Inlägg

Inlägg som napahlm har skrivit i forumet
Av napahlm

Jag var kanske otydlig. Men det är 4stycken 1Gb-stickor.

någon annan som har en ide? är det moderkortet som är kass?

Av napahlm

Datorn jävlas, hjälp!

Hejsan

Jag sitter på en gammal HP-maskin som jag är i färd med att uppgradera så smått. Men har nu stött på problem. Datorn vill inte starta upp operativsystemet, strömmen går igång och allt börjar brumma, klicka och röra på sig. Men skärmen står och letar efter bildkälla men hittar inget. Detta problem är nytt sedan jag bytte till en större mängd minne, gick från 2Gb till 4Gb.

Här följer lite som jag gjort för att ni kanske ska se vart felet ligger. Från början såg datorn ut så här:

Win XP
3.8GHz P4 HT stockkylare
2st 512Mb PC2-4200 minnen, samsung tot 1Gb
Asus Puffer2
Ati x850XT 256Mb

Uppg 1, juni
+ Akassa processorkylare
+ Ati 4770 512Mb

Uppg 2, aug/sep
+ 2st 512Mb PC2-5300, samsung (tot 4 stickor á 512Mb)

Här var datorn lite kinkig ibland. Under uppstart och avstängning hände det att man fick blåskärm. Omstart eller bryta strömmen avhjälpte problemet.

Uppg 3, okt
+ win 7 RC 32bit

Nu försvann allt vad blåskärm hette och allt har körts helt stabilt.

Uppg 4, dec
+ 2st 2Gb-kit PC2-5300 minnen, Kingston

Det är här vi är och här problemen börjat.
Efter att installerat minnena och försökt starta uppstår problemet som förklaras överst. Efter att ha pillat en stund men ej lyckats åtgärda problemet blev jag lite osäker på om moderkortet stödjer 4Gb så jag bytte till mina gamla minnen (4st 512Mb) och datorn gick igång som den brukade. Laddade hem SiSoftware Sandra och kollade igenom moderkortet. ”Maximum installable memmory: 4Gb” stod där klart och tydligt, så vad är då problemet tänkte jag. Men vid det här laget hade det blivit sent på kvällen så jag spelade lite dator i stället och tänkte ta itu med det morgonen efter.
Morgonen efter är det samma sak, datorn startar inte operativsystemet och skärmen letar bildkälla. Fast det underliga nu är att jag hade inte rört något i datorn från igår när jag spelade och då gick den igång utan tjafs. Nehe tänkte jag och bytte till Kingston-stickorna igen men ingen skillnad.

Så nu är läget så här. Datorn startar inte oavsett vilken kombination av minnen man har, 1st, 2st eller 4st. 512Mb, 1Gb, 2Gb eller 4Gb det verkar inte spela någon roll.

Har ni någon fundering över vad det kan vara?
Tack på förhand
/Marcus

Av napahlm

Central antenn bör det vara och ASUSTeK TV7134 BDA Video Capture heter tv-kortet som sitter i datorn och det är analogt, tror jag. i alla fall så är det kopplat i väggen i lägenheten med vanlig antennsladd.

Något mer jag missat att ange?

Av napahlm

TV4 på Windows Media Center!?

Hej!
jag sitter med ett lustigt problem. nyligen har jag installerat Win7 RC 32-bit på min dator och är ganska nöjd med att gå till win7 från XP. fast det är en sak som stör mig en hel del.
det är så att jag använder min dator för att se på TV (för att jag av utrymmesskäl inte har plats för en TV-apparat). och av någon konstig anledning får jag inte in TV4, alla andra fria kanaler går in! har letat och försökt hitta frekvensen som TV4 sänds på för ställa in det manuellt dock har jag inte hittat något. det var inga problem på XP, där hittades alla kanalerna automatiskt. fast på XP använde jag ett annat program, InterVideo Home Theater och det verkar inte finnas längre.

någon som har haft samma problem och löst det eller har ni några tips på hur jag ska försöka lösa detta så tas de tacksamt emot.

//napahlm

Av napahlm

Nöjd med Minin? jag har varit inne på en sån väldigt länge nu med ett asus maximus II gene och två 4770. bara pengar som sak till

berätta vad du tycker om chassiet. snyggt? tyst? lättjobbat?

Av napahlm

en fråga angående 4770:a, vad är det för mått på dom? hur långt är hela kortet så att säa? vill veta om det passa på mitt moderkort som har ATX-kabeln placerad bakom PCI-E porten.

tack för svar

Av napahlm

@MammsNK
bilderna blev bättre än vad jag trodde här i galleriet. men de är för att de blivit förminskade nu. när jag satt och valde bilder till galleriet så tittade jag på dem i full 3.2mpxl upplösning och då var det väldigt risiga.

nej det är ingen Cybershot mobil. men jag tror att kameran är den samma som i SE K770 som är en cybershot mobil.

Av napahlm

@jungklo
hur då fel? visst de bakre borde ju stå bakom där man sitter men det fungerar inte rent praktiskt med alla sladdar som blir så, ljudet är bra som det är just nu.

@skaparn
du ska se den nu :S inte länge den var stilren. full med ölflaskor/burkar/glas sen festen igår

@DachmanX
så klart. grymt snygg är den.

@Exterm
det är en Aston Martin, DBS kanske? kommer inte ihåg riktigt.

Av napahlm

Har uppdaterat med specs längst upp

Av napahlm

@Neonxz
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50103604
här har du länk till 200x60 skivan, finns i 150x75, 75x75, 120x60, 100x60 också. plus att några av dem finns i svartbrun färg.

@GarfieldPower
har faktiskt inte skrivit vilken mobil jag har, men det är en SonyEricsson T650. helt nöjd med den också, fast det är lite synd att färgen har börjat flagna av på styrknappen. höll bara i 14månader

Av napahlm
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lejo
Har du överklockat bilen något?

nej du, den var fabriksöverklockad redan

@Kabex
jag har inte tillgång till någon konsol, eller jag har ju en SNES hemma hos päronen. tror ni det finns adaptrar så man kan koppla in den via HDMI:n
men skärmen är riktigt nice. riktitgt bra betraktningsviklar i sideled. i höjdled är dom fortfarande bra men inte lika exelenta som i sidled. det ända negativa just nu är pivotfunktionen, stöt emot bordet ett par gånger så hänger skärmen lite snett. känns som om den är lite för slapp i den leden.

har sett ett par filmer och spelat lite NFS och COH, fungerade bra fast i COH var det en ganska stor omställning att börja spela i widescreen sen så såg jag en lusitig sak. i och med att mitt grafikkort suger kraftigt så måste jag spela på lägsta wideupplösningen (motsvarande 1024x768) för att spelat ska vara spelbart. då får jag en liten ruta i mitten på skärmen med svarta ramar runt om. trodde det skulle fylla skärmen för det gjorde det i NFS.

Av napahlm
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Soyish
Vad är det för bord ?

Vika Amon, står längre upp

@FULLMOON
jo, det ska göras vid ett senare tilfälle har bara inte tid nu, ska bli fetefesten här imorgon. inte så snyggt att få sågspån i drickat

Av napahlm

point noted Maango

den som ändå hade råd med en riktig kamera, kunde ju köpt en istället för skärmen, men då hade jag inte haft något att fota :\

Av napahlm

@ Extreat
20" 1600x1200 1xVGA 1xDVI, mycket mer vet jag inte. har inte upplevt någon ghosting på den i alla fall så responstiden är nog ganska låg. ingen backlightbleeding eller något sånt på den heller. och den fungerar utmärkt.
fast det är inte min, pappa vill nog ha den tillbaka. synd för jag hade gärna satt upp den brevid den nya och kört dubbelt

@ Infinity_90.
jo den går att höja en hel del. ska fundera på det. känns som om det kanske blir lite väl högt att titta på skärmen då.

Av napahlm

hade högtalarna innan jag flyttade hit. men det funkar så här med, det blir surrond fast inte lika tydligt som om de vor korrekt placerade.

Av napahlm

det är väl ingen "ripoff"!! nu äntligen så kommer det ett kort som är kort nog att passa in i min trånga dator och som dessutom har hyffsad prestanda!

Av napahlm

tror ni att dom har kortat ner längden lite? under 22.5cm? för då blir jag glad! då blir det ett sånt till nästa löning!

Av napahlm
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MINO7AURO
Varför bryr ni er om hur mycket ström ett grafikkort drar? Kolla hur mycket en formel-1 bil drar i bensin..

formal-1 kör inte på bensin! det är methanol.

Av napahlm
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fluffster
Miljön... är inte det något Al Gore och Aftonbladet hittat på för att tjäna pengar?

Amen!

Av napahlm

hur många kommer att köpa de första versionerna av GT200? upp med en hand. jag ställer mig i den säkerligen långa kö och höjer min arm, inte för att köpa utan för ge ett finger till nVidia som tror dom kan köra med sina kunder hur som helst.