Inlägg

Inlägg som EmilH har skrivit i forumet
Av EmilH
Skrivet av laudanum:

https://www.prisjakt.nu/product.php?p=5277893
Finns en lite-version med. Jag har haft vanliga power i några månader nu, funkat bra för mig. Laddar var annan/3e dag normalt.

Jag har faktiskt tittat lite på Motorola också. Tack för tipset.

Av EmilH
Skrivet av stocken:

När jag jobbade inom skola (låg-mellanstadie) så var min observation att 9/10 av elevers mobiler hade spruckna skärmar eller värre.
Mitt tips är att leta dig ut på blocket eller facebook marketplace och hitta en billig begagnad.
Sen om dom blir sura, så säger du att det är ett test på hur bra dom kommer ta hand om dom, och du köper dom något nyare efter 1-2år om dom visar att dom är mogna nog.

Hans storebror har tagit väl hand om sin. Men så köpte jag ett bra skydd från dag 1.

Av EmilH
Skrivet av Krippa75:

Oavsett vad du köper, skaffa ett rejält skal och ett skärmskydd så luren håller att tappas. Det är väl värt det även om det kostar en bunt hundringar för nåt som duger.

Självklart. Jag har lärt mig den hårda vägen själv 😉

Av EmilH
Skrivet av medbor:

Visst har väl motorola fortfarande okrossbara (plexi/plast) displayer på några telefoner?

Nackdelen med smartphones är att de knyts så hårt till en identitet med inlogg på google, mobilnummer, mail, etc. Ärligt känns det lite tidigt för en 9-åring, men tiderna förändras ju som jag märker...

Tänk en gång till på iPhone SE 2020 också. Om den inte blir krossad så bör den vara modern längre och rappare än många android lurar om något/några år

Nej, jag vill att alla laddare i huset skall passa, plus att jag inte kan iPhone. Android blir det. Jag går inte över till den mörka sidan 😉

Av EmilH
Skrivet av Aqua_HeaD:

Med tanke på priserna på dagens telefoner så skulle jag köpa en finare begagnad telefon istället för en ny. Nu är mina barn i tonåren, men med tanke på hur de behandlar sina telefoner så kommer jag aldrig lägga ut 10-12 tusen på nya telefoner varje eller vartannat år bara för att de vill ha en ny eller pga att deras telefoner är fula och misshandlade.

Jag brukar byta telefon ungefär vartannat år och är sjukt pedant med mina egna telefoner. Då passar det bra att ungarna får ta över den efter mig och använda dem som de känner för. Bytte precis till en iPhone Pro och då får grabben ärva min 8:a.

Njaaa, Det kan ju fungera om man vet exakt vad telefonen varit med om tidigare, vilket man sällan gör m en telefon från Blocket. Själv har mina telefoner tills de blir oanvändbara = kasst batteri.

Av EmilH
Skrivet av Beijing:

Bra tips, tack!

Av EmilH

Tack för alla svar hittills. Verkar som om jag inte behöver vara rädd för Xiomi Redmi trots det väldigt låga priset. Kanske blir en sådan.

Av EmilH
Skrivet av Exydia:

https://www.nokia.com/phones/sv_se/nokia-3310-3g

Snake räckte gott och väl när jag var 9 år!

Han har en sådan. Den höll inte ens ett år. Skittelefon. Kvalitetsmässigt är det ljusår från originalet.

Av EmilH

Första mobilen till min nioåring, tips önskas

Han skall få sin första smart-phone i present tänkte jag. Men marknaden för billiga mobiler känns svår tycker jag. Det skall vara Android.
Mobiler jag tittat på är:

  • Xiomi Redmi 9

  • Nokia 8,1 alt 7,2

  • One Plus Nord

One Plus Nord är helt i överkant på vad jag är beredd att betala ca 4500:-, medans Xiomi verkar suspekt billig = kass?

Nokia å sin sida är billigare på 7,2 än 8,1?? Borde det inte vara tvärt om?

Han vill ju kunna spela spel, men det behöver inte vara någon värstingprestanda på spel, han spelar tillräckligt ändå på min dator

Alla åsikter och förslag välkomnas, men jag kommer inte att gå över till den mörka sidan....

Emil

Av EmilH
Skrivet av Flutters:

3/10!
Är väl förövrigt inget fel med att ha strumpor när man har flip-flops på sig!
Eller...?

1/10 😂

Vem tycker inte en Geisha är snygg? 😁

Av EmilH
Skrivet av lanbonden:

Var inte mig du frågade men min erfarenhet kommer från en kompis av icke skidåkande ursprung som ungefär vid 30 års ålder kom med uttalandet att nu var han färdiglekt med svenska brudar och ville ha en fru.
Och ska man ha en fru så ska det vara en som beter sig som en kvinna, sköter om huset och dig och ställer upp på det som förväntas av en kvinna utan att klaga o gnälla som de Svenska tjejerna. Han visste det var en Ryska han ville ha och det var en Ryska han plockade hem.

Nu 5 år senare är de gifta, hon pratar helt ok svenska, jobbar (när hon inte är föräldraledig) och sköter 100% av jobbet i hushållet så han fick som han ville antar jag.

Haha, bara de är lyckliga båda två så är väl allt frid och fröjd antar jag

Det är ju inte ett sådant förhållande jag vill ha, och inte Marina heller tror jag.

Tack för ett bra inlägg.

Av EmilH

@ZalZeRoz: Tack för ett långt och intressant inlägg. Jag är imponerad att ni klarat av hela 3 år på distans! Jag önskar er all lycka i framtiden.

Angående språket så är jag helt enig. Skulle hon flytta hit kommer jag lägga väldigt mycket vikt på språket. Det är helt avgörande om man skall komma in i samhället, få jobb och ett socialt liv utanför hemmet. Eftersom hon har obefintlig engelska så kommer hon troligtvis lära sig svenska väldigt fort.

Angående SFI så hörde jag precis det du sa, av en Rysk tjej som flyttade till Sverige. Hon läste in SFI på några månader, gick direkt på kompletterande juriststudier för att kunna utöva sitt yrke i Sverige, och fick sedan jobb.

Hon berättade att det kryllade av nysvenskar som inte brydde sig om studierna över huvud taget. Detta var innan reglera stramades upp. Då fick man bidrag så länge man gick på SFI och det utnyttjade dessa invandrare till fullo. Hon kunde inte fatta hur vi svenskar bara godtog det.

Av EmilH
Skrivet av JackA:

Skål för alla sköna ryskor! Bodde där ett tag och har många fina minnen & vänner. Ingen förkroppsligar vissa mänskliga drag lika underbart som den rätta ryssen. Lycka till!

Och så lite Shevtsjuk på det, aldrig fel

https://www.youtube.com/watch?v=xaukZVuFORM

Berätta gärna lite mer om dina erfarenheter med ryskor, vore kul att höra. Jag vet i stort ingenting om de. Jag har någon slags fördom om att de kanske är lite mer hetlevrade än svenska tjejer. Men jag vet egentligen inte.

Av EmilH
Skrivet av twisted_cain:

Jag önskar dig lycka till!
Är känslorna kvar när coronakrisen lugnar sig så borde det ju gå bra tänker jag.

Tackar jag citerar Enya: Only time will tell....

Av EmilH
Skrivet av griid:

Vore väldigt kul om det kunde bli en fin kärlekssaga av detta, värdigt ett reportage på första sidan i sweclockers men var försiktig så du inte blir blåst
Om hon har "obefintlig engelska" var det då rysk-engelska från hennes sida eller var det på det stadiet att det bara var skönt att höra varandras röster?

Kul att du håller oss uppdaterade för oss nyfikna! Oavsett om det går bra eller dåligt med detta så får du lycka till!

På stadiet, bara skönt att höra hennes röst, som för övrigt var väldigt behaglig. Hon kunde i stort sett ingen engelska. Så den dagen hon kommer hit blir det nog många skratt när google translate jobbar

Av EmilH
Skrivet av JackA:

Skål för alla sköna ryskor! Bodde där ett tag och har många fina minnen & vänner. Ingen förkroppsligar vissa mänskliga drag lika underbart som den rätta ryssen. Lycka till!

Och så lite Shevtsjuk på det, aldrig fel

https://www.youtube.com/watch?v=xaukZVuFORM

Trevligt :). Jag har bara träffat en enda ryska, hon var trevlig, men hon stack från han direkt när hon fått sitt PUT. Vilket faktiskt inte var konstigt alls för de var totalt olika, om hon så hade kommit från samma gata som han så hade det aldrig hållt.

Av EmilH
Skrivet av BeanoBauer:

Förra tjejen var amerikanska, bodde tillsammans i Sverige i 5 år typ.
Nuvarande tjejen är från Slovakien, men bor för tillfället i Tjeckien.
Knepigt det där med internationella förhållanden ibland, särskilt nu i coronatider.

Så har gått igenom processen från migverket tidigare. Känns ju ibland som att det vore lättare om man hade hittat sin drömtjej här istället

Enig med dig, men jag har gett upp att försöka styra mitt liv. Det blir i alla fall aldrig som jag tänkt mig i alla fall.

Så jag tänkte följa med strömmen och se vart den leder mig

Av EmilH

@lillaankan_i_dammen: Du har helt rätt, det finns inget förhållande som är enkelt, oavsett vilket land man kommer ifrån så är det en kompromiss att leva tillsammans med en annan människa. Kommer hon dessutom från ett annat land så kräver det ännu mer. Men i slutändan så är hur bra man fungerar tillsammans med individen som avgör hur förhållandet blir.
Jag försöker ha en nykter positiv inställning hela situationen. Ingen kan spå framtiden, man får göra det bästa av nuet. Att som vissa här på forumet misstro allt och alla ligger mig inte för. Trots allt är de flesta människor snälla och ärliga. hade det inte varit så så hade jorden varit en ganska förfärlig plats.
Jag tror det kan bli hur fint som helst, tills motsatsen är bevisad. Fick förresten ett godnatt sms precis, som jag för övrigt får varje kväll och morgon :).

Med önskan om en fridsam helg till er alla

Av EmilH

@Birdperson: Ja, det är okänt territorium för mig

Av EmilH

@backspace: Jo, på grund av rådande öl-virus så kan hon inte komma hit Vi har daglig kontakt. Hon har skrivit långa mejl varje dag som jag har svarat på, jag räknade faktisk efter häromdagen. Vi är snart uppe i 130 mejl, dvs över 60 mejl var. varje mejl hon skriver är nästan ett A4 långt. Så det är snart en hel bok. Ännu har jag inte hittat en endaste liten detalj eller tråd som inte hänger ihop. Vid det här laget hade hon nog gjort lite misstag och avslöjat sig om det varit en falsk person. Det blir lite för mycket att hålla ordning på efter så lång tid. Jag har också hennes telefonnummer och har pratat med henne på telefon. Jag har läst på en hel del och några typiska varningstecken är tydligen att de inte vill ge ut telefonnumret ( av förklarliga skäl ) och de har onormalt bra engelska. Jag har pratat med henne på telefon och hon har obefintlig engelska.
Så just nu väntar vi på att gränserna skall öppnas så att vi kan träffas. Sedan tar vi det där ifrån.

Trevlig valborg

Emil