Inlägg

Inlägg som fretig har skrivit i forumet
Av fretig

Xiaomi Mi Smart Band 4

Xiaomi Mi Smart Band 4
99 SEK

Är ändå ett rätt överkomligt pris.

https://www.mistore.se/sv/traning-halsa/aktivitetsarmband/xia...

Slut /mod

Av fretig
Skrivet av Petterk:

@fretig: Nej, dels var informationen inte entydig och dels så används knappt den paragrafen i rättsfall när vi pratar om konsumentvaror. Mer finns inte att diskutera, ingen har vunnit något på att skrika avtalsbrott här och de har vunnit för att de valt att göra minsta möjliga för att bli av med er.

MTK har ingen laglig innebörd, sätter man fel MTK så begår man bara brott mot marknadsföringslagen för övrigt. Inget som ARN har något att göra med.

Så vitt jag minns så fanns det ingen tvetydighet vid mitt avtalsslut, inte heller har vare sig EG eller Telenor i vår dialog påstått något sådant.
Paragrafen är i allra högsta grad tillämplig, att den sällan används spelar mindre roll. Gällande MTK så avsåg det just bedömningen av ond tro. ARN har jag vare sig talat om eller vänt mig till. Min tro är att EG här gjorde klokast i att inte låta dessa fall gå upp i rätten med risk för ny praxis.

Av fretig
Skrivet av Petterk:

Nej, befordringsfel förutsätter god tro och vi har redan haft denna diskussion i tråden.

Självklart, det framgår uttryckligen av lagtexten.
Min uppfattning är utan tvekan att man kan ha ingått aktuellt avtal utan att ha varit i ond tro.
Dels har liknande prissättningar förekommit tidigare från aktuell ÅF samt andra, dels ligger Huawei på en shitlist utan dess like varför även det talar för att aktuellt pris var korrekt. Avgörande är dock att alla läsbara bekräftelser anger samma MTK.

Av fretig
Skrivet av Petterk:

Läs tråden, stod olika uppgifter på samma sida.

Sen spelar det ingen roll om de så skrev samma pris överallt, du är ändå skyldig att betala ett skäligt pris eller så får du häva köpet.

Nej, parterna är skyldiga att prestera avtalade villkor. Vill en part hävda ogiltigt avtalsvillkor stipulerar avtalslagen hur det skall gå till. I detta fall är det ett befordringsfel, 32§ 2st AvtL. Elgiganten har inte reklamerat inom skälig tid, därför är dom bundna till avtalsvillkoret.

Av fretig
Skrivet av Pierre232:

Dom kan friskriva sig från uppenbara tryckfel, vilket jag iaf anser att detta borde ha gått under. Men det är bara att gratulera dom som fått telefonen, läser du tråden så ser du att dom har makulerat väldigt många beställningar pga detta. Verkar som att dom som var snabbast fick telefonen innan dom upptäckte missen, för man kan väl inte kalla det något annat. Frågan är om det är Elgiganten eller Telenor som får stå för kalaset i slutändan? Mvh

Inget till konsumenten sämre villkor än vad tex avtalslagen anger kan dom hoppas lyckas med.
Gällande då ogiltighet för "tryckfel", i det här fallet befordringsfel, så gäller avtalslagen 32§ 2st. Elgiganten har mig veterligen till denna dag inte kontaktat alla som tecknade avtal och informerat om vad Elgiganten anser är ett "tryckfel"/befordringsfel. Det rör dessutom vad som kan tänkas vara det viktigaste för konsumenten, minsta totala kostnad. Därmed är dom bundna till det avtalsvillkoret.

Så har jag resonerat.

Av fretig
Skrivet av Pierre232:

Har inte beställt någon själv men tyckte att det verkade fishy, enligt min erfarenhet så brukar de flesta hemsidor ha någon slags friskrivningsklausul ang felskrivningar inkl fel prissättning!

Så att försöka få telefonen till det löjligt låga priset sett till andra butiker är nog lönlöst, läste att någon fått sin telefon men jag tror inte att den personen kommer undan med totalpriset enligt Elgiganten som förmodligen kommer att hänvisa till just den klausulen!

Om inte så grattis, läser man den andra tråden och om alla som påstår sig ha beställt där till det uppenbart alldeles för låga priset är nog enda sättet att häva köpet,
Ska bli väldigt intressant att se var detta kommer att sluta. Mvh

En näringsidkare kan inte friskriva sig från de konsumenträttsliga skydden. Dom kan hävda en massa, ja, men juridiskt har dom inte på fötterna.

Av fretig
Skrivet av zarkov:

Jag begärde slutfaktura från Telenor för några veckor sedan och då var det inte tal om någon ändring, killen jag pratade med var stenhård och hänvisade till Elgiganten. Eftersom det började närma sig månadsskifte så ville jag först och främst få igenom uppsägningen så jag bet mig i tungan istället för att gnälla. Jag har även gjort en ARN-anmälan som nu väntar på behandling i nämnden efter att Elgiganten svarat.

Har du fått fakturan och betalat den? I annat fall så kan du ju alltid bestrida den mot Telenor så som felaktig. Hänvisar dom till Elgiganten så är det deras problem, inte ditt. Det är Telenor som ställt ut fakturan och därmed dom som skall ha underlag för den.

Av fretig

@Def_Dog: Nej, ingen anmälan till ARN. Notera dock att en sådan kan göras upp till ett år efter du först påtalat felet för försäljaren ;). Har man alltså betalat fakturan så kan man likväl göra en anmälan. Elgiganten skall följa de utslagen, har jag förstått det rätt.

Jag har bara lugnt och stilla bestridit allt skriftligt till såväl Elgiganten som Telenor, första gången tre veckor efter avtalsslut. Att det hela skedde nu var för att det var i juli som Telenor skickar ut första fakturan, om man aldrig aktiverade abonnemanget. Mitt huvudargument har konstant kretsat kring att Elgigantens påstådda bugg utgör ett befordringsfel så som det kommer till uttryck i avtalslagens 32§ 2st. Då Elgiganten inte behagat kontakta alla som tecknat avtal och informerat om vad dom menar är ett felaktigt avtalsvillkor (minsta totala kostnad), på i mitt fall tre veckor, så är dom bundna till det villkoret. Det förutsätter även att köparen inte är i s.k. "ond tro". Nu är ju detta min tolkning och inget som kom att prövas i rätten, kanske till Elgigantens fördel om ingen ny praxis skapas, vad vet jag.

Av fretig

@Def_Dog: Jag kontaktade Telenor för uppsägning 3 veckor efter ingått avtal. Får information om att slutfaktura kommer bli när på dubbla priset mot avtalat. Kontaktar Elgiganten som hävdar "bugg" i sitt system. Elgiganten har dock inte kommunicerat ut denna bugg, något man måste göra för att inte bli bunden av ett ev felaktigt pris, utan väntar tills kunden försöker göra sitt avslut av abonnemang. Några vändor med mail till EG slutade med att dom hänvisade till instruktioner från sitt huvudkontor och uppmanade mig att lägga upp ett ärende hos ARN. Detta var några månader sedan. När jag nu för några dagar sedan begär slutfaktura igen från Telenor så bad dom mig maila in de bekräftelser på avtalet jag fått samt min mailkorrespondens med EG. Igår fick jag samtalet från Telenor.

Typ så

Av fretig

Så fick jag ett samtal från en väldigt trevlig kvinna från Telenor. Hon ursäktade det inträffade, menade att jag inte var ensam som hamnat i denna sits, att detta är något som skall regleras mellan Elgiganten och Telenor och att de förra hanterat detta väldigt dåligt mot konsument. Iom utskickade bekräftelser på minsta total så är det gällande avtal, i avsaknad av att Elgiganten kontaktar alla kontrahenter på aktuellt avtal och meddelar om befordringsmisstaget. Hon reglerar nu min slutfaktura till de 1900någonting som låg utöver de 251:- jag redan betalat till Elgiganten.

Av fretig

@discusnl:

Har du provat att köra appen "Mitt Telenor"?
Logga in där med bankid och se om något nr har reggats på dig.

Av fretig

edit. fel tråd

Av fretig

Sent svar men den var grym =D

Av fretig

@ASeagreen:
Uj! Tack för head up.
Ska se till att gå igenom den noggrant.

Av fretig

Klass 3 skulle tydligen innebära synliga repor och dyl. Den får mao placeras utom synhåll.
Win8 verkade ingå.

Men dåså, tack så hjärtligt för svaren, nu blir det till att spela igen =D

Av fretig

Köpte en burk på Cdon´s fyndhörna. Värt pengen?

Som rubriken lyder.
Såg en burk i fyndhörnan och slog till direkt.
Men nu är det år sedan jag spelade någonting och har helt tappat bort vad jag skall titta efter.
Är denna värd sina 2624:- ?
Kommer den klara att driva Star Wars Battlefront och liknande?

"THOR Vingner Hardcore - Intel Core i5 4670K - 2x8GB - SSD 120GB - GeForce GTX 760 OC - Windows 8 OBS! Fyndvara! - OBS Fyndvara Klass 3

Intel® Core™ i5-4670K Processor (6M Cache, Max Turbo 3.80 GHz)
NVIDIA GeForce GTX 760 OC 2GB DDR5
SSD 120GB Samsung 840 EVO SATA 2.5''
Gigabyte GA-Z87X-D3H"

Tacksam för svar!

Av fretig
Skrivet av SUMITOMO:

Ett moderkort för 3500:- när budgeten är 5-6k.
Hur tänker du nu?

Får ev ett sådant till billigt pris. Därav

Av fretig

Något att hurra för? GA-Z97X-Gaming G1

Som ovan, är detta kort något att hurra för? Tänkte börja bygga ihop ny burk med budget på ca 5-6´ och detta finns (förhoppningsvis) till bra pris.

http://www.inet.se/produkt/1902668/gigabyte-ga-z97x-gaming-g1...

Kan tillägga att jag hoppas kunna återanvända min gamla låda, en Antec Sonata III.

All input välkommen!

Av fretig

Går det att spela något på denna?

Är i behov av ny burk.
Hade tänkte bygga egen för en 5´ex operativsystem men nu dök denna upp idag.
Använder befintlig mest till hemmabruk, skriver, ser på film etc.
Vad kan man tänka sig att denna kan köra för spel? Är Far cry 4 helt kört?
Grafikkortet säljs direkt till OEM och verkar som bäst vara "ok" men övriga komponenter ser rätt bra ut tycker jag. Nätagget ligger endast på 180w så att senare uppgradera verkar rätt kört.

All input uppskattas!

http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar-...

Av fretig

Undrar lite desamma. Skulle man kunna plocka ihop en egen, bättre, rigg för samma peng inom nära tid? Tänkte väl sprätta av en 5-6´någonstans mellan här och januari.

Vill kunna spela lite men är ingen hardcore gamer direkt. Undrar även om det skulle gå att slänga in en SSD för lite rappare uppstarter.