Inlägg

Inlägg som mika_nevermind har skrivit i forumet
Av mika_nevermind

Klickande/knackande ljud kommer från fläkten?

Hej allihopa.
Igår började min 1åriga Compaq Presario CQ50 göra ett sjukt irriterande ljud som verkar komma från fläkten/den övre vänstra delen av datorn (om den står normalt med skärmen upp).

Det börjar inte låta förrän sådär 10 minuter efter att jag slagit på datorn, men det låter som ett väldigt snabbt upprepande knackande ljud. Ganska högt. Det slutar för stunden om jag håller upp den lodrätt och slår till den lite vid fläkt-området, men uppenbarligen är ju det inte lösning på problemet.

Nån som har nå förslag på vad som kan vara fel?
Förslag som inte innebär att ta in den på reperation är särskilt av intresse då min ekonomi är riktigt riktigt dåligt just nu.

Av mika_nevermind

Hej allihopa! Det här verkar ju vara precis min tråd. Bra, då behöver jag inte göra en ny.

Okej jag försöker överhuvudtaget att bara få en bild från min HP Compaq Presario CQ50 via HDMI-porten att visas via en Panasonic projektor. Men det sker ingenting vadsomhelst. Projektorn är bara blå blå blå blå. Går inte att klona i nVidia, den hittar i övrigt inte projektorn nånstans så det går inte att ställa in nåt.
Jag har Vista och nVidia GeForce 8200M G. Help please.
Sorry om jag missat lite information, är inte fullt så superteknisk att jag vet precis allt vad jag behöver säga för att ni ska kunna hjälpa mig. Men fråga bara! Thanks.

Av mika_nevermind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SiD
http://bilddesign.nu/catalog/product_info.php?products_id=520...

Kanske lite dyrare men betydligt smidigare. Blir nog att beställa därifrån tror jag.

Glas? Say what now?
Jag vill mongogärna ha ett skydd till min 400D LCD.
Men glas? Hur monterar man det och har det funkat bra för dig tycker du?
Jag är helt nojig över att repa LCDn. Jag har lite, LITE damm under skalet på min video iPod, skitjobbigt när man ska kolla på film eller nåt där (vet nån hur man kan få bort det för övrigt) och det stör mig ändå jättemkt.

Tack!

Av mika_nevermind

Jag köpte en i fredags. Är i Norge så ingen 3-logo eller så

Hallå är det någon som vet om mini-adaptern till 3,5mm pluggen till mina Koss hörlurar finns i nån liten variant? Med bara en plugg och inte 1m sladd. Jag orkar fan inte gå runt 2,5m sladd bara för att ha telefonen i fickan.

Också, vet någon hur man skapar egna teman på SE's hemsida? Jag har kollat på deras hemsida typ massvis med gånger men jag hittar fortfarande inte hur man gör det och jag har t o m registrerat mig som användare.

thaaanks.

Av mika_nevermind

haha jag vet. tack tack. jag är bara så van vid att man ska ladda i typ 12 timmar.

Av mika_nevermind

AH! seriös hjälp, Canon EOS 400D!

IEHK! Har precis fått hem den, men vet banne mig inte hur länge jag ska ladda batteriet första gången! Det brukar ju alltid vara längre första gången så att det ska hålla men jag vet inte!!! AHH.

Det står i manualen att det tar 90 minuter innan det är full-laddat men gäller det första gången?!??

HJÄLP HJÄLP HJÄLP!

Av mika_nevermind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZitreXx
Exakt, runt 5500kr totalt då samt ev. nån avgift från posten.
Sen måste du ha otur med Posten. Ånge är ju iofs känt som "ett svarthål" men jag har istortsett aldig haft problem faktiskt, men nån dags försening har iofs hänt. Beställde senast igår från en återleverantör i södra Sverige (jobbar i Östersund), paketet skickades tidigast 17:00 då jag gick in och ändrade i ordern då och det anlände idag vid lunch (via Ånge)

mitt gick ut igår nån gång efter 16.. det kommer på måndag om man ska tro min avi jag fått. jag har iofs spårat hela dagen med kolli på posten.se och det står fortfarande samma sak "03.57, Ånge, försändelsen har sorterats". Om det hade kommit imorrn så hade jag blivit sjukt glad, men att det ska ligga där i 4 dagar, från tidig torsdag natt fattar jag inte. det skulle gott och väl hunnit komma imorrn om det gått ut från Ånge idag. Jag bor trots allt i Luleå.

Av mika_nevermind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZitreXx
Tullavgift och moms beräknas på den totala summan av kostnad för varor samt fraktkostnaden. Digitalkameror är däremot tullavgiftsfria så man betalar bara moms 25%. Ett rätt bra verktyg (saknar visa komponenter) är tullens kalkylator:

http://www.tullverket.se/sokordao/tjanster/kalkylatorn/kalkyl...

Förövrigt så med inte så stor skillnad mellan 1000$ och 14000kr menar jag vad kameran kostar för amerikanarna, hoppet däremellan är inte alltför stort så det ökar ju chansen att det inte är bluff. Men kolla annars vad större nätbutiker tar för 40D och få ett hum om vad den brukar kosta...

Jo men det innebär väl att om kameran med frakt och allt kostar säg 4400 så blir det 1100 i moms?
För det var vad jag fick det till och därmed köpte min från Dustinhome istället.

Är det för övrigt någon som har lust att åka till Ånge poststation och predika service och snabb leverans? Jag håller seriöst på att få spel. *goes nuts*
Är det för övrigt någon som vet varför paket ska ligga där i 4 dagar? Det kom ju iaf dit på en vardag så man tycker ju att det borde komma inom rimlig tid men icke.

Av mika_nevermind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RoleX
med 18-55mm

http://cgi.ebay.com/Canon-EOS-40D-Digital-SLR-Camera-18-55-2G...

1084+79 i frakt = 1163$ = 7300 skr (avrundat uppåt)

det är väl moms 25% också? vilket jag inte riktigt fattar hur man räknar ut, bara att det blir mkt.

Av mika_nevermind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RoleX
Ebay somsagt, hade de fejkat så hade de antagligen haft många dåliga betyg på sig + att de antagligen blivit avstäng, bara söka 40d på ebay så ser du att det är flera users som säljer och inte bara en person.

Visst usa har mindre skatt/moms osv, men inte fan ska det skilja 50% i pris, låter ju helt galet.

Nåt funky är det iaf. Det kanske är konstiga grey imports från Uzbekistan eller nåt, haha. Dom jag hittade kostade $1200 och uppåt.
Men även det, räknat på att dollarn kostar 6,15 så kostar den ändå bara 7380 och det låter hemskt lite.

Nåja, min Canon 400D sitter fast på den kända Ånge poststation och kommer sitta där hela helgen. Trevligt värre.

Av mika_nevermind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RoleX
Nu är det ju ändå skillnad på ett fejka ett papper och en kamera.

Ja, men på en internet annons? Jag kan ju ta en bild av min polares nya 40D (om jag hade en sån polare) och säga att den är ny och inte trasig osv osv.

Visst är det skillnad men så stor skillnad är det inte.

Av mika_nevermind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RoleX
Fan jag är själv på jakt efter en Canon 40D kostar ju runt 1000 Dolalr på ebay helt nya, vad är det för fel på dessa?

De kostar ju det dubbla i sverige.

Helt nya Canon 40D för $1000 på eBay? Mja..... Det skulle inte jag slå till på.

Jag såg igår på Plus på SVT, Sverker äger alla. Iaf så var det någon som köpt billiga konsertbiljetter på Blocket.se (fejk-biljetter) och någon annan som blivit blåst på någon sko-affär på Tradera.
Om det är för bra för att vara sant så är det också oftast det. Keep in mind.

Av mika_nevermind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bogg
Själv ser jag det som en idiotisk sak att jag ska behöva betala moms på en sak som inte ens är köpt i Sverige... Knappast som om att jag behöver ställa mig och pytsa i 2kr i moms vid gränsen om jag köpt en flaska läsk i norge som jag råkar ta med mig hem...

Visst, slapp man det skulle ju alla beställa saker utomlands ifrån och den inhemska handeln skulle bli lidande...men jag ser inte den egentliga idéen med att jag ska betala skatt i sverige för en sak som är köpt på en annan marknad...

Word.

Av mika_nevermind

Nu blev det ju som så att jag beställde från Dustinhome istället. DEN KOMMER IMORRN, AAAH!

Med Canons Cash Back kampanj så slutar jag på ca 5500. Vilket duger för mig. Eller ska vi säga att jag börjar på 5500. Jag har redan span på nya gluggar som känns lockande.

Så vet nån hur länge man ska ladda batterierna till 400Dan första gången? Jag tror jag måste maila Canon.

Av mika_nevermind

HA! Jag har världens minsta händer så den kommer nog passa mig bra. Köpte 400Dan idag från Dustinhome. Hoppas jag har den innan helgen. I'M PSYCHED LIKE HELL BTW!! hahahaha. har väntat typ över ett år på att kunna köpa den.
Jag tror inte den är överdrivet plastig, har lekt lite med en polares 350D och hade inga anmärkningar på plastighet. kanske om man bara är van vid metallhus osv. Anyway.

Ja kitobjektivet suger men jag kommer ju ändå inte lära mig att använda den på två minuter eftersom det är min första DSRL. När jag kommer på vad jag vill använda den så kan jag uppdatera objektivet, bättre det än att köpa nåt flashigt objektiv innan man ens vet vad man vill fota mest osv.

Är det någon som vet hur länge man ska ladda batteriet till 400Dan första gången innan man får leka? Det är ju alltid sådär sinnessjukt länge att man känner för att klubba sig själv medvetslös medans man väntar.
vad sägs, typ 12-14 timmar? ugh.

Av mika_nevermind

JA! jag är också alldeles sjukt på g med att beställa en Canon 400D från bhphotovideo.com nu när dollarn inte kostar något!
men jag vill inte åka på typ 1000 spänn med moms och tull-shit.

jag hittade Tullverkets hemsida och letade upp Digitalkameror, och då fick jag fram det här http://taric.tullverket.se/taric/bin/tagNrDetaljerFrame.cgi?n...

Avgiftsats 0 %.... Det kan väl inte betyda nåt annat än att det inte är någon avgift..? Fast man vet ju aldrig.
Nån som har nån koll, som kanske t o m köpt från bhphotovideo.com och vet om man åker på extra avgifter och sånt?
500 är väl okej, det är det värt, men inte mer.
shyrreeee!

updated:

http://www.fotosidan.se/cldoc/3761.htm

det är visst ingen tullavgift alls på alla digitala kameror från USA, men det tillkommer moms på 25%?!?! GAH!
innebär det alltså att för min Canon som jag då köper från BHphotovideo så tillkommer det moms på ca 1075:-?

Canon 400D + Minneskort + frakt = ca $700. $1 = 6,16. totalt 4312:-.. och då med moms så är jag plötsligt uppe i nästan 5400 istället.. hmmmm.. jävla skit moms. det gjorde att jag genast spanade upp acfoto.com

http://www.ac-foto.com/ac/shop/shop.php?new_sprache=eng&id=19...

det är visst en CashBack kampanj på den så den kostar ca 5400:- inkl moms och frakt!! och om jag fattade det rätt när jag läste på fotosidan.se så betalar man ingen extra svensk moms eftersom det är inom EU.
så vad tycks? bhphotovideo eller acfoto? eftersom slutpriset verkar bli detsamma, iaf om det inte tillkommer svensk moms från acfoto.

det drar mot acfoto nu istället. HJÄLP! I just want my Canon already

Forex.se
Resultat 5 116,73 SEK ger dig 539,00 EUR
vilket är vad den kostar på ACfoto. jaaa... är kanske bättre då att köpa från ACfoto istället för att åka på fetmoms från USA? nån som har koll på garantier och sånt? är det Europa-garanti?

Av mika_nevermind

Yeah, bra optisk sökare är tydligen superimportant.
Nån som vet om Canon 400D klassificierar sig på det?

Objektiv känner jag är något som jag inte vill börja med än, jag kommer klara mig med en standard tills jag tagit visst antal bilder och ser mer vilket sorts objektiv jag också skulle vilja se från.
Man kan ju inte bara köpa objektiv direkt bara för att de är bra, innan man ens lärt sig att fota rätt.

Av mika_nevermind

Snuttisar. Vad ni är hjälpsamma
Cashen kommer rulla in nästa vecka, och då är det dags. Köpa köpa. Jag tror jag köper från PrisKrig.com/sv ... nån erfarenhet därifrån? De känns bra iaf.

Jag kommer höra av mig mer nästa vecka, wiii

Av mika_nevermind
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredag
Sen är den större och ljuståligare displayen på 400D en trevlig bonus. Måste även tillägga att standardlinsen (18-55) duger jättebra för en nybörjare. Proffsen bashar den, men den är balanserad och lättarbetad och slår ändå "vanliga" kameror med hästlängder, så allt är relativt!

Ja jag tänker ju det. Eftersom de ändå ligger jävligt nära varann i pris just nu 350 och 400 så är det ju softare att köpa den som är bättre.
Den enda fråga som återstår nu är VARIFRÅN SKA JAG KÖPA?! Det hade ju varit så ruskigt nice att försöka få den plus ca 2gig minneskort för 6500:-, inte mer än 7000:-. Det är möjligt men jag ponerar och funderar. När jag väl har pengar på kontot så vill jag kunna köpa den direkt, eller beställa på internet nånstans och få den inom max 2-3 dagar. Och sen vill jag att det är ett bra och seriöst ställe med bra kundsupport.

Jag är ju dock omåttligt sugen på att köpa den på något av de billigare ställena, (http://se.pricerunner.com/pl/29-689452/Digitalkameror/Canon-E...) men det verkar ju hemskt dodgy. Och jag läste här i nån annan tråd om en stackare som hade seriösa problem med t.ex. Multitronic.
Men oh, det skulle ju vara så nice.

Förslag på ett bra online ställe dock där den kostar mer, seriöst företag, bra support vid behov och snabb leverans? Cheers.

Annars ligger ju Priskrig bäst till just nu, eller bhphotovideo.com (pga den låga dollarn) men de har semester till typ 6de oktober just nu.

Av mika_nevermind

Jo, men jag ska inte betala något. Jag ska bara få min betalning för en auktion. Det står i mitt mail som jag precis fick från dem att jag ska skicka tracking nummer på paketet till dem innan jag kan få mina pengar, det borde väl vara kolli-ID då? Eller? Help, please.