Inlägg

Inlägg som Palmas har skrivit i forumet
Av Palmas
Skrivet av Öltorp:

En annan sak:

PS4 PRO direkt in i baren gör att man inte kan välja RGB. Utan får YUV420.

Men Xbox X kan välja RGB enligt folk från avforums.

Någon som kan bekräfta och varför skulle de gå på ena konsolen?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag kan inget om RGB hit eller dit då jag inte haft problem med det och därmed inte haft behovet att läsa på mig, men samsung baren fungerar bättre med xbox än med ps4 då det gäller netflix och atmos, vem vet det kanske är samma skit som gör att du har problem med bildformatet också.

Detta är en skum soundbar. Fungerar den så är den sjukt bra. Men du måste ha "rätt" grejor kombinerat och rätt kopplat för att den ska göra som man vill.

Lycka till!

Av Palmas
Skrivet av Öltorp:

Jo jag vet. Verkar ju som dolby digital inte fungerar via arc? Är ju surround on som hörs.

Skickades från m.sweclockers.com

det var min tanke också.

Av Palmas
Skrivet av Öltorp:

Men inbyggda Netflix i tvn ljud ut via arc ska väl klara 5.1 ljud? Men de verkar inte göra de?

Skickades från m.sweclockers.com

Kan faktiskt inte svara på det. Kan dock säga att skillnaden på ett påtvingat surround från baren via tvns netflixapp och dolby atmos via xboxen är en utomordentlig skillnad i kvalitet.

Av Palmas

Jag ville bara flika in om just samsungs soundbar hw-k960 som är trådskaparens anläggning.
Atmos stöds bara om du kopplar in dina externa enheter (läs xbox eller pc) via soundbarens hdmi1 eller hdmi2. Inga andra utgångar

Skulle man köra sina externa enheter in i tvn och hoppas att ARC fungerar för att leverera atmos så blir det tyvärr inte så med denna enhet.

Av Palmas

Jag har denna soundbar också och har fått den att fungera.

Största problemet vad jag märkt är ARC!

ARC fixar inget. Allt vettigt surround ljud bör gå direkt via hdmi1 eller hdmi2 på soundbaren och inget annat.
När jag körde enbart ARC mellan tv och soundbar och sedan hade alla enheterna (dekoder, xbox one x och pc) direkt in i tvn så fungerade inte ljudformaten som dom skulle (fick inte ens 4k på xbox one x). Tog 2 dygn av slitna hårstrån men efter att jag kört allt via hdmi 1 och 2 på baren så har ljudet kommit som det ska och 4k visas helt som det ska.

Det enda jag kör arc på är när vi tittar på netflix eller viaplay via appar på tvn. I övrigt så kör jag xbox one x via hdmi 1, och genom xboxen så kör jag även digital boxen för att komma åt eventuella ljudformat. Sedan kör jag datorn via hdmi2 och där kör jag en monster kabel för att få 4k 60hz och dolby atmos som stöds av mitt nvidia 1080ti.

ARC verkar väldigt begränsat och jag förväntar mig väldigt lite funktioner via det just nu.

Själv sitter jag och forskar i vilka frekvenser högtalarna arbetar på och om andra inställningar på routern kan ta bort alla eventuella störningar. Kanske jagar hjärnspöken men jag ska kolla upp det i alla fall.

Ljudet är helt jävla amazing men en gång varje fullmåne (väldigt sällan) så tappar trådlösa högtalare ljudet i en sekund eller 3 vilket kan störa mig och jag ska se vad jag kan göra för att få bort allt sådant

edit: som nik0demus sa: pc -- > soundbar --> tv = good shit happens

pc --> tv --> arc in i soundbar = no fun

edit2: läste genom manualen och där står det att externa enheter ska kopplas in via soundbar och inte via tv. Såg även att dom skrev att "dolby atmos is only supported on hdmi1 and hdmi2". Hoppas det här hjälper

Av Palmas

Jo, jag märkte betraktningsvinklarna igår, men då vi som använder skärmen huvudsakligen kommer sitta framför den och inte överallt annars, så blir det inget större problem.

Men då det framför allt blir till att spela Heroes of Might and Magic 5, så sitter man framför skärmen ändå

Värt att nämna så har dom andra lite synproblem och storleken på skärmen gjorde att man såg allting oändligt mycket bättre. Och 36% större bildyta jämfört med en 24" skärm avgjorde litegrann för oss.

Så jag antar att det helt enkelt beror på vilket användningsområde man har.

I det här fallet så sitter vi nog enbart mitt framför skärmen och spelar spel, och då tror jag inte en TN panel spelar någon större roll. Filmtittning blir det ingenting av då en 50" plasma på andra sidan rummet duger bättre till

Själv sitter jag med en SyncMaster 226BW, som det däremot blir mera film på än den här.

Tack för informationen dock

I vanliga fall brukar jag ta reda på sånt själv, men då det blev ett spontanköp, så jag var inte påläst för fem öre.

Som tur var så påverkas vi inte ett dugg av "nackdelarna" med denna skärmen så det blir nog till att behålla den ändå!

Av Palmas

Viewsonic VX2835wm

Halloj!

Försökte se om någon annan skrivit om Viewsonic VX2835wm här på forumet, men fann inte något, så jag ville bara dela med mig av mitt första intryck av en riktigt billig 28" skärm för den som är intresserad.

Köpte Viewsonic VX2835wm idag på PC City för 6500kr.

Det blev lite av ett impulsköp då det bara fanns 1 kvar, skulle bara titta egentligen, men efter att ha tittat på pricerunner och sett att den kostar i princip lika mycket som många 24" skärmar, om inte billigare, så ökade intresset rejält.

Att försäljaren kläckte ur sig 7 dagars öppet köp (testa gratis i en vecka, jo jag tackar) gjorde inte saken värre.

Så nu sitter jag här och ska testa den så mycket det bara går i en vecka.

Ville bara veta om det är någon annan som gett sig an den här skärmen, som totalt utklassar det mesta annat som går att få tag på från stora återförsäljare vad gäller priset i den storleksklassen.

So far, så tycker jag att bilden är knivskarp, och ingen ghosting förekommer.

På internet gnäller man i tester att det inte går att vrida skärmen, eller att det inte finns någon usb hub, och nått pucko klagade på att det inte fanns en DVI ingång i skärmen, då det i själva verket finns en HDMI ingång, och en medföljande DVI -> HDMI kabel medföljande.

Sen fabriksinställningarna med max ljusstyrka och konstig färgsättning var inga problem att fixa bort. Ska lite senare ge mig an att fixa kontrasten via grafikkortet, vilket man nämnt i vissa tester ska bli betydligt bättre efteråt.

Första dags testen då jag kört lite spel (WoW, CS:source, samt heroes of might and magic 5), samt kollat några filmer så är jag ruskigt nöjd efter att jag fick till färginställningarna.

Vad man får för pengarna är ett bildskärmselement utan allt extra lullull, och tack vare avskalning på extra tillbehör så blev priset därefter.

Skulle vara kul och veta om någon annan hört något om denna skärmen då det var väldigt tomt om info här