Inlägg

Inlägg som perfetto har skrivit i forumet
Av perfetto
Skrivet av dammskog:

Fallout 3 GOTY
som oblivion men med kulsprutor, granater och laserpistoler

Fallout New Vegas

- Tack o bock för tipset, men det känns för modernt för min smak. Blir det inte likt ett FPS-actionspel snarare?

Av perfetto
Skrivet av qaws:

Vad är ett rimligt pris för dig?

- Ja det beror på hur viktig "investeringen" är för prestandan. Hittills har jag klarat att köra t.ex. COD-spel o liknande utan lagg, men om "tyngre" spel skulle få burken att lagga, beror det på om det handlar om ett nytt grafikkort, hårddiskar, minnen, eller om moderkortet är för slött i grunden.
Jag tänker alltså inte byta ut hela burken, utan siktar på att förbättra där det då skulle göra mest nytta. Burken har aldrig känts trög, så jag är ute efter att uppgradera svagaste punkten i så fall.

Av perfetto

Vilket spel mest likt Oblivion?

Jag har kört Oblivon med OOO-modden, vilket gör det oändligt mycket roligare än "vanilj"-versionen. Det jag undrar är om det finns något annat spel som är liknande med features som att inte vara tvungen att köra uppdrag i en viss ordning, eller göra dem alls. Att kunna plocka o använda prylar och röra sig som man vill i världen. Inte ett hack´n slash, utan valfria strider och egna val i stort.

Av perfetto

Uppgradera min "gamle Svarten"...hur?

Jag byggde en burk för några år sedan som var ganska bra tryck i då, som jag nu funderar på att uppgradera något om det är möjligt till RIMLIGT pris.

Spec:

Mobo: Asus M4N78 SE
Graff: Power Color Radeon HD 4830 512 Mb
Proc: AMD någon trekärnig
Agg: Silver Power 400W

Eftersom jag är nyfiken på kommande "Skyrim" så undrar jag om det är grafikkortet jag bör satsa på, eller om hela mobot är för slött?

Tips från expertpanelen tack : )

Av perfetto

Och vart tog nu alexofd00m vägen?

Jag är som sagt intresserad om det går att lösa till mitt maxpris. Om skärm ingår så är ditt pris rimligt.

Av perfetto
Skrivet av Doedsmaskinen:

Jaa det är en bra bit tyvärr.. Den kan skickas, men frågan är om det blir prisvärt att skicka "hela paketet" om det är så. Kan kolla upp detta imorgon, hör av dig via mejl om intresset finns!

- Om vi landar inom mitt prismax så är jag intresserad av att köpa av dig, eftersom det verkar vara en bra burk enligt panelen här.

Av perfetto
Skrivet av Doedsmaskinen:

Hehe får passa på att göra lite reklam för min egen annons. http://www.sweclockers.com/annons/56255-speldator-skall-bort

Den äldsta delen är inköpt 2011/01/24 , resten är allt ifrån någon till några veckor gammalt och det enda som har har klockats är processorn. Hör av dig om intresse finns! (Dock inte till mobilen då den är "borttappad")

Mvh, Alex

- Jadu Alex, men du bor säkerligen för långt ifrån sydostkusten ändå. Ja med tanke på att den inte kan skickas alltså.

Av perfetto
Skrivet av Pewtah:

Kan du köpa eller fixa en legal licensnyckel till ett operativ (som täcker dina krav) på annat håll?

- Ja OS:et ordnar jag.

Av perfetto
Skrivet av dauit:

vad ska ingå förutom datorn, vilka spel kommer du köra
kan du bygga själv?

- Bara datorn. Spel är jag osäker på i nuläget, men det har hittills varit mer HON, Starcraft o liknande spel. Ska byggas åt en bekant, och ja jag klarar att bygga burken själv.

Det behöver inte vara någon megadisk, eftersom det är en ren spelburk. Alltså ingen lagringsburk för filmer o annat.

Av perfetto

6000 SEK - vad ger mest för pengarna?

Jag är tacksam för lyckade förslag på en spelburk med det här maxpriset.

Eller lönar det sig att köpa en begagnad på Blocket och få mer klipp i bitarna för pengarna?

Av perfetto

Sälja stöldgods till S´krivva, eller vad hon heter?

Nu när jag levlat till en nivå då jag inte längre kan sälja stöldgods till Onsgar, utan blir ombedd att kontakta S´krivva i fortsättningen, visar det sig att hon inte har någon sådan där knapp för att deala?

Jag kan bara prata med henne osv men inte handla och "haggla". Jag vet att hon inte vill göra business när hennes dörr är låst, så jag väntade tills den var upplåst.

Av perfetto
Skrivet av A7V:

1: Nej, den modden är inte med. Den ska nog gå att installera efteråt.

2: Nja, OOO hindrar egentligen bara varelser från att ha vilken nivå som helst, men däremot så blir enklare varelser oftast utbytta mot mäktigare varelser. Inga nivå 34 råttor eller banditer med daedric rustningar om du är hög nivå men, gör Kvatch på nivå 2 och du kanske möter nivå 2-5 minor daedra. Kom tillbaka nivå 22 och du kanske möter nivå 20-30 major daedra.

Om du inte vill ha auto-leveling av motståndarna så är det nog Francesco's Levelling mod (finns bla på tesnexus.com) som gäller istället för OOO. Däremot så har jag för mig att även Francesco's mod har en viss auto-leveling på vissa särskilt utvalda platser.. som arenan tror jag.

- Tackar...men visst ingår väl Francesco´s Levelling mod även i OOO ändå?

Av perfetto
Skrivet av Sephinator:

1. Jo jag vet ju att patchen finns, men fungerar den med OOO, är frågan? Någon?

2. Någon som vet om AI-motståndarna i Arenan levlar upp med spelaren?

Av perfetto

Två frågor

1. Den där patchen som förhindrar att vakter kommer rusande utan att de rimligen sett, hört, eller ens varit i närheten av ett brott....finns den inte med i OOO som är så heltäckande i övrigt??
Man blir ju helt trött på vakter som plötsligt står o hotar med fängelse så snart man dödat någon inne i ett hus eller någonstans utan en vakt i närheten.

2. OOO säger att den hindrar att alla AI levlar med mig upp för att förhindra meningslösheten i att levla. Men gäller det verkligen i Arenan? Tycker att motståndet där blir tuffare för varje level jag når. Har inte ens en chans längre nu på level 11 med både bra vapen och skydd.

Av perfetto

Var sälja "Rune scull"`s

Jag har alltså två rune-dödskallar med en jäkla massa magi inbakat i dem, och värda ett par tusen styck, men var farao säljer man dem?
När jag försöker i magibutiker dyker de aldrig upp i listan och de är inte stulna, utan erövrade i grotta.

Av perfetto

Finns det någon fungerande mulitplayer/LAN-mod till Oblivion?

Och om det gör det - fungerar den tillsammans med OOO?

Av perfetto

Det sköna med Oblivion (med OOO-modden förstås) är just att det inte är ett hack´n-slash rakt igenom med bara olika monster som dominerar fienden i spelet, utan att det är mer av olika samhällen med funktioner som känns igen från verkliga livet. Gillar man att sneaka, ficktjuva, skaffa prylar, kunna utforska lådor, montrar o annat i detalj så saknar man verkligen inte att rusa runt ute i buskarna o försöka överleva gentemot en massa övernaturliga monzta´s överallt.

Måtte inte Skyrim vara ett WoW-liknande monsterdödarspel rakt av bara.

Av perfetto

Dungeon Siege II på LAN?

Vi försökte igår köra det gamla DS2 på LAN här och lyckades aldrig alla tre komma in i matchen.

Jag hostade ex. från en dator, och de båda andra såg mig och spelet jag skapade, lyckades joina, jag startade spelet och kom in i det, men de andra två kom aldrig längre.

Alltså - jag skapade ett nytt game, vi såg alla varandra online på LAN:et, men jag var den ende som kom in i spelet när det startades. De andra två kunde klicka join och väntade på att hoppa in men kom inte längre.

Någon som kan tipsa om ev. fel här? Nätverket fungerade uppenbarligen och det gick både skapa nytt spel och host:en kunde spela, men ensam då.

Av perfetto

Jag har fått tag i två magica-dödskallar värda några tusen per styck, men de går inte sälja någonstans tycks det. De är alltså inte stöldgods, men de finns inte med när jag gör affärer i t.ex. magiaffärer.

De har en massa spells och sånt om man använder dem, men går de alltså inte sälja?

Jag har också en Traveller-ring där jag kan välja på två val - det ena har något med "no guards" att göra, och det andra valet kommer jag inte ihåg. Vad är detta för ring o vad gör den?
Den har alltså en sån där blå magi-färg i inventory-listan.

Av perfetto
Skrivet av frankof:

"vanilla" armor är knuten till din nivå, så det mesta du kan få tag på är Chainmail och möjligtvis något Mithril, sen har du en hög som inte är leveled, men det är som regel som belöning för uppdrag etc.
http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Best_Non-leveled_Items

Pengar är inget problem annat än i början, så det är bara att "grinda", glöm inte att förhandla när du säljer saker, sälj lite billigt skräp och tryck upp priset max innan du kränger dyrgriparna och välj dina "motståndare" med omsorg, en master trader kommer att förhandla bättre än en Apprentice, men å andra sidan har en master i regel mera pengar så det kan vara värt att kränga saker till ett lägre procentvärde och få en större hög

- Tackar

Men finns det inga större skatter att finna/stjäla? Känns lite segt att sälja en massa stöldgods till 37% av värdet hos hälaren. Springer man omkring o stjäl guldskålar o vapen så kommer man ju bara upp i något tiotusental mynt.