Inlägg

Inlägg som LeVvE har skrivit i forumet
Av LeVvE
Skrivet av Kapten_Kanel:

aldrig haft något av dessa problem.
är det fel på mig?

Du kanske inte är känslig nog heller eller din setup kanske fungerar bättre men det är ett väl dokumenterat problem på Xbox och det är Xbox som är problemet då andra konsoler fungerar utan problem. Jag får t.o.m. audio delay på 2.0 LPCM kopplat in i en datorskärm, vilka spel man kör spelar också roll.

Skrivet av Zyzlite:

Inte heller haft de problemen någonsin!

Finns massa folk som inte bryr sig om ljudet har 100-200ms delay och i många spel så är det inte speciellt märkbart om det inte är ansikten när de pratar.

Skrivet av r80x:

Har haft massa problem med ljud på Xbox, är hög fördröjning och sprakar och hackar. Enda som funkar är DTS men så måste jag gå in och byta och sen byta tillbaka för att det ska funka. Dolby har typ två sekunders fördröjning. Tror den är picky på vilket ljudsystem som används.

Kontrollmässigt så gillade jag Sony förr då jag hade playstation. Tyckte den var skön och xbox funkade sådär men efter jag skaffade series X och har spelat på det de senaste åren så tycker jag xbox kontrollen är kanon och Sony är avskyvärd. Går knappt att spela på längre när jag är van vid ergonomin på xbox kontrollen.

Jag har aldrig haft så mycket fördröjning men Dolby Atmos är värst av alla alternativ för mig med typ 200ms delay. Xbox har ju "passthrough" inställning men det fungerar INTE på spel, bara på video.

Vad jag kan läsa mig till iaf är att det är aldrig passthrough på ljudet vid spel så man måste nästan alltid välja LPCM om man vill komma undan så mycket "processing delay" som möjligt.

Av LeVvE
Skrivet av Zyzlite:

För att de har den bättre hårdvaran, skönare kontroller som passar en vuxen hand och snyggt och smidigt interface!
Kontrollerna är absolut främsta anledningen varför jag kört Xbox i alla dessa år!

(Sen att den PS4 Pro:n jag hade lät som ett jetplan blandat med en gammal hårfön hjälpte inte heller)

Den bättre hårdvaran spelar väldigt liten roll. DualSense är mycket skönare än Xbox kontrollern men Xbox är skönare än DualShock 4.

Xbox har även problem med sync av ljud i spel i flera år som fortfarande inte är fixat, varit skit sen de gjorde om inställningarna, kul att spela när ljudet inte stämmer med läpparna. YouTube appen på Xbox är även den skrattretande går inte få lip sync att fungera med någon ljudinställning, även om man stänger av passthrough. Patetiskt.

Xbox har även problem med HDMI handshake/edid på många TV-apparater så man får bara ut 2.0 PCM fast stöd för 5.1 PCM finns och fungerar på PlayStation.

Av LeVvE
Skrivet av THB:

Exclusive games är av ondo och skall med alla medel förgöras.

Hoppas att Microsoft fortsätter med Xbox fast kör med lite mer standardbetonade komponenter för lagring, inga snordyra special ssder tex.

Utan exclusives så är det bara att lägga ner Xbox hårdvaruavdelningen då de aldrig kommer övertala andra att göra likadant.

Varför skulle jag köpa en Xbox över PlayStation om alla Xbox spel kom till PlayStation?

Håller med om att dagens Xbox Expansion Cards måste tas bort, kostar 2-3 gånger men än en NVMe SSD av samma storlek.

Xbox kommer tappa mig som kund framöver iaf då de verkligheten skiter i fysiska releases, t.ex. så släpptes Hi-Fi Rush endast digitalt.

Av LeVvE
Skrivet av hakro807:

Vad är max idag, 32 GB? Och det med 7 år gammal hårdvara. Känns ju som om 512/1024 GB kommer vara det minsta som stöds med en Switch 2. Det handlar ju bara om hur stora minnesrymder som kan adresseras. De kommer omöjligt kunna behålla dagens begränsningar och ska en uppgradering ändå ske lär de ju fläska på ordentligt.

Tror störta kassetten idag är 64GB, skulle va nice med 128GB för spel som kräver den storleken i framtiden.

En del developers snålar ju och köper 1GB kassetter och läggar typ bara in hemskärmen för spelet på det, allt annat måste laddas ner.

Av LeVvE

Har nu fått en ny uppdatering som även lagt till "Shop" där man kan hyra filmer och serier, bryr mig väl inte så mycket då det är en tab som jag aldrig kommer använda.

Nu har jag dock även fått två nya sektioner tillagda på min hemskärm som INTE går att ta bort, "Top selling movies" och "Recently Added".

https://i.imgur.com/BY3NgjE.jpeg

Är nog hej då för min del, kopplar ur Shielden.

Av LeVvE
Skrivet av medbor:

På handhållna sidan har du rätt, jag fastnade på den stationära sidan i min tanke…

WiiU räknas väl knappast som en fördel här?

Varför inte? Wii U är en utmärkt konsol som floppade av olika anledningar. Wii U är fortfarande idag alltid inkopplad hos mig för att spela främst Wii spel med HDMI. Många av de bästa spelen som finns till Switch var Wii U spel som blev portade.

Wii U kunde ha varit Nintendos bästa konsol någonsin om den hade stöd för GameCube skivor, hade kunnat spela GameCube-Wii U spel via skiva och allt annat via Virtual Console. Går att modda Wii U så man kan spela GameCube ISOs men inte lika kul.

Av LeVvE
Skrivet av medbor:

Skulle förvåna mig om Nintendo gör detta, de brukar verkligen aldrig göra detta om man ser tillbaka

Plus att moroten att uppgradera blir ju ganska liten om alla spel funkar till båda. Blir ju mer av en Super Switch

Men håller med att detta är precis det jag också skulle vilja ha

Va? Wii spelade GameCube, Wii U spelade Wii, 3DS spelade DS, GBA spelade GBA och GB.

Av LeVvE

Det är drömmen, slipper man ha 2 konsoler inkopplade.

Hoppas dock att Nintendo släpper nya kassetter som är större, skulle vara tråkigt om det skulle bli standard att nya spel inte får plats på kassetten.

Av LeVvE

Vad är det de tar betalat för? De har ju inget utbud så vad är det jag betalar för?

Jag får Viaplay med Telias paket men har nog aldrig hittat nått att kolla på i den appen.

Av LeVvE

Edge är överlag bättre än Chrome, väldigt tråkigt att Microsoft ska krångla så här hela tiden.

Använder Firefox som min main webbläsare pga av Firefox på telefonen men Edge är min backup och inte kört Chrome sen Edge släpptes.

Av LeVvE

Du kan kolla här om du hittar nått sålt exemplar som liknar ditt: https://www.pricecharting.com/game/pal-nes/duck-tales tyvärr fanns det inte mycket under "New".

Här är lite sålda också men är inte PAL versionen: https://www.pricecharting.com/game/nes/duck-tales

Av LeVvE
Skrivet av DavidtheDoom:

AM5 är inte aktuellt om inte plattformspriset blir humant. Visst, processorerna är inte så galet dyra vs förra generationen, men när moderkorten kostar 3-6k... Och minnet är ytterligare 2 k, dvs totalpris på 120-200% av vad processorn kostar så är det inte speciellt lockande.

Jag lekte med tanken förut och tänkte att jag bygger ihop en NAS med ITX moderkort på inet för se vad det blir att kosta, gör ju inget om man tar en billigare CPU etc bara det fungerar bra som NAS.

Billigaste moderkortet kostade 3400kr, började bara skratta och la ner den tanken och kollade på NAS moderkort på aliexpress ist med N100 processor.

Är lite sugen på nya UGREEN DXP8800 Pro NASen, får se vad den blir att kosta.

Av LeVvE
Skrivet av Gilgamesh:

koppla Shield direkt till soundbar.

Jag hade det så först men blir så mycket problem med eARC för andra enheter kopplade i TVn, fungerar så länge man inte stänger av TVn men om man stänger av allt och soundbaren inte är inställd på D.IN. så startar den i ARC läge ist för eARC nästa gång. Använder man HDMI 1 så blir det aldrig att den stängs av i D.IN.

Har läst att TrueHD Atmos har problem med "branching" då jag Googlade lite när jag hade stora problem med filmen The Martian men känns inte som alla mina problem kan ha med det att göra.

Skrivet av Apachi:

Farsan köpte en Q995C och kör soundbar->Apple TV->LG TV och det är märkbar delay i ljudet. Hur kan man styra det?

Ingen aning hur man gör på en Apple TV. För soundbaren så låg det under ljudinställningar på TVn.

Soundbaren i TVn visar 100ms delay men kollar jag SmartThings så visar det 0ms.

Av LeVvE
Skrivet av Öltorp:

0. Ingen som helst felsynk. Lg tv. Kör iofs bara hdmi e-arc. Eller har du kopplat direkt på baren?

Kör med eARC men är typ TrueHD Atmos som jag har mest problem via Kodi/Plex.

Av LeVvE

Sist jag köpte något i en fysisk butik var Xbox 360. Jag vet inne på POWER i Örebro när de öppnade och hittade 2 saker jag blev sugen på att köpa som hade bra pris men när man väl kom i kassan så var de fel prissatta och deras pris var så klart mycket högre än online med 15-20% så köpte inget när jag var där.

Man får bättre ångerrätt online också.

Av LeVvE

Om ni har en Shield TV hur har ni eran audio delay inställd på soundbaren och Shielden?

Soundbaren har 100ms delay default iaf enligt min Samsung TV och Shielden är inställd på 50ms delay default men tycker inte det är rätt syncat. Med soundbaren på 100ms så ser apparna i TVn rätt ut iaf så är mest Shieldens egna delay som jag inte lyckas få till då ibland 50ms ser rätt ut men ibland måste jag ändra till 0ms och får sitt och fippla hela tiden.

Vad är rätt? Är det appen i Shielden jag använder det är fel på? Sen ibland tycker jag det kan se rätt ut i en scen sen i nästa är ser det inte rätt ut längre.

Sätta båda på 0ms blir inte rätt det heller.

Av LeVvE
Skrivet av Cthugha:

Köp en Xbox Series S/X, funkar klockrent som mediaspelare, och spelkonsol på köpet. UHD, HDR, hdmi 2.1, 120Hz, CEC, Dolby Atmos, m.m. Och mycket billigare än en ROG NUC.

Xbox Series X kan inte spela upp PGS/Vobsub utan transcode i Plex iaf.

Av LeVvE
Skrivet av Baxtex:

https://github.com/yuliskov/smarttube
Har HDR, bättre interface, adblock,frame rate match med mera

Vad ska du med 120hz till film?

Ja precis det finns på vissa appar men hade velat ha en global setting.

Kör SmartTube men HDR fungerar inte för mig iaf, framerate matching känns ghetto också då videon spelar i typ 5 sekunder innan det byter Hz.

120Hz vill jag väl ha mest för spel på emulator.

Av LeVvE
Skrivet av Baxtex:

Vad är det du saknar med shielden? Funkar ju med 100Mb/s 4K 60 HDR utan större problem, helt ljudlös, låg energiförbrukning och trevlig fjärr.

Det enda jag saknar är auto refresh rate.

YouTube HDR, HDR10+, AV1 decoding, HDMI 2.1 med 120Hz, uppdaterat interface i 4K och inte 1080P, 1080P är så suddigt på 85". Automatisk framerate matching finns ju i Kodi/Plex etc men skulle va nice om det va på OS nivå i allt.

Av LeVvE

Brukar aldrig bli helt nöjd med något jag köper, finns inget i denna värld som är perfekt och jag har en tendens att leta fel överallt.

Vissa kategorier av produkter är det väldigt svårt för mig att köpa något då jag tycker allt är dåligt och håller inte tillräckligt hög kvalitet även om pris inte är ett problem, skulle va kul att designa något själv men då måste man ha ork också.

Man brukar oftast vara glad/nöjd när man köpt något nytt men är bara naturligt att man börjar hitta problem desto mer man använder den.

Skrivet av smkr:

En intressant händelse i sammanhanget är klänningen som diskuterades för ett antal år sedan, vilken färg har den egentligen?

Tyckte det var självklart att den var svart och blå, tror inte någon jag kände tyckte den var vit och guld, kändes mer som PR stunt.