på konsumenternas sida i denna fråga.

---

Varför försvann det för övrigt ett ganska långt inlägg nyss? Det handlade om stulna byggmaskiner eller något sådant och erfarenheter av att ha varit nära bedragare... Outades någon (PUL?) eller var det för OT?