Inlägg

Inlägg som MotoX har skrivit i forumet
Av MotoX

Tja det finns ju lite olika scenarion som utspelar sig vid en sådan här situation.

1) Du köper ett grafikkort som passar till datorns processor. Din dator ligger nu på grafiknivå 2 säger vi för exemplets skull. När dina spel kräver nivå 3 så måste du köpa nytt grafikkort och då måste du även köpa ny processor.

2) Du köper ett grafikkort som presterar mer än din processor kan leverera. Din dator ligger nu på grafiknivå 2. När dina spel kräver nivå 3 så köper du ny processor.

I första fallet köper du 3 komponenter. I det andra fallet köper du 2. Om jag har fel i mitt tänk får någon gärna säga till, men jag hade tänkt sådär och lagt några % extra pengar på grafikkort direkt. Detta beror såklart också på om du förväntar dig spela kraftigare spel inom en kortare framtid eller ej. Om du kör på SWTOR i resten av den datorns livslängd och inget annat så räcker ju det mindre grafikkortet eftersom du aldrig ska upp till nivå 3.

Av MotoX

Tjenare Fredrik

Snackade med en kompis som har både Z68 på en dator och det mobo't jag valt på en annan dator med samma processorer, det ger ingen skillnad enligt honom. Jag tackar för tipset!

Av MotoX

Har fixat och donat lite till efter lite snack med andra personer i kompiskretsen. Tror detta får bli nya paketet... Någon som har något att invända?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1262846/motox-dator

Av MotoX

Det står iof "Erbjudandet gäller t om 2011-12-20" så det betyder väl idag också?

Av MotoX

Får nog faktiskt ändra min länk direkt där då jag såg några andra minnen som verkade trevligare och till halva priset.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1262541/motox-nytt-inkop

Av MotoX

Lagom speldator med utvecklingspotential

Jag tänkte gå över från bärbar till stationär igen då bärbar inte riktigt passade mig vad gäller möjligheten att kunna uppgradera på sin stomme efter ett år eller så. Därför är jag på jakt efter en burk med komponenter redo att uppgradera på nytt inom ungefär ett år. En kompis satte ihop det här åt mig och en annan kompis tipsade om ett annat grafikkort som skall vara överklockat direkt vid leverans.

Min tanke var att köpa den här burken med ett av de två grafikkorten i listan och sedan komplettera med ett likadant grafikkort till om typ ett år när spelen blivit bättre och korten blivit billigare. Rätta mig gärna om detta är en kass tanke.

Jag vet att jag bara har en SSD-disk i, jag tänkte RAIDkoppla 3 stycken 1TB eller liknande senare men tyckte inte det var någon idé att slänga med några diskar i inköpslistan nu med tanke på de sjuka priserna som råder...

Så... Ser detta ok ut tycker ni?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1262246/motox-inkop

Av MotoX

De finns affärer som har gott om dom. Men dom tar lite redigare priser också. 2 650 får du ge för en 80GB i en affär i malmö t ex. Dom har 30+ i lager.

Av MotoX

Webhallen skickade min disk idag som jag beställde i torsdags. På torsdagen stod det 2009-10-26 på både webhallens sida och på prisjakt, på fredagen hade webhallen tagit bort sin orderstatus och prisjakt visade 2009-10-30.

Har ingen aning om prisjakt har rätt eller inte, men det webhallen i torsdags skrev har verkat stämma.

Av MotoX

Eftersom flera andra här och på andra ställen haft en del flyt med webhallen beställde jag därifrån nu Deras beräknade leverans är 2009-10-26, så de får bli bra. Fick bli 80Gb för samma pris som Inets Retail. Ska byta ut i laptopen så behöver inget mer än själva disken ändå.

Tack för hjälpen folk!

Av MotoX

Jag är inte så haj på de här med hårddisk-gränssnitt. Men om man siktar på att köpa en disk för 4 000 så vill man gärna va säker på att den passar.

Köpte en ny laptop från HP i våras för 15 000, laptopen är en HP HDX X16-1200eo. Jag har kollat runt om produktspecifikationen på datorn för att se gränssnittet men hittar de inte. Kan jag lita på att en såpass ny dator klarar prestandan på den här hårddisken eller ska jag undersöka det närmare?

Tack för svar!