Inlägg

Inlägg som 0rre har skrivit i forumet
Av 0rre
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nilseman
Men det jag ogillar är denna dyrkan av Apple på en nästan fanatisk nivå, varenda grej som kommer ska införskaffas, nästan iallafall.

Den som verkar mest fanatisk i denna diskussion är du själv i ditt gnällande.
Vad vill du uppnå?

Av 0rre

Någon med denna telefon som kan bekräfta att fotografier inte taggas med GPS-data?

Av 0rre
Citat:

Ursprungligen inskrivet av micke_nkpg
jaså, ska det vara så svårt att se hur en person inte tycker om låsningen till en operatör och istället rekommenderar olåsta iphones? olåsta blir dyrare i inköp, men låsta är oftast billigare vid inköp, men du måste oxå räkna med alla kostnader ett abbonemang ger.

En fråga bara, vad ska du med en telefon till om du inte har ett abonnemang?
Surfa via WiFi?
Tro mig, kontantkort är inget du vill ha i en iPhone, den blir stympad.

Av 0rre

Vill någon med denna telefon hjälpa mig betatesta en tjänst jag håller på att utveckla?
Alla övriga GPS-telefoner förutom iPhone är också intressant.

Skriv ett PM så får ni info,

Tack på förhand!

Av 0rre
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blaze101
VPN tunnel är en grej som typ skapar en nätverksanslutning till ett annat nätverk. i mitt fall mitt arbetes nätverk.

När iphonen är kopplad med vpn tunneln så kan man komma åt interna adresser på nätverket, alltså tex 192.168.0.1 och sånt så du kan styra datorer/servrar på fjärr tex.

men grejen e att jag vill hitta en filhanterare eller liknande till iphonen så jag kan "browsa" nätverket.
Skulle vara guld att komma åt service manualer och andra dokument var som helst när som helst.

Du får se till så att ert nätverk stöder WebDAV så kan du bläddra filer med webbläsaren.
Men, det känns inte omöjligt att det kommer en smb/afp-klient framöver.

Av 0rre
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wixia
Eftersom flash är en sån utbredd standard borde det ju rimligtvis kommer flashstöd förr eller senare. Jag tycker nästan att det är konstigt att det inte fanns från början. Vad tror ni?

Nej, jag tror inte det kommer, i alla fall inte förrän Adobe gör det mindre resurskrävande på andra plattformar än windows.
Jag hoppas inte att det kommer i alla fall, flash lämpar sig bäst för reklam.

Av 0rre
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sean.wiklund
text...

Förlåt att jag inte citerar allt, men det var så mycket.

För att sammanfatta din text:
Det du är emot är dels Apple (som låser in dig som kund och väljer att ta bort teknologi/tjänster som folk dagligen använder) och dels folk som köper iPhone (vilken Apple-produkt som helst) utan att ha "vända på saker och ting, alltid se saker ur flera perspektiv, alltid gräva lite och ta reda på fakta först" och dels att människor är flockdjur.

Visst, det kan jag hålla med om, men för många är OS X ett måste och då har man inget val än att just köpa en produkt från Apple.

Vidare har väl Apple ingen som helst skyldighet mot dig eller någon annan att leverera en produkt som innehåller all dagens teknik, det är ju helt upp till dem själva vad t.ex. en iPhone ska innehålla.
iPhone känns byggd efter den amerikanska marknaden tycker jag, vilket kanske inte är så konstigt. Att det sen är billigare för Apple att sälja samma telefon över hela världen istället för att göra en världsdelsanpassad säger väl sig självt.
Skulle Apple tjäna på att anpassa telefonen för varje världsdel? Troligen inte, folk verkar köpa iPhone ändå.
Allt handlar om att skeppa ut produkter som marknaden vill ha, och ja trots alla brister (jag inser och accepterar bristerna) säljer iPhone bra (mätt emot marknadsanalytikernas förväntade försäljning).
Betyder inte det att Apple släppt en produkt som är bra?

Vi kan ta ett exempel:
Om 50% av alla som har mobiltelefoner inte använder MMS, är det då fel att inte ha med det i en produkt man släpper?

Jag blir irriterad är du drar subjektiva slutsatser som t.ex. "Får går efter varandra. Lämmlar springer efter varandra även utför stup och sist men inte minst, många av de som köper Appleprylar (inte alla och troligen och uppenbarligen inte du), gör det för att de tror de är coolt, eller att de är med i gruppen av de coola och innovativa, fast det inte är så speciellt innovativt - mer inlåst och mer navelskåderi.".

Hur kommer du fram till det, det skulle vara intressant att veta?
Du menar att de som köper en dator med Windows Vista gör ett medvetet val, och inte följer grannen eller ett tidigare mönster, i större utsträckning än de som köper en Mac (eller iPhone)?

Jag har 4 st. Mac'ar, en iPhone och 2 st Dell. I min värld fungerar en Mac mycket bättre än en konkurrerande produkt, väldigt mycket bättre faktiskt. Dock håller jag med om att de är förpackade på att bättre sätt.

Så, vad är jag? Ett får, en lämmel, död fisk eller har jag bara skygglapparna på?
Och vad är grannen med sin SonyEricsson och sin Dell med Windows Vista?

Trevlig helg!

Av 0rre
Citat:

Ursprungligen inskrivet av indurain
Det är roligt att denna tråd blivit så populär nar jag startade den en gång i tiden. Men jag tycker att ni som bara pratar skit kan dra någon annan stans. Här hör ni inte hemma. Det är ingen lekstuga det här. Svara på frågan i stället som jag ställde i första inlägget.

Ja, jag ber om ursäkt för OT, men jag var tvungen att ta reda på vad som driver s.c.s.i i sin hetsjakt.

OnT:
Jag förstår inte varför folk säger att den är dyr?
Det är ju inte så att det läggs på någon extra månadskostnad utöver abonnemanget som det görs på många andra telefoner.

Jag tycker den håller ett pris helt i klass med motsvarande mobiler från SE och Nokia. Ta http://www.katshing.se/prod/prod.asp?aid=17166 t.ex., den håller typ samma pris som iPhone med liknande abonnemang.
Nu tog bara bara den första telefonen jag såg på Katshing, men ni förstår vad jag menar.

Är den verkligen dyr?

Av 0rre
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Eh, är det inte rätt uppenbart? Du anklagar mig för att inte skriva något "vettigt" och inte veta hur man för en "vettig diskussion" (allt detta bokstavligen), och du förstår inte varför jag påvisar att du själv knappt bidrar med mer än trollutnämnelser? Vad i detta är så svårt att förstå?

Du letar altså efter möjligheter och ignorerar problemen, medans jag bara läser runt efter fel. Så djupt och exemplariskt av dig! Eller förlåt, lägger jag ord i munnen på dig igen?

Ja, faktiskt. Varför drar du slutsatser som inte finns?

Citat:

Om din gissning är "Är det för att du känner dig hotad på något sätt, att du inte ska få ha den coolaste prylen med mest funktioner?" så har jag inte mycket att säga, annat än rörande din tolkningsförmåga. Och det känns som att vi sedan har gått nog offtopic som det är.

I iphones fall ser jag ett snyggt och minst sagt elegant glas, som tyvärr står nästan tomt.

Men vi lämnar det. I alla fall tills nästa gång jag skriver någonting negativt som retar upp dig, och du kommer med dina högfärdiga anklagelser om brist på diskussionsteknik, som du sedan pinsamt uppenbart försöker avsluta på ett ödmjukt sätt.

Eftersom du hoppar över hälften av det jag skriver väljer jag att din kommentera något mer i detta fall. Och angående min avslutning berodde den på att jag fått svar på min fråga och är därmed nöjd.
Det är bara onödigt att dra något för långt, eller? *hint*

Av 0rre
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Tänk att du skulle nämna "vettig diskussion". Har du tagit en titt på dina inlägg här i tråden? Låt mig hjälpa dig, de innehåller i princip inget annat än troll-anklagelser mot de som inte delar din åsikt. Kika t.ex. lite på dina premiärinlägg. Men kanske har vi bara helt skilda definitioner av frasen "vettig diskussion".

Vad har mina tidigare inlägg med detta att göra?

Citat:

Om du tror att det krävs något extensivt grävande för att hitta problem, eller att det handlar om några minoriteter (vilket det visserligen gör, dock stora sådana), (eller om du tror jag att jag lägger ner tid på att leta upp folk som har problem) så visar det bara hur oinsatt du själv är. Ta t.ex. en titt på vad macworld skriver;
http://macworld.idg.se/2.1038/1.175022

Det krävs inget extensivt letande i obskyra forum för att se de uppenbara problemen. Jag läser dagligen på jobbet huvudsakligen gizmodo, engadget och några idg-tidningars webpublikationer (utöver allt icke-teknikrelaterat, förståss). Då pratar vi altså inte ens om dedikerade iphone-forum.

Jag vet mycket väl vad som skrivs om iPhone, då jag följer forum/tidningar för att se nya möjligheter för iPhone snarare än att leta efter allt det negativa. Då kanske det händer att jag missar någon brist på något jag inte saknar.

Citat:

Men nej, jag "rapar fram skräp", och du diskutterar vettigt, sakligt och faktabaserat. Jomen!

Ska du lägga ord i munnen på mig?

Citat:

Hur skulle detta vara logiskt överhuvudtaget? Vad skulle jag känna mig hotad av? Då jag själv har en iphone förstår jag inte hur hotet skulle bli mindre över att jag uttrycker min fristration över den, så utveckla gärna.

You tell me...

Citat:

Att jag bara skriver negativt om telefonen (vilket jag delvis håller med om) beror dels på att jag anser att telefonen får långt mycket mer positiv publicitet (överallt) än den förtjänar, men också p.g.a. skaran av användare här (borde vara uppenbart vilka det handlar om) som inte tål det, och som envisas med att försöka vinkla alla brister till egentliga features. Dessutom tycker jag helt enkelt att det är betydligt mer intressant att skriva om det negativa, då de positiva egenskaperna saknar mothåll.
Jag skriver på forumet för min egen vinning, och naturligtvis känns det hela mer givande när det förekommer mothugg.

Ok, vi lämnar det här.
Vissa ser ett halvtomt glas, andra ett halvfullt.

Citat:

Och slutligen, vill du diskutera argumentationsteknik och vad som konstituerar en "vettig diskussion" är jag all for it, men du skulle verkligen dra fördel av att hoppa av din höga häst, inse att du själv inte direkt förgyller tråden, samt slutar med att av någon anledning göra diskussionen så personlig.

Varför ska vi diskutera argumentationsteknik?

Du kanske tänker lite innan du skriver, som ditt tidigare inlägg idag med att du ratade iPhone bland företag då en säkerhetsbrist blivit känd.
Jag gick ot för att få reda på varför du skriver som du gör, och nu har jag fått svar på det.
Tack.
Jag ber om ursäkt för ot, men jag var så nyfiken och ett pm skulle kännas alldeles för hårt och skulle kunna missuppfattas.
Ok, OnT!

Apple är Apple och de kör sin egen väg, det är något man lär sig att acceptera. En fördel med Apple är dock att de ofta tänker ett steg längre och har en plan för utfasning/införande av gammal/ny teknik som man ser efter ett tag(disketten t.ex.).

Själv tycker jag att iPhone förtjänar all bra publicitet, dock kan jag tycka att den släpptes ett år för tidigt, d.v.s. att den inte riktigt är mogen ännu. Men jag tror ändå Apple tjänade på att släppa den när de gjorde det, innan Android kom ut och medan man kunde spöa WM i utseende/användbarhet.
Sen tycker jag att de är lite fega med att inte släppa in bakgrundsprocesser, det drar ner potentialen en hel del.
Men vilka utvecklingsmöjligheter det finns!

Förresten, det är riktigt nice att kunna ha en webDAV-server på telefonen så man kan ha den som en nätverksenhet om man vill släpa med sig filer någonstans. Detta får ni med programmet "Files" från App Store. Bara någon touch, sen är det ditt!

Edit: Fixade lite fel med bold text som uppstod

Av 0rre
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Du försöker blint försvara utan några egentliga belägg, som vanligt. Vad sägs om att öppna ögonen?

Du är för rolig du, tänk om du lade ner all din tid på något vettigt istället för att leta upp forum där minoriteter skriver om sina problem, då skulle du kunna lära dig att föra en vettig diskussion som skulle kunna bli intressant. Du verkar trots allt hyfsat intellektuell, och framför allt ambitiös och engagerad.
Släpp hatet.

Jag försvarar inte, jag ifrågasätter bara det du skriver då allt handlar om hur negativt allt är med iPhone.
Varför gör du detta?
Är det för att du känner dig hotad på något sätt, att du inte ska få ha den coolaste prylen med mest funktioner?

Jag vet att det inte beror på att "du vill upplysa om brister i iPhone", du är alldeles för engagerad för det.

Jag vet inte varför, men det vore intressant att veta.

Av 0rre
Citat:

Ursprungligen inskrivet av luncano
Någon som kan ge exempel på en flash-baserad internetsida. Iphonen kan ju inte besöka sådana sidor så skulle gärna vilja veta vilka de gäller.

Du missar mycket av aftonbladets reklam om du surfar in där...

Av 0rre
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Problemen fortsätter, denna gång ännu mer allvarligt än förut;
http://gizmodo.com/5042332/huge-iphone-security-flaw-puts-all...

Hur sådant här kan slinka genom är helt otroligt. Betänk dessutom att Apple försöker få in telefonen i enterprise-världen, med en sådan här bug, där man altså inte kan skydda sina dokument och filer?

Vad hände med det omtalade "it just works"? Det är inte mycket som har fungerat smärtfritt sedan 2.0, telefonen har ju dragits med sjukt mycket lagg, kraschande, nätverksproblem, och nu seriösa säkerhetsbriser. Tycker ni verkligen att argumentet "Hellre få funktioner som fungerar väl än många funktioner som fungerar dåligt" fortfarande är applicerbart på iphonen?

Absolut,
Hur kan en säkerhetsbrist motsäga det?
Och de buggarna du rapade upp är åtgärdade genom senaste uppdateringen.

Hur kan windows med sina säkerhetsbrister finnas i "enterprise-världen" (som du så fint kallar det) med alla sina säkerhetsbrister?

Du gnäller utan att ha ett diskussionsunderlag, som vanligt.

Av 0rre
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nevada
Hoppas dom sparkar ut han som skrev recensionen iallafall. Han svamlar ju bara utan att ha koll på ett skit.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av murklor
Ett test handlar inte om åsikter. Iallafall inte normalt sett, för M3 gör det tydligen det. Alla deras tester på hemsidan ser ju mer ut som previews där dom bara rabblar upp hur luren ser ut än tester där dom faktiskt tar upp innehållet i luren.

Eller så är det han som är ofärgad, och ni färgade?

Av 0rre

lociloci.com för de som får invites

Av 0rre
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NisseGurra
Det går inte att övertyga en Troende Applefan

Inte Haters heller...

Av 0rre
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Josasp
Jo iPhonen får kanske mycket skit men som telefon är den underbar och bäst i sin klass, men det är ingen smartphone.

Har du fastnat i en "Det är ingen smartphone"-loop?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Ja, kanske lite överdrivet, men skillnaderna mellan iphone-apps och java-apps till dumbphones är inte direkt stor. Vill du ge mig ett exempel på ett program i appstore som nyttjar denna "djupgående" api? Tänk dessutom på att många har hävdat att iphone minsann har varit en smartphone redan med version 1.x av mjukvaran, innan appstore. Håller du med om det också?

Vi kan t.ex. ta ett svenskt exempel, hitta.se's app som hämtar och sparar addressinfo till din kontaktlista utifrån folks mobilnummer. Så vitt jag vet (är ingen erfaren j2me-knackare) kommer man inte åt telefonboken för läsning och skrivning från java-apps.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Vad exakt tycker du är bättre med .mac/mobileme jämfört med t.ex. exchange (som dessutom stöds av betydligt fler telefoner och andra enheter)? Jag antar att du har använt exchange, eftersom du hävdar att det inte finns någon smidigare lösning?

Notera "för mig" i mitt inlägg. Den enkla anledningen är att jag enbart kör OS X på alla datorer, och Exchange är således inget alternativ då MobileMe är så integrerat i operativsystemet och erbjuder mer än vad Exchange gör.
Hade jag kört windows hade jag antagligen använt Exchange.

Av 0rre
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Damodred
0rre: Jag vet mycket väl vad som har potential i en iPhone, har en hemma som ligger, men när Apple hade möjligheten att göra den allra bästa smartphonen som kunde tänkas existera så fick de hybris någonstans på vägen och lade in löjliga restriktioner, inte för att det skulle göra övriga funktioner stabilare eller bättre utan för att de kunde. Jag tittar också lite på priset, om det är högre så förväntar jag mig också mer. Mer för mig är funktioner framför ett flashigt genomförande. På sätt och vis så är en bra webläsare att föredra framför en sämre förstås men det står sig slätt mot alla möjligheter en "riktig" smartphone ger. En smartphone ska vara förberedd på att ägaren vill använda den på alla möjliga sätt och vis, Apple tar mest en redan fungerande funktion och putsar lite på den. Det de inte kan förbättra skippar de helt känns det som.

Jag kan till viss del hålla med dig, men jag tycker att iPhonen får oförtjänt mycket skit på detta forum.
Dock köper jag hellre en klen bmw än en superstark opel, om du förstår hur jag menar?

För mig som kört .mac (numera MobileMe) i flera år så finns det ingen smidigare lösning än den som iPhonen erbjuder vad gäller trådlös synk av kontakter/kalender/mail mellan mina enheter.

Aja, jag ville bara höja nivån och få fram att för många människor är en iPhone en riktigt bra telefon. På många (inte riktat direkt mot dig) här låter det som om det är en snygg sak med tomt innehåll.

Av 0rre
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.

Termen är som du själv ser helt subjektiv, och öppen för tolkning. Men du kanske inte läste artiken som du länkade till?

Eller så läser du under "Definition" så ser du flera olika definitioner där iPhone, så vitt jag kan se, passar in på alla.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.

Jag har också svårt att se iphone i sitt originalutförande (utan jailbreak) som en smartphone. Den kan köra tredjepartsprogram, men så kan alla andra telefoner, i form av java. iphonens tredjepartsprogram kan integrera med systemet lika mycket som java-program kan på dumbphones, d.v.s. inte alls.
Visst, den har ett riktigt operativsystem, men hur är det ett plus, om det är lika stängt som ett propriotärt system på en dumbphone?

Nu tycker jag att du överdriver lite, iPhones API går djupare än så. Och fördelen med ett riktigt operativsystem är att API't antagligen kommer att utvecklas för att kunna göra mer och mer integrerade applikationer.

Citat:

Jag lekte med en Samsung U900 Soul häromdagen, en dumbphone som är betydligt smartare än iphone. Den stödjer full multitasking mellan telefonens program, har copy/paste, och en hel del andra funktioner som gör att den i mina ögon placerar sig betydligt närmare en smartphone än iphone gör, även fast den naturligtvis inte är det. Det är inte alls svårt att Apple är nya i mobiltelefonbranchen efter att man har använt en iphone ett tag.

Jag kan tyvärr inte uttala mig om U900, men att iPhone inte stöder multitasking för 3:e-partsprogram är sjukt irriterande och det var en punkt jag missade i mitt förra inlägg.

Men hur var det nu, ska vi enbart fokusera på det negativa?
Det finns även mycket som iPhone göra riktigt bra!

Av 0rre
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Damodred
Tror han menar att den är ämnad för de som inte har behov av en "riktig" smartphone. Majoriteten av alla telefonanvändare idag använder antagligen sin telefon till att ringa, smsa och lyssna på musik. Detta gör en iPhone, om än med begränsningar så är det inte givet att gemene man upptäcker dem. Men så fort du tar steget utanför Apples snäva ramar så är det antingen att anpasa sig till dem eller fara och flyga. Detta är specifikt vad jag tycker är så tråkigt med Apple och deras attityd mot potentiella kunder.

För att dra det snabbt, en iPhone är skapad för de som inte har några krav på sin telefon förutom att den ska se snygg ut och ha ett "bra" interface.

Hmm, för oss som vill surfa "på riktigt" med våra mobiler då?
Eller för oss som skickar 30 mail om dagen från telefonen då?
Eller för oss som skickar upp 20 getaggade bilder till flickr varje dag?
Eller för oss som skickar 10 geotaggade tweets om dagen?

Jag tycker du är väldigt snäv i dina påståenden, men du skriver som om du har koll på det du skriver om.
Visst, man får ge upp copy/paste, mms och filskickning via bt (det är detta folk klagat mest på).
Men man får en riktigt webbläsare som är överlägsen i snabbhet, en mailklient som vem som helst kan ställa in och använda på 1 min.
Ett grymt OS (givetvis med barnsjukdomar) som inget annat är i närheten av, en riktigt snabb GPS (nej, jag pratar inte om google maps, utan GPS'en) och sist men inte minst, en iPod.
Där har ni några exempel på positiva saker med iPhonen som glädjer många användare inkl. mig.

Och sen att det inte skulle vara en smartphone, snacka om BS!
Jag skriver som jag gjorde i en annan tråd; Ska ni omdefiniera vad en smartphone är, eller ska vi ta den definitionen som redan finns? http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone
Jag tror vi kör på den som redan finns, eller vad tycker ni?

Jag tycker att du fokuserar lite väl mycket på det som är negativt i det du skriver, varför så starka känslor?