Inlägg

Inlägg som andchi har skrivit i forumet
Av andchi

MSI GE72 2QF-054NE vs. Asus G752VT-GC037T

Nu är det snart dags att köpa en ny laptop (gaming), då min nuvarande ligger tre generationer bakåt vad gäller CPU och GPU.

Just nu står det mellan de datorer jag nämner i rubriken. Jag kan dock inte riktigt bestämma mig, men så här tänker jag.

CDON har specialkampanj på ASUS, och den är med kampanjkod nedsatt från 17990 till 14990, vilket är en betydande summa. Samtidigt så kan man på Webhallen få MSI'n för endast 12790 kr.

Prestandamässigt så verkar processorerna inte skilja sig nämnvärt åt (någon enstaka procent om man ska tro Intels siffror), och det är samma grafikkort (GTX 970M) i båda. Det som främst skiljer sig är (utöver design) RAM-minnet. Båda har 8 GB, men medan MSI'n har DDR3 på 1600 Mhz, så har Asus DDR4 på 2133 Mhz. Här är datorerna:

Asus G752

MSI GE72

Jag har här två frågor där den andra är lite beroende av den första:

1) Finns det stöd för DDR4-minnen i MSI'n eller är jag begränsad till DDR3? Hur stor skillnad kommer jag märka när jag spelar?
2) Vilken bör jag köpa? Kylningen ska vara bättre på Asus men samtidigt så är båda riktigt snygga. Jag är inte heller glad i att Asus nu har bakgrundsbelysningen på tangentbordet i rött...

Motivera gärna ert förslag och egna erfarenheter är mer än välkomna. Tack på förhand!

Av andchi
Skrivet av TiasE:

Det som tagit tid är väl att de skrotade första versionen av D3 de hade strax innan den skulle vara klar för alpha testning eftersom den inte levde upp till deras standard och började om från början med ett nytt spel, detta var för 5-6 år sedan.
Visst folk kommer ha samma spells, men sen får man ju ändra de spellsen så som man själv känner att man vill ha dem, vill man ha längre räckvidd, mer aoe , göra de starkare eller kanske lägga knockback eller stun effekt på dem? Detta ger de dessutom olika effekter beroende på vilka runor du lägger in i dem (dock får man ju nu alla runor automatiskt vid levlande istället för att behöva hitta dem)

Det är fortfarande väldigt begränsat, och möjligheten att göra en egen och unik karaktär finns inte. Jag förväntar mig mer av ett företag med så mycket resurser. Magicka slår (efter vad jag hittills upplevt) Diablo 3 på alla punkter när det gäller själva spelandet. Och det är ett spel som var ett skolprojekt(!). Det ända jag inte kan uttala mig om gällande D3 är story. Men utöver det är spelet mediokert som bäst.

Av andchi
Skrivet av DoZu3:

Du vet väl att du måste sätta på (Elective Mode) för att kunna välja skills vart du vill ha de när du lvlar ?

Annars skulle jag gärna vilja köra lite D3 beta fall du inte tycker om det och är villig å låter mig testa

Fast det löser ju inte problemet. Vad jag menar är att man inte har några som helst alternativ på skills/spells när man levlar. Man får det man får. 100 spelare som spelar wizards kommer alla ha exakt samma spells. Det är enligt mig oacceptabelt i ett fantasy som släpps 2012 och som dessutom varit i utveckling i många år. Vad är det som tagit så lång tid? Deras story måste vara ett riktigt mästerverk, annars ser jag inte vad det är Blizzard lagt ner tid på. För spelkänsla och valmöjligheter är det verkligen inte.

Skrivet av Andersson9:

Till skillnad mot 2;an där man fick något nytt var 6; lvl eller vad var det?:p

Förstår vad du menar. Men det var ju i princip likadant i D2.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har inget emot att man vill behålla samma känsla som i D2. Men lite mer utveckling förväntar man sig på 10 år. Dungeon Siege har mer valmöjligheter än Diablo 3...

Av andchi

Jag var ganska taggad när jag fick min betanyckel. Men ack, så besviken jag blev. Inga som helst valmöjligheter, trist spelkänsla, värdelösa röstskådisar och tråkig grafik.

Åh level! Vad har jag nu för roligt att välja på? Men oj, det var visst inget. Jag kunde bara ta en sak. Aja, det kanske blir bättre nästa level... nehe, inte nu heller. Nästa kanske! Nehe... Och inte nu... och inte nu...

Är fullversionen i närheten av betan så blir jag förvånad om det inte floppar. Man måste nog vara en rejäl fanboy för att se förbi alla brister.

Av andchi

Blir vansinnig på EA och deras värdelösa Origin. Fick hem ME3 idag och skulle installera. Inte ens det kunde jag utan Origin, så jag skapar ett konto. Fungerar det? Nej. Två konton senare kan jag fortfarande inte logga in pga "fel ID eller lösenord".

Jaja, så länge man måste ha Origin kommer jag inte köpa ett enda spel till från EA. Vill inte ge dem en krona så länge den här skiten krävs. Blir till att spela pirat-version istället då det faktiskt fungerar.

Starkt jobbat, EA...

Av andchi
Skrivet av Breddas:

WOW.... Hade inte äns kunnat inbilla mig att ett skrivbord kunde bli så fult

Skrivet av Nevil:

Länk till klockan / datum o de..?

http://www.dexclock.de/

När du installerat programmet så lägger sig en ikon nere till höger bredvid klockan. Högerklicka och ta "Get more Wallpaper Clocks" så kommer du till en sida med ganska många olika. Vissa kräver medlemskap, men där finns en hel del som inte gör det!

Av andchi

Så här ser mitt ut just ny. Är mycket nöjd!

http://i52.tinypic.com/xmmwk8.jpg

Av andchi
Skrivet av Jonssown:

Fick skapa en genväg till programmen (Om det inte gick att ändra den ''ursprungliga'' iconen. Ändra icon och så är det bara att fästa den där nere.
Lycka till! Kan tyvärr inte ge dig någon länk till iconena då jag tappat bord länken, men kan säga att det var på denna sida jag hittade dem.
Annars är det bara att googla lite

//Jonssown

Tack som fan, åter igen!

Av andchi
Skrivet av Jonssown:

Finns en guide här på Swec har jag för mig, men det är ganska simpelt.
Här är en guide som jag hittade nyss via google, Lycka till

//Jonssown

Tackar ödmjukast! Nu kommer då en fråga till. Hur ändrade du ikonerna på programmen i aktivitetsfältet?

Av andchi
Skrivet av Jonssown:

Har setat flertal timmar och googlat och letat efter ett skin eller liknande som visar temperaturer (Inte via Speedfan), Använder mig utav Rainmeter. Precis börjat använda mig utav programmet så kanske inte är så ''proffsig'' så att säga.

Bild på hur det ser ut hittils:
[BILD]

Några tips?

//Jonssown

Hur får du ikonerna i aktivitetsfältet att lägga sig i mitten?

Av andchi

Hej! Har en G73JW sedan några månader tillbaka. Nu har den börjat bli varm som tusan. Innan höll grafikkortet 45 grader när jag bara surfade och så och kunde hoppa upp till max 70 i spel. Nu ligger den ständigt på ca 60 grader utan ansträngning och såg inatt att grafikkortet gick upp till 90 grader!

Är det bara att dammsuga utblåsen, eller?

EDIT! Blåste/dammsög fläktarna. Gick från 60 till 47 grader!

Av andchi

Detta är så tramsigt.

Ni som säger att Samsung kopierar den fysiska designen: Titta på vilken Smart Phone som helst. Alla ser i princip likadana ut. Det är ganska svårt att variera utseende på något som är en stor skärm med plast runt. Det som skiljer modellerna åt är i regel ett par fysiska knappar, kamera och någon text.

Ni som gnäller på att Samsung kopierar menyerna: Gnäll i så fall på Google istället. Det är inte Samsung som designar Android.

Sammanfattat; trams, trams och åter trams. När ska Apple acceptera att de inte längre är några nyskapare?

Av andchi

Vet inte om man ska lägga så mycket vikt vid det men Windows Experience index sänkte min grafik (både Aero och spelgrafik) från 7,2 till 6,9 efter uppdateringen. Och då klockade jag ändå kortet (GTX 460M) lite.

Av andchi
Skrivet av Rouge of Darkness:

låter som överhettning.
damma ur fläkten att börja med.brukar funka bra att suga med dammsugare mot fläktens insug så den snurrar baklänges om du inte kan komma åt den utan att bryta garantin. dvs måste plocka ner den helt för att komma åt.

Inte överhettning. Har konstant koll på temperaturen och den låg på mellan 50-60 grader. Brukar utan problem kunna spela vid 70, vilket mer eller mindre är den högsta temperatur jag någonsin uppnått.

Men nu har det funkat bra. Problemet slutade strax efter jag startade tråden. Var säkert något mjukvarufel.

Av andchi
Skrivet av piddeman:

Testat att uppdatera DX?

Har redan senaste versionen. Men nu när jag startade DCUO så verkade det flyta på bra. Jävla skumt.

Återkommer om problemen gör det samma.

Av andchi

Enorma problem med grafik (Asus G73/GTX 460M)

Som rubriken lyder. Det började med att jag märkte att DC Universe Online totalt flippade ur. Det hakade upp sig om och om igen och grafiken blev efter en stund helt galen. Trodde bara det var något i spelet men sen testade jag att starta Mass Effect 2 och där var problemen ännu större. Menyerna var felfria men inne i spelet var det en masa fyrkanter, ungefär.

Har installerat om drivrutinerna ett par gånger (266.58) men det hjälper inte. Kan det vara så hemskt att mitt grafikkort är sönder? Kan tillägga att det började från ingenting. Fungerade utmärkt innan idag (fredag) men när jag kom hem inatt var det kass.

Tacksam för hjälp! Mvh.

Av andchi
Skrivet av Asus.David:

den ska övercklocka cirka 10%...har för mig jag såg att processor hastigheten höjdes när jag hade CPU-Z igång och aktiverade det.

Stämmer bra. I Turbo mode märkte jag att Intels Turbo Boost drar upp processorn till strax över 3,0 Ghz istället för de vanliga 2,93. Körde även Windows Experience Index med det igång och ökade poängen i både processor och RAM. Inte mycket, men skillnad var det.

Av andchi
Skrivet av MultiMan:

Kanske dum fråga, men du sätter disken i rätt uttag? Det är väl bara en av portarna som är USB3?

Ja, den sitter rätt. Har nu lyckats komma upp i 75 Mb/sekund men ofta åker det ner under 20.

Av andchi
Skrivet av hasenfrasen:

Aktivera skrivcachen på den flyttbara disken. Använd alltid "Säker borttagning".

Hur aktiverar jag den? Hårddisken är som sagt helt ny, så någon borttagning har inte skett. Satte i den för första gången och körde igång direkt.

Av andchi

Långsam överföring till extern hårddisk (USB 3.0)

Som rubriken antyder. Sitter på en nyinköpt extern hårddisk (WD MyBook) och skulle flytta lite saker från datorn till den. Till stor förvåning ser jag att det går väldigt långsamt, inte minst med tanke på att det är 3.0. Hastigheten varierar mellan 15 och 18 Mb/sekund, vilket jag finner extremt irriterande. Någon som vet vad problemet kan vara?

Mvh.