Inlägg

Inlägg som wombat har skrivit i forumet
Av wombat

Du kan ju testa att köra pumpen på 7v eller nåt för att få ner det ev ljudet lite.

Av wombat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jens Flens
Max ström på ett USB-uttag är 500mA vilket räcker till att mata en 120mm. Tänk på att du får ut c:a 5v från USB och de flesta fläktar är byggda för 12v ( vilket betyder att den kommer snurra långsamt på 5v). Röd ledare är +5v och svart är jord. Vit och grön är data.

http://sv.wikipedia.org/wiki/USB för mer info

Max ström är 500mA MED handshake, 100mA utan. Eftersom fläkten inte kör nån handshake (antagligen;)) så har du 100mA tillgodo.

Av wombat

Det du menar är nog ett pumprelä tror jag.

Av wombat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RealMadrid
Det hade varit rätt nice att köpa bara chassit med kompressorkylning dvs utan någon hårdvara.

Den lådan ser ut som en vanlig Lian-Li v2000 utan hdd rack. Finns folk som bygger kompressorkylning i såna lådor precis som på bilden (utan all hårdavara).

Av wombat

Jag har överklockat datorer med linux också men det var genom bios eller någon hårdvarumod. Tyvärr så vet jag inga program liknande setfsb osv till linux. Men jag vet att det går att klocka nvidia grafikkort i linux med nvclock, finns säkert nåt för ati och de andra tillverkarna också.

EDIT: Jag ska nog säga också att jag tror inte det går att göra en fsbmod på den processorn eftersom den redan kör med 100MHz fsb:(

Av wombat

P2 är väl inte de bästa klockarna men jag kan berätta att jag fick up min p2 233 MHz nånstans runt 500 MHz med voltmod och 100 MHz fsb mod.

Av wombat

En PLL är ett chip som brukar sitta ungefär vid pci portarna på ganska många moderkort. Man kan urskilja den genom att det sitter en kristall relativt nära.
Såhär kan det se ut:

http://www.cpu-central.com/Articles/Athlon500/mobo_pll2.jpg

Chippet i mitten med den gråa grejen bredvid är en PLL.
Hitta den på ditt moderkort och kolla modellen (står ovanpå den) och testa om du kan välja den i ett av programmen jag skrev tidigare.

Av wombat

Det kan finnas byglar på moderkortet som man kan ställa in fsb/vcore på, om det inte finns i bios. Om inget av det finns kan du ta reda på din PLL och klocka med t.ex. setfsb,clockgen,cpufsb,systool eller nåt liknande i windows.

Den går säkert att pinmodda för att få högre volt, har gjort det på min några av mina p2or.

Av wombat

Ser ut som du har speedstep på, därav 6x multi. Prova stäng av C1E och EIST i bios.
Prova också med bios uppdatering, det kan ibland ge fler funktioner.

Av wombat

Vilken temp har du med load i orthos?

Av wombat

Stäng av dhcp.

Av wombat

För klustring, ta och googla på openmosix men jag tvivlar på att du skulle tjäna så mkt på det.

Av wombat

Jag har aldrig använt cpucool, bara cpufsb,clockgen och systool. Dock så verkar cpucool och cpufsb vara nästan samma program. Men i alla fall prova och sätt en lägre klock först. Ett hopp till 4 GHz är rätt mycket.

Av wombat

Orthos använder redan alla kärnor, i alla fall på min opteron. Det är väl gamla prime95 som bara använder en?

Av wombat

Jag har själv klockat dell, en P4 2,6 GHz till 3 GHz. Jag kollade vilken PLL moderkortet hade sen höjde jag fsb med ett program som heter CPUFSB. Memory timings gick att ändra i Systool. Tror den hade i845 chipset. Så ja visst går det att klocka dell. Har även klockat Packard Bell.

Av wombat

Kom ihåg att alla verktyg man behöver kostar en del vakumpump osv. Just vakumpump går att bygga av en annan kompressor men jag vet inte hur bra det funkar. Sen så måste väl man ha licens för att använda köldmedium, eller?

EDIT: Förutom kompressor så behöver du kopparrör, kondensor, förångare, filter, kapilärrör (stavning?) eller TXV eller nåt liknande och sugslang (vet inte riktigt vad det heter, gissar lite ). Har säkert missat nåt, jag har aldrig byggt ett kompressorsystem själv.

Av wombat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheRobban
Kör 2x1GB istället då kan köra dem i 400MHz, annars måste minnena köras i 333MHz och datorn drar dessutom mer effekt med 4 minnen än två. Prestandamässigt så är nog 2x1GB också att föredra eftersom du kan köra dem med command rate 1T, men vill man nödvändigtvis köra 4x512 så prova men det är många som får problem då.

Man måste inte köra minnena i 333 MHz om man har fyra minnen.

Av wombat

Längst ner på den här sidan http://www.hoagieshouse.com/IR/ så finns en lista över iallafall några webkameror.

Jag har själv gjort modden på en Trust Spacecam 120.

Av wombat

Jag kör själv med 2x512 (OCZ) plus 2x1024 (mushkin) och det funkar utan problem i DDR400. Men command raten fick jag ställa på 2T för att det skulle funka felfritt. Självklart så kör jag dem i dual channel också.

Av wombat

Högsta klock ligger väl runt 1,2 ghz tror jag, hd3870.