Inlägg

Inlägg som SupaPowah har skrivit i forumet
Av SupaPowah

Hjälp med ny workstation

Jag skall beställa en ny kraftfull workstation i helgen och jag behöver lite råd kring komponenterna.

Jag spelar ingenting på datorn utan den skall helt och hållet användas till tung videoredigering och 3D-rendering. Jag vill ha en kraftfull makin som står pall för tidens tand i några år men kan kostnaden bantas något utan att det sker på bekostnad av prestanda eller ljudnivå så är detta naturligtvis intressant.

Chassi: Antec p182 Alina 1090:-
Processor: Q9550 Inet 2590:-
Moderkort: Asus P5Q-E Inet 1257:-
Nätagg: Corsair HX520 Inet 790:-
Grafik: Sapphire radeon HD4850 1Gb Inet 1890:-
Minne: 2 x TWIN2X4096-6400 Inet 1484:-
Hårddisk1: Western digital Raptor 150GbAlina 1495:-
Hårddisk2: Samsung spinpoint F1 750Gb Inet 813:-
Kylning: Thermalright Ultra-120 Alina 475:-
Skärm: LG L227WT Inet 2590:-
Kylpasta: Arctic silver Inet 75:-

Keyboard: Logitech Cordless Desktop MX 3200
Inet 736:-

Windows Vista Home Premium 64-bit Inet 1049:-

Alina inkl. Frakt: 3.230 sek
Inet inkl. Frakt: 13.417 sek

Totalt: 16.647 sek

Är maskinen värd pengarna?

Tacksam för all hjälp jag kan få.

Av SupaPowah

Tack så mycket för svaren. Har forskat vidare lite och om någon är intresserad så har just AfterEffects något som kallas "multiprocessing" vilket innebär att det startar upp många simultana processer och möjliggör tydligen då också mer RAM-användning. Nu blir det 8 Gb i nya lådan! Yeay!!

http://forums.creativecow.net/readpost/2/941291

Av SupaPowah

Det finns många sidor för gratis ljudeffekter på nätet (http://www.dramaticpublishing.com/freesoundeffects.php till exempel) men bear in mind att kvalitén på dessa ofta är undermålig både till ljudkvaliteten och själva innehållet.

Billigast, roligast och bäst är då istället att köpa en biljett till valfritt fotbollsderby och spela in jubel på lite avstånd där istället. Då får du hundra olika autentiska jubel att välja mellan och ingen skit som någon fjortis loopat ihop på lunchrasten.

Lycka till.

PS. hur fan rimmar du människa?! "Still" och "fantasi" rimmar inte och de som säger att de gör det, de ljuger.

Av SupaPowah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Korkskruv
Ska man ha kontinuerligt allokerat minne så kommer man nog inte över 4GB. Men om allokeringen sker över flera variabler så borde man kunna allokera mer. Min gissning är att varje enskild variabel maximalt kan allokera 4GB minne. Två variabler däremot skulle kunna komma upp i 8GB totalt allokerat minne.

Jag är inte helt med på noterna vad gäller fackspråket här så tillåt mig ställa dumma följdfrågor (med risk för att göra bort mig). Vad innebär det att ett program använder en/flera variabler? Är det månne olika processorkärnor som arbetar med varsin del av RAM-minnet?

Så sammanfattningsvis så kan man således säga att det inte är helt bortkastade pengar med 8Gb eftersom minst 4 av dem kan ängnas helt och hållet åt AfterEfficts?

Tack för hjälpen ni som svarat.

Av SupaPowah

8 GB ram i 32bitarsprogram? Bra eller anus?

Hej ärade datorentusiaster.

SweClockers nya artikelserie har naturligtvis gjort att det börjat kittla lite extra i mina datorbyggarfingrar och beslutet att shoppa loss på delar till ett prestandamonster är redan taget men det är fortfarande en sak som förbryllar mig något.

Min fråga gäller nämligen hur det fungerar med program som trots att de rullar på ett 64-bitars operativsystem fortfarande går i 32 bitar. Kastar jag pengarna i sjön om jag sätter in 8GB ram i lådan när jag vill ha dem i stort sett enbart till AfterEffects (som enligt Adobe själva bara är 32-bitars).

Att man måste ha 64bitars Vista för att utnyttja mer än 3 Gb i ram är jag med på, men gäller detsamma för programmen?

Tacksam för svar.
Filip