Inlägg

Inlägg som ExtremeGFX har skrivit i forumet
Av ExtremeGFX
Skrivet av Sweets589:

Hur fick du ikonerna i mitten?

Gjorde typ likadant som jag gjorde i Windows 7, tror denna metod bör funka

Av ExtremeGFX
Av ExtremeGFX
Skrivet av Frystpingvin:

carl - Mina personliga favoriter (74 subscribers)
http://open.spotify.com/user/carltheman/playlist/24FULTmVBJ4F...

Du har riktigt bra musiksmak, hittade många trevliga låtar i den listan!

Kul att du gillart! Mina nyaste upptäckter är Kurt Vile och Other Lives, rekommenderar dem varmt.

Av ExtremeGFX

filosofen - Lugn ödesmättad musik när man vill tänka
http://open.spotify.com/user/carltheman/playlist/4nt9PWbA92X7...

carl - Mina personliga favoriter (74 subscribers)
http://open.spotify.com/user/carltheman/playlist/24FULTmVBJ4F...

Creme de la Creme - mina 15 favoritlåtar
http://open.spotify.com/user/carltheman/playlist/7lgHySJfKTif...

Late Nite - För sena nätter
http://open.spotify.com/user/carltheman/playlist/510lCMwbW6NY...

Freakin' Hardcore - Shits hardcore
http://open.spotify.com/user/carltheman/playlist/7xH3xpWGy3SA...

Av ExtremeGFX

Carbon Based Lifeforms! Vad annars!? Grym chillmusik med lite futuristisk känsla http://open.spotify.com/artist/38DX4hQVvPBs3PThDIAK11

Av ExtremeGFX
Skrivet av mrqaffe:

Beroende på konstruktionen så ger det sig automatiskt hur lådan ser ut , akustiskt sett är det bara volymen som är intressant, om det blir väggar i lådan pga att du bugger in nått mera i den så kanske den blir stadigare, men om du har 2 x 1 x15 till ett element eller 30 till 2 spelar ingen roll, däremot 1 element i 30 liter ger andra förutsättiningar.
Basreflexporten är för att öka nivån på lägre frekvenser än där elementet rullar av om det suttit i en sluten låda med samam volym.

Okej hur liten låda kan jag ha med dessa element? Jag menar tror du att det är stor skillnad i ljudkvalitet man jämför 15l för ett element med 10l för ett?

Skickades från m.sweclockers.com

Av ExtremeGFX
Skrivet av Frasse92:

Tror inte det är värt att lägga så mycket krut på att bygga en låda med perfekta dimensioner, då det inte kommer låta perfekt ändå med dem elementen. Men du kan använda http://80.254.240.160/ElementCalc/index.aspx för att få ett hum om vilken volym och basport-dimensioner du kan köra. Lägg mer krut på att bygga ett stadigt låda! Högtalarelement avsedda för bil brukar inte vara någon höjdare för boomboxbyggen men lycka till och lägga gärna upp bilder när du är klar!

Okej!
Tack så mycket för länken! Om jag har plats för kanske max 30l total lådstorlek, ska jag behålla det som en stor kammare eller kan jag ha dom separata? Sen är jag lite nyfiken på vilken frekvens det är jag vill förstärka med basreflexen.

Av ExtremeGFX
Av ExtremeGFX

Will do! Tack för all hjälp i alla fall

Av ExtremeGFX

Okej, det är bara att jag inte förstår mig på WinISD riktigt ordentligt för att förlita mitt bygge på det, skulle vilja ha färdiga mått liksom.

Av ExtremeGFX

Precis, men då kanske det är ett säkrare kort att köra utan... Men vad är din uppskattning på ett ungefär hur stor volym som behövs för varje element om jag väljer att dela upp det?

Av ExtremeGFX

Okej men generellt sett, blir ljudet bättre med två hål under högtalarna?

Av ExtremeGFX

Parametrarna är:
D: 160mm
Xmax: 3mm
Re: 3,2 ohm
Fs: 50 Hz
Le: 0,52 mh@1kHz
Le: 0,04 mh@10 kHz
Vas: 37,20 lit
Mms: 15,5 gr
Cms: 0,66mm/N
BL: 4,11 T-m
Qts: 0,82
Qes: 0,91
Qms: 8,76
Spl: 95dB

Och jag satt faktiskt med WinISD, men tyvärr var väl förståelsen lite för dålig för att få ut nån faktisk information om hur konstruktion bäst bör vara. Sen har ju the boominator 4 element åt två håll, kanske kan man bygga en boombox med samma mått, men bara en sida? Blir det samma vinst på grund av konstruktionen då?

Av ExtremeGFX

Boombox/Festivallåda Konstruktion?!

God afton!
Jag har inhandlat två 6x9or och har en T-amp, batteri får jag sno från nån skrot, men min kvarstående fråga är:

Hur bygger jag själva lådan så den blir optimal, sett till volym, bas och allmän ljudkvalitet? Är det frågan om en viss konstruktionstyp, separata för varje högtalare eller ett stort? Hål i botten? Volym på lådan?

Av ExtremeGFX

Tack för alla svar!

Skulle dock vara intressant om vad ni tror är den mest bidragande effekten, grain har jag koll på. Men om man kör split toning, vilka färger? Hur låg contrast passar? Hur balanserar man brightness/contrast?

Är det nån som har nån hyfsad beskrivning bara på hur man uppnår just denna retro-effekt som finns på de bilder jag länkade?

Av ExtremeGFX

Bildredigering lightroom

Jag har under en längre tid uppskattat foton med den här känslan (lite blekta). Har suttit åtskilliga timmar i lightroom för att försöka återskapa denna känsla i mina egna foton, någon som vet någon bra preset eller vilka inställningar man ska ha? Eller om det är något annat som bidrar till känslan?

http://www.flickr.com/photos/sprppl/sets/72157623602784611/

Av ExtremeGFX

Flimmer på skärmen

Min dator spökar, detta uppkom efter en crash när jag spelat skyrim. lyckades förut få bort det genom att installera nya drivrutiner men nu har det kommit tillbaka och det försvinner inte av varken ominstallation av windows eller drivrutiner

http://i39.tinypic.com/jfeslg.jpg

Av ExtremeGFX

AJ FIXED IT!
Tack så hjärtligt för länken!

Drog gemet lite upp och ned i knappen och så till slut hoppade blixten upp

Av ExtremeGFX

Blixt fast efter att ha använt extern Canon 20D

Ja, jag skulle prova en extern blixt på min 20D och allt funkade fint, men när jag tog bort den ville inte den inbyggda blixten hoppa upp

Jag försökte då ta reda på vad som var fel, till slut tog jag bort blixfoten och då ser jag en vit eller transparent väldigt liten "knapp", vilken var så långt nedtryckt att den inte går att få upp.

Om ingen vet något magiskt sätt att få upp denna "knapp" skulle jag vilja veta om det finns något inofficiellt sätt att tvinga kameran att använda den interna blixten, bryr mig inte om det inte kommer gå att använda extern blixt i framtiden, så länge den interna fungerar.

YTTERST tacksam för svar

Vänliga hälsningar,
ExtremeGFX

Av ExtremeGFX
Skrivet av HiZeY:

Vilken guild ska man köra med om man kör archer/sneak ?

Antar att det är Dark Brotherhood som passar bäst, alternativt Thieves Guild om du vill tjäna lite mer pengar