Inlägg

Inlägg som anCOOL har skrivit i forumet
Av anCOOL
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Hej jag är nyfiken på hur ni gör med jobbmobilen? Jag tänker då på att många har behov att vara anträffbar och svara inom rimlig tid.

För min egen ser jag mest risk att den kommer gå sönder på vissa ställen. Jag skulle vilja ha ett annat sätt att bli nåd då. Men det känns sådär att ge kunder privata nummer för mer brådskande ärende och det är nog ej tillåtet. Men i mina hemtrakter så går vissa egenföretag snickare, rörmokare, elektriker nå vid deras privata nummer vid kriser. Den rörmokare som ej svarar inom "en rimlig tid" när någon har vattenläckage i köket, så kommer den personen i fortsättningen också kontakta en annan rörmockare.

För mig känns som ett helt nytt system skulle behövas tas fram. Där man endast högst har tillgång till det man behöver ha. Har man t.ex. behov att stenfull ute på stan kunna flytta ett par hundra tusen från en privata konto med bankid sent en lördagsnatt, så visst kan man ta med en mobil med bankid och detta upplåst. Annars ska man inte ta med en mobil med detta bankId just då utan en mobil som inte har denna behörighet.

Jobb telefonen går över till "Silent mode" 16.00-07.00.
Fanns en orsak till varför firman "du kan ju alltid använda firmatelefonen privat, kostar inget extra..ring HUR mycket du vill" just för att kunna bli nådd dygnet runt...i helvete heller jobb är jobb och privatliv är privatliv!!

Av anCOOL

När det gäller djur och människor verkar det vara väldigt svårt att få till "själen" dvs ögonen. Blir alltid stelt och själlöst.

Sen angående framtiden och oron över Ai så löses alla era problem strax efter USAs presidentval...

Av anCOOL
Skrivet av darrenj:

Jag titta hel del på prime video;
Jack Ryan
Top Gear killarna (OG)
Good Omens
Reacher
Jury Duty
Picard
med mera

Suck

The Devils Hour
Säsong två kan inte komma fort nog, om nu inte Amazon har "cancellerat" den..

Av anCOOL
Skrivet av star-affinity:

Rätt bra tjänst enligt mig.

Barnen (och jag) gillar ”Stillwater” (”Sakari” på svenska):
https://www.imdb.com/title/tt13135714/

Har själv kollat på Foundation en del, som varierar en del i kvalitet mellan avsnitt/scener, men ändå är rätt underhållande:
https://www.imdb.com/title/tt13135714/

Tyckte också i alla fall första säsongen av See var rätt spännande:
https://www.imdb.com/title/tt7949218/

Severance är inte dum:
https://www.imdb.com/title/tt11280740/

Drops of God också bra:
https://www.imdb.com/title/tt15282746/

Nä, jag tycker allt att mycket av det på Apple TV+ håller minst lika bra kvalitet som det som finns på andra strömningstjänster.

Silo är inte dum den

Av anCOOL
Skrivet av ThomasLidstrom:

Finn ett fel i prissättningen av xx70-korten:
GTX 970: 329 USD
GTX 1070: 379 USD
RTX 2070: 499 USD
RTX 3070: 499 USD
RTX 4070: 599 USD

(svar: priset kan knappast anses vara förankrat i verkligheten längre)

Gissar att försäljningssiffrorna av kortet kommer säga det samma.

GTX 670: 399 USD (2012)
GTX 770: 329 USD (ett 680 med bättre minneskontroller)

Med tanke på vad vi fakturerar idag per timme jämfört med 2012 så känns prisutvecklingen på xx70 korten inte så långt borta..

Av anCOOL

Swecare måste vara ett fattigt släkte.....

Har Spotify premium, Cmore Hockey, Netflix 4k, HBO Max, Disney+, Prime Video och ComHem/Tele2 TV premium(via gruppanslutning så billigare än vad hemsidan visar) och fortfarande tycker jag att allt handlar om småpengar med tanke på utbudet.

Kanske beror ovanstående på att man en gång i tiden betalade 2000:- för 4MB internminne till dumburken...allt är relativt

Av anCOOL
Av anCOOL
Skrivet av Jagers:

om det oxå ingår augmented reality utan att jag ens behöver glasögon på mig och 600 FPS i 24k upplösning med HDR 1.000.000 och spelen går inte att skilja från verklighet, varje gruskorn går att flytta på och jag kan skapa ett hus med dem om jag vill, ja, sign me up.

Det var väl någonstans där man trodde vi skulle vara idag när man satt å spelade på sin Spectrum 48K 1984.
Eller när man såg vad demoscenen kunde klämma ur en stackars Atari 520/1040 å man tänkte "fyfan vilka spel vi kommer få spela imorgon"....

Visst hade jag blivit imponerad och garanterat svimmat om någon hade kommit och visat Crysis som i år fyller moped.

Av anCOOL
Skrivet av Tachiyon:

hade varit nice med ett smart kylskåp. min har ingen som helst indikation vare sig ljusdiod eller ljud om den inte stängs igen helt. har kommit hem många gånger och den står på glänt

Eller så höjer man framfötterna eller sänker bakfötterna lite på kylskåpet, men då måste man ju gå ner på golvet.
Tror ni det finns smarta fötter så man får en notis om att fötterna är justerade...

Av anCOOL

Ni som vurmar för molntjänster, vilken hastighet har ni vid upp och nedladdning?

Sitter idag med 100/100Mbit med möjlighet till 1Gbit, 100/100 är nog inte svårt att uppnå mot molnet, men uppgraderar jag anslutningen till 1Gbit skulle jag ha väldigt svårt att acceptera en hastighet mycket lägre än överföring till en mekanisk disk.

I dessa tider med diverse foliebeklädnader är man garanterad att bilder som läggs upp är och förblir privata?

Av anCOOL
Skrivet av Maximo:

Det blir teoretiskt mer värme ju tunnare kabel och ju lägre spänning du har men varmgång i kablarna hos en ledinstallation har jag aldrig hört talas om.
35w som du skrev är 3A och du ska ha en bra tunn kabel innan det blir problem kabelmässigt.

Det som låter som huvudproblemet i installationen hos dig är att både kopplingar och armaturer som ej är gjorda för det verkar vara upptryckt direkt i isolering. Då ökar ju värmen i kvadrat och det finns ofta ganska mycket damm och annat mysigt brännbart dirket mot isolering.

Kabel ledningsresistens 1ohm/m, kortsluten.
I=U/R, I=1V/1ohm, I=1A, P=UxI, P=1W
I=U/R, I=230V/1ohm, I=230A, P=UxI, P=52,9kW

Blir kabeln varmare ju lägre spänning du har(exemplet ovan tar inte hänsyn till värmeutvecklingen i ledaren)?

Induktiva laster typ dammsugaren ökar dock sin strömförbrukning vid sänkt spänning, induktiva laster ids jag inte räkna på mycket enklare med resistiva.

Vad jag tror som händer är att det bildas överslag mellan han-stift och hon-stift pga dålig kontakt...tänk svets.

Av anCOOL
Skrivet av FredrikMH:

Enligt vår elektriker så riskerar 12V att bli mycket varmare än högspänning. Således är där större brandrisk om något blir fel.

Vi fick nämligen det utbytt när vi köpte vår bostad då tidigare ägare bara tryckt upp 12V/35W LED i isoleringen och snurrat ihop kablarna med eltejp (finns dock de som är avsedda för detta vilket är det vi fick bytt till men de har egen kapsel). Säljarna menade också att det bara var 12V och lagligt men 3 oberoende elektriker menade på att så inte var fallet.

Kan inte regelverket så kan inte säga vad som gäller en dator. Men en strömkabel som inte orkar bära strömmen blir extremt varm och bränns till sist av. Det borde det rimligtvis finnas krav på kan jag tycka.

Då skulle jag sparka den elektrikern...

Av anCOOL
Skrivet av jOnÄTÄn:

Om Nvidia hade sålt 3080 för 4500kr så skulle ju AMD antagligen sänka priset på 6800xt så ja det är Nvidias fel.

Och då hade det också varit nVidias fel att AMD upphört att existera som GPU tillverkare....

Av anCOOL
Skrivet av Networker:

Håller med, men 3dfx var insolvent, i princip samma som konkurs. Hade inte överlevt ett endaste dyft om inte Nvidia köpt "dödsboet". 3dfx "dödsstöt" var att de skulle tillverka sina grafikkort själva, och att någon annan inte skulle få tillverka korten. LGR har en bra dokumentär om detta.

Edit: 3dfx överlevde ju inte, Nvidia köpte bara "dödsboet" för att få patenten, och la ner 3dfx. Ingenjörerna fick givetvis jobb på Nvidia. Vet inte hur mycket köpet av 3dfx patent och ingenjörer påverkade Nvidias FX-serie. Hade ett FX-kort på den tiden, det var okej. Presterade lite bättre än Geforce2 GTS, trots att kortet borde prestera mer än "lite bättre", då det enligt Nvidia var två generationer nyare än GF2GTS. Skillnaderna i FPS var typ 10-20% mer än GF2GTS, samt i princip samma som GF3-500Ti. Var ingen lyckad generation för Nvidia, dvs. FX-serien. De gjorde så mycket buller och bång i reklamen för FX-serien, men i realiteten levererades bara "mellanmjölk".

Skulle Nvidia ta ett lika dumt beslut som 3dfx gjorde på sin tid, eller tvingas "tillverka alla korten själva" så faller affärsidén med ett magplask. 3dfx var faktiskt en världslirare på grafikkort just innan de tappade huvudet och fördärvade sitt eget företag. Nvidia köpte resterna av 3dfx för att komma åt patenten. Inte för något annat. Alienerar Nvidia korttillverkarna, som de verkar göra om vi får tro EVGA och GN, så kommer fler och fler hoppa av. Då tvingas Nvidia att tillverka sina egna kort. Vilket kanske inte är så lyckosamt för Nvidia.

Nog för att FX 5800 hade en hel del att önska vad det gäller prestanda och ljudnivåer...
Men att kortet skulle vara obetydligt snabbare än ett GF2 GTS(Dx7 kort) och ett GF3-500 är väl att ta i.

http://ixbtlabs.com/articles2/gffx/msi-5800u.html#p6 i princip har ett GF2 GTS snarlik prestanda med ett GF4 mx440 kort som är ett Dx7 kort.

Av anCOOL
Skrivet av Laggzor:

det går ju fan knappt att se vad man vill längre på youtube om man ens kommer förbi all reklam, har man inte koll på vilken kanal saker ligger på så går det knappt, prova dra en vanlig sökning på youtube, du får 3 resultat på det du sökt sen kommer det "du kanske också gillar" eller vidos från kanaler du prenumenerar på, hur i helvete ska man hitta nya videos man söker på? du får ju bara se det algoritmen vill att du ska se

fan vad allt börjat gå åt helvete, eller så är det jag som blivit gammal

Rensa kakorna och logga inte in på Google så blir Youtube en angenämare upplevelse.

Av anCOOL
Skrivet av backfeed:

En tur till/från affären med bilen drar kanske 2 kWh för mig (ingen bensin här inte), vilket i diskuterat scenario motsvarar 350W i strax under 6 timmar.

3000-serien drar redan för mycket. 4000-serien blir vara värre. Enbart nackdelar; för mycket energi, för mycket värme & risk för högre ljudnivå (i just det här fallet dock kanske inte så farligt - fläkten såg tämligen rejäl ut på fotot).

Har du räknat med den påverkan på miljön din bil gjorde när den tillverkades(hela ledet från ax till limpa)?

Av anCOOL

Mycket prat om kockknivar men jag tycker att en bra filékniv har sin plats i köket.

Skärbrädor använder jag Lindéns skärplattor . Krävs en del våld för att eggen ska skära ner i materialet trots detta är brädan snäll mot knivarna, 20mm tjock så jag lovar den "slår" sig inte i diskmaskinen och materialet är så glatt att det är en fröjd att diska brädan för hand .

Av anCOOL
Skrivet av medbor:

Min Focus från 2007 var nog den bästa jag haft, sjukt problemfria år, så är det alltid alla har sina egna erfarenheter och focus-erar på olika minnen

Dock vet jag att massa dyra saker rasade inom ett år efter jag hade den, men ja... svårt att skilja slumpen från vad som är riktiga fel. Om man däremot har problem med vissa bolags policy eller får dåligt bemötande av flera personer på ett visst bolag så är det ju en helt annan sak. Att något går sönder händer ju med alla märken

Ford gör egentligen inga dåliga bilar, de är bara det att alla andra är så mycket bättre...

Av anCOOL
Skrivet av sweetslacker:

Är väl typ bara någon vaktmästare och väktare om ens det? De arbeten som denna serverhall genererade var till största del byggarbetare och elektriker, men det är ju klart sedan länge.

Sedan länge är väl att ta i, Hall 3 stod klar 2021.

Av anCOOL
Skrivet av RVX:

Ser mumma ut, men snälla Sony. Bring this design back https://i.imgur.com/HMYGwET.jpg 🙂

Har "föregångaren" Sony 55" 9005B.

https://www.hdtvtest.co.uk/news/kd55x9005b-201405123771.htm

Bildmässigt finns det garanterat bättre apparater, men jag har svårt att hitta en ersättare pga ljud och design.