Inlägg

Inlägg som TM1 har skrivit i forumet
Av TM1

Är nog så att processorns grafik är hårdkopplad till den externa HDMI porten. Se här https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/201905/i... kravet på 4K @ 30Hz matchar.
Så därför skärmen på din bärbara kan komma upp i 1920x1080 144Hz är p.g.a. att den är internt kopplad över DisplayPort till GTX 1650 grafiken.

Tyvärr, en ny dator behövs eller använda skärmen med den frekvensen processorns grafik stödjer.

Av TM1

Den här AMD sidan ser ut att ge värdefulla ledtrådar om minne ICs på modulerna: https://www.amd.com/en/products/ryzen-compatible-memory

Av TM1
Skrivet av tellus82:

Attans ja då blir det ännu lurigare då, hade tänkt fixa 2x32gb med b micron :/ tack för tipset!

De här verkar ha det du är utefter: https://www.inet.se/produkt/5303376/hyperx-64gb-2x32gb-ddr4-3...
https://www.kingston.com/dataSheets/HX432C16FB3K2_64.pdf

Av TM1

@Lajnuss: Vad jag vet använder Telia sig av en tunnel för ipv6.
Detta resultat får jag via fiber från test-ipv6.com.
Test med DNS-post för IPv4
ok (0.444s) använder ipv4
Test med DNS-post för IPv6
ok (0.260s) använder ipv6 Teredo
Test med DNS-poster för Dual Stack
ok (0.635s) använder ipv4
Test med DNS-poster för Dual Stack och stora paket
ok (0.445s) använder ipv4
Test med IPv4 utan DNS
ok (0.450s) använder ipv4
Test med IPv6 utan DNS
ok (0.429s) använder ipv6 Teredo
Test för stora IPv6-paket
ok (1.205s) använder ipv6 Teredo
Test om din ISPs DNS-server använder IPv6
ok (0.757s) använder ipv4
Hitta leverantör av IPv4
ok (0.861s) använder ipv4 ASN 3301
Hitta leverantör av IPv6
ok (1.114s) använder ipv6 Teredo

Av TM1

NVME 1.1b, 1.2, 1.2a och HMB

Verkar vara en krets som har blivit uppgraderad från NVME 1.1b till 1.2, där den hade 1.1b standarden 2014 http://www.tweaktown.com, https://www.techpowerup.com. Marvell listar själva inget om vilken NVME standard som stöds https://origin-www.marvell.com, kommer antagligen att ändras igen.

Nytt i 1.2 http://www.storagereview.com/nvm_express_delivers_12_specification, 1.2a standarden är tydligen färdigställd också http://nvmexpress.org/specifications/. 1.2a standarden, vad jag förstår det hela som, har stöd för en länkbredd på x4 PCI-E 3.0 enligt CrystalDiskMark utvecklaren hiyohiyo http://www.slideshare.net/hiyohiyo/20151228-nvme-sapporocpp slide 26. Dessutom är HMB valfritt för tillverkarna att ha stöd för i lagringskontrollen (8.9 i innehållsförteckningen i 1.2 och 1.2a), och förstår det hela som att det är mjukvara (drivrutin?) som möjliggör HMB stödet hos host?

Av TM1

Så det kommer att krävas ECC RAM minne för att man ska slippa att data blir korrupt?

Av TM1

Gött, kommer att vara med en stund!

Av TM1
Skrivet av mindflow:

Jag ska klona en disk på jobbet, kruxet är att jag inte kan stänga av datorn, och vill gärna slippa en omstart, så vill klona till en extern disk. Vet inte vad det är för märke på disken då jag inte hunnit kolla upp det ännu. Det viktiga är att jag får en kopia och en fullt fungerade disk som jag kan sätta i datorn den dagen då disken som sitter i nu ger upp..

Kommer ej ihåg nu men denna mjukvaran kanske inte kräver en omstart, om det nu är Windows du har som OS och ett Windows kompatibelt filsystem.
http://www.easeus.com/backup-software/tb-free.html

Av TM1

Skulle rekommendera Clonezilla http://clonezilla.org/.

Av TM1
Skrivet av BillyBonka:

Ethernet.. :/

Du och jag skulle ha sökt på forumet från början...
Finns redan trådar som tar upp problem med N56 modellen:
http://www.sweclockers.com/forum/sok?searchid=64b88ea0-581b-418b-97b5-b3657e572e2f En sökning med asus n56
Tittade snabbt och hittade denna tråden: http://www.sweclockers.com/forum/trad/1391945-asus-rt-n56u-problem

Påminnelse om att söka på forumet för mig med

Av TM1

Sker detta över Ethernet koppling eller WiFi?

Av TM1

Sorgens dag idag, inga ändringar av det vi hoppades på röstades igenom...
http://www.bbc.com/news/technology-34649067
http://techcrunch.com/2015/10/27/ep-telecoms-vote/
http://arstechnica.co.uk/tech-policy/2015/10/net-neutrality-e...

Men det är inte slut än förhoppningsvis.
Finns det en chans att varje land kan täppa hålen själva i de berörda lagarna?

Av TM1

Commander #74, Zetamedu #75. Tack för ert förtydligande! Man känner sig lite skamsen då man Iäst fysik på gymnasiet, dock har jag inget minne av detta vid lektionerna med elektrisk potential...

Tack förresten för en bra artikel!

Skickades från m.sweclockers.com

Av TM1

En uppföljning med elementet som jord. Fungerar det inte bra med att använda ett eldrivet element istället? Då jorden, som jag förstår det som, är kopplad till chassit. Potentialutjämning borde fungera bra då.

Skickades från m.sweclockers.com

Av TM1

Hmm, DP 1.2... Varför inte DP 1.3 nu när 4K är hett?

Av TM1

Är själv en nybörjare i C# och använder Mono for Android i ett projektarbete, säger detta bara som ett tips. Är nog enklare att utveckla med än C++.

Men annars så har jag hittat ett SDK för C++, MoSync, som man kan använda för att utveckla iOS och Android apps. SDK fungerar dock bara i Windows och Mac OSX. Men källkoden finns om du vill kompilera SDK för Linux (har dock ingen erfarenhet av detta alls så är osäker men det borde gå, SDK är ju uppbyggd med Java, och jag vet inte om det fungerar att programmera med C++ då). Eller så kanske du kan använda Wine? Länk till Mono for Android http://xamarin.com/monoforandroid och länk till MoSync http://www.mosync.com/what-is-mosync .

Av TM1

Har själv samma processor med samma överklockning som är stabil, fast vCore ligger på 1,35 V (men det varierar från moderkort till moderkort om jag inte minns fel, var länge sen jag överklockade). Den temperaturen jag har i idle är runt 30 grader Celsius och i load är det runt 40-50 grader Celsius. Har fått upp min till 3,7 GHz men då blev systemet ostabilt. Så jag tror inte du kan kräma ut mer ur den prollen än så. Temperaturer kan vara lägre tycker jag, har en Noctua NH-U12F, så testa att öka chassi fläktarnas hastighet om du är orolig för temperaturerna.

Av TM1

Kan rapportera om att det går att fixa en bootbar USB med Developer Previewn med Windows 7 USB DVD Download Tool!

Av TM1

Nice, ska bli intressant att testa!

Av TM1

ZFS som gäller

Om man vill ha "skottsäker" metod så tycker jag att ZFS är lösningen. ZFS är ett filsystem tillsammans med en logisk volymhanterare och ger många fördelar som RAID-Z, automatisk integritetskontroll med checksums och självreparerande filer(!). Och ZFS filsystemet kan hantera som max 2^58 zettabyte(ZB) vilket är, ja många nollor ^^

För bra för att vara sant? Det tyckte jag också när jag fick nys på det, det är egentligen ett anpassat för riktiga bamse lagringsservrarna om man uttrycker sig så men eftersom det är öppen källkod så har det letats sig ut till oss vanliga "döda"

Men det kan vara en nackdel för om man inte ha grundläggande i FreeBSD/Linux för ZFS finns bara till FreeBSD och Solaris (vad jag vet i dagsläget för det håller på och portas här och var). Om man är osäker så kan man testa ZFS först innan man tar ett beslut.

Jag själv har satt upp en virtuell maskin med VirtualBox för att testa diverse olika distributioner, som det kallas, som har ZFS men som även har ett lätthanterligt web gränssnitt så man kan ha kontroll över sin filserver var man än är.

Jag har inte testat jättemycket och faktiskt så är ZFS för oss vanliga "döda" fortfarande i experiment stadiet än så länge. Men det som finns ute är väldigt lovande för en bra och säker filserver som man inte behöver ha örnkoll på hela tiden(bl.a. för att det finns funktioner som e-mail rapportering där man då får ett mail om t.ex. en hårddisk i sin mirror har havererat).
Och utvecklingen av ZFS(det finns i väldigt många versioner) går väldigt snabbt, så det dröjer nog inte länge förens ZFS är en stabil lösning! Jag själv funderar på att bygga en NAS med detta i sommar!

Om Larssan är nyfiken på detta så kan jag rekommendera att googla på ZFS och kolla in följande länkar:
ZFS, Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/ZFS
RAID-Z http://blogs.sun.com/bonwick/entry/raid_z
ZFS, kopior och data skydd http://blogs.sun.com/relling/entry/zfs_copies_and_data_protection
ZFSGuru, ZFS+FreeBSD+web gränssnitt men är en så länge i experiment stadie, finns väldigt matnyttig info om ZFS där bl.a. i forumet http://zfsguru.com/
FreeNAS http://freenas.org/doku.php, den klassiska lösningen för en egen NAS. ZFS finns med i både version 7 och 8 men i olika versioner. Version 7 har en "äldre" version av ZFS närmare bestämt version 13 med avsaknaden av diverse nya funktioner som trippel paritets RAID-Z. Version 8 har en nyare version, version 15, men det är många buggar(som jag tyvärr inte kommer ihåg vilka det är) som gör att man kan inte ha en säker filserver med den versionen.