Inlägg

Inlägg som Ramsam har skrivit i forumet
Av Ramsam
Skrivet av syerskansiv:

Verkar ju konstigt att den verkade ha muskler att dra runt vista om den inte klarar w7?
Han satt och spelade det mitt framför mig, och nu tar jag mig inte ens till "vagn-sekvensen" i början av spelet.

vista vill jag inte ens utala mig om, bortsett från att win7 är bättre & tar mindre resurser, så där håller väl ditt resonemang. (xp tar löjligt lite vs win7, men det är en annan sak)

angående spelupplevelsen, alla har vi olika tålamod & uppfattning om "vad som är spelbart". är inte direkt förvånad, om man säger så... Att det ens går igång borde ses som ett mindre mirakel

edit.

är den slö vid uppstart?
hur mår HHD? dra hem ett diagnosverktyg & kolla, kanske börjar ge upp? hjälper på intet sätt vid spel, men kan vara förklaringen till att hemsidor osv laggar...

Av Ramsam

Har för mig att jag läste nån nyhet här på swec för ett bra tag sedan om att äpplet har börjat limma ihop sina komponenter, för att undvika uppgraderingar osv? bara en tanke, kan vara värt att kolla upp iaf.

en ssd tror jag kommer göra underverk.

Av Ramsam

3. att hårdvaran helt enkelt inte har de muskler som krävs för att dra runt win7 på ett bra sätt kan ju oxå vara problemet.

Som absolut sista steg skulle jag testa, om du har, ett win xp att prova med om det fungerar bättre som OS. Om hårdvaran ligger runt 60-65% kapacitet för att enbart dra runt OS så säger det ju sig själv att det inte finns mkt kraft över till annat.

Återigen, vääääldigt osäker på att den öht startar skyrim, är du verkligen helt 100 på det? låter smått fantastiskt isåfall.

Av Ramsam

Gör så, men som sagt det räcker oftast finfint med GPU + chipset drivare, ev wlan om den inte ingår i chipset.

händer det att den laggar direkt när den är nystartad, eller börjar det med inga problem i början, för att sen bli värre & värre ju längre du håller på med den?

Att datorn överhettar vid scrollande på hemsidor är ju annars solklara indikationer på 2 saker;

1. Datorn är smockfull med damm ( att blåsa in i fläkthålen med sprayburk räknas inte riktigt, det är att öppna paneler & slita bort tangentbord osv vi snackar här, ända ner till naket kretskort i princip, googla hur man gör)

2. Att datorn pga värme-problem throttlar ner sig (ner klockar sig själv för att inte starta husbrand eller skada på komponenter), vilket återigen pekar mot punkt 1.

Av Ramsam

samtliga program du får med "på köpet" vid nyköp av laptop är generellt skräp, så det är nog inte där problemet ligger.

Som du säger så skulle jag rekommendera ny installation av windows, men då detta verkar vara gjort nyligen så är det kanske mer som ligger bakom. Det jag tänker på är om du har senaste drivisar för chipset & grafikkortet installerat, det är oftast de enda drivisar man behöver på laptop.

Du säger att fenomenet händer på youtube, det är inte enklare än så att du har en rätt kass lina vilket gör att den buffrar & har sig? (youtube har blivit rätt skevt på sistonde, har själv 100/100)

Blir det samma problem vid spelande, uppspelning av 1080 material från HDD osv?

edit.

läste länken om datorn ovan, väääääääldigt oklart om den drar runt skyrim öht, hade jag nog inte ens trott på själv om jag såg det med egna ögon. Den är rätt långt ifrån årets modell, om man säger så...

Av Ramsam

inte den blekaste hur det är i din telefon, men att du menar "just den högtalaren" får mig ju att tro att du har flera? (nån form av stereo-ljud asså, dvs 2 högetalare?) låter väl mysko, men ok.

hursom, är det samma högtalare som spelar upp allt ljud, musik, samtal osv så är det väl solklart att den är spräckt? goolga på typ byta ut högtalaren + din modell så får du väl se vad du kan hitta, en del lurar kan man lösa det själv i (förutsatt att man får tag i en ny dvs) och andra får man helt enkelt lämna in.

tips till framtiden är ju att ha volymen på max 80% av maxvärdet, så uppstår inte problemet i fortsättningen.

Av Ramsam

är det bara vid samtal eller låter allt ljud som kommer ur den skit?

Av Ramsam

på skivan då?

Av Ramsam
Skrivet av Zer0x:

Det finns ingen annan förklaring. Jag är den enda i familjen som ens vet hur man kommer åt inställningarna till routern. Namnet var bytt och lösenordet var borta helt plötsligt och jag kan inte tänka mig någon annan anledning.

Är väl solklart att "någon" har tryckt in resetknappen som sitter på routern?

Konfigurera igen, dvs sätt nytt namn & pw så är saken biff? händer det igen, ja då är den skyldige garanterat inom dina fyra väggar...

Av Ramsam
Skrivet av hoski:

Om jag har en femhundring och går och köper knark för den så är det både olagligt och anonymt.

fick du inget kvitto?

Av Ramsam
Skrivet av DjuDju:

Chassi: FD R4 (Nytt)
Moderkort: Asus Rampage IV Formula (Nytt)
Processor: i7 3930K (Beg, ingen överklock)
Kylare: Nocuta NH-D14 SE2011 (Nytt)
RAM: Corsair Vengeance Pro Red 1866 MHz 16 GB (2x8) (Nytt)
HD: Samsung 840 EVO 250 GB (Nytt) + 1 TB Seagate (Beg)
Grafikkort: Asus GTX 760 2GB (Nytt, ej överklock)
Nätagg: Corsair TX 750W 80+ (Beg)
DVD: Samsung DVD DL (Beg)

5.5 tusen, gillar inte att köpa begagnat om det inte är löjligt bra pris...

Av Ramsam

live for speed?

Av Ramsam

1, det underlättar oerhört för oss att kunna hjälpa dig om vet vad ditt dator-system består av, dvs vilka komponenter du har.

2, testa att montera kylaren du fick med processorn (som test asså). Att "slita bort" din H60 helt & köra utan kylare avråder jag starkt ifrån, då det enbart kommer funka nån minut max, sen är den prcessorn glödhet & stänger av sig.

3, sitter din h60 som den ska pr pollen? går det att vicka på den?

Av Ramsam

testa stock-kylaren & se om något händer då?

övriga specs?

Av Ramsam
Skrivet av daempull:

Vad händer om köparen säger att han fått en tegelsten istället för en gjutjärns katt? Blir man inte blåst både på pengar och varan då?

Skickades från m.sweclockers.com

undrar jag med, hur ska jag kunna bevisa att jag faktiskt skickade min kära stålkatt om han nu säger att han fick en tegelsten? paypal lär ju "frysa" cashen, och efter en sån tvist är det väl högt troligt att han får sina cash tillbax om han är "bussig" nog att skicka tillbaks "min tegelsten"? min kära katt har jag nog sett för sista gången iaf, så känns det.

nån som vet?

Av Ramsam

inte helt övertygad om att du är seriös, men det verkar onekligen så.

just don't

Av Ramsam
Skrivet av Xabz:

Gjorde system reparation men de hitta inget o felen består.

installera om windows & återkom?

Av Ramsam

"hade vid de första minutrarna en temperatur på 91C"

borde ju ha ringt en klocka där tycker man xD

132 grader stämmer nog inte, beror nog på att sensoren är gjord att mäta ett visst spektrum & hamnar man utanför det så blir det hur galet som helst, mer troligt runt 90-110 grader abosult max tror jag, googla & läs på prollen/mobo

den "ska" ju stängas av om den går för varmt, vilket oxå verkar ha hänt, så jag tror risken för skada är liten även om den finns

Av Ramsam

kom vi inte fram till det längre upp, installera om windows & återkom?

högst troligt att något gick snett, ja

Av Ramsam

finns diagnos program för ram-minnen, dock länge sen jag behövde böka runt med det själv & har därför glömt namnet på det xD

sök lite i forumet här, typ memtest lr liknande. Då ser man om någon av stickorna är trasig, och en hel del annan nyttig info vilket kan ta oss till nästa steg i felsökningen.

ett annat tips är kanske att installera om windows, men det där ser nog ut som att det är relaterat till ram-minnen & därför kommer nog en ny installation av windows inte att hjälpa. dock ingen nackdel att göra ändå..