Inlägg

Inlägg som EmilH har skrivit i forumet
Av EmilH

2/10 Spelar inte äventyrsspel. Egentligen 1/10 för någon hade kommenterat att han/hon missat på Unreal och den kommentaren syntes. Konstiga spelval.

Av EmilH

Köpte precis ett Titan X 12Gb begagnat, synd att inte Swec tog med dom andra versionerna också när tester ändå gjordes. Kortet fungerar strålande. Helt låst på 60FPS på BF V på ultra 1280x1920 oavsett vad som händer på skärmen, och det kan vara rätt mycket när 64 spelare röjer loss.

Av EmilH
Skrivet av Implor:

Som exempel tog WoW 4-5 år att utveckla. Efter 6år borde man ha något vettigt att släppa (som man sen bygger vidare på).

Skickades från m.sweclockers.com

8 år i rymden är ju ingenting, den är ju flera miljarder år....man får ha tålamod med rymdspel

Av EmilH

Tror det är fullt tillräckligt med ett nytt kort för att bli nöjd, tester på Swec visar att det sällan ger mer än 5-10 fps att uppgradera processorn om den man har är skaplig, och det är din cpu.

Av EmilH
Skrivet av Knotvillage:

3 års reklamationsrätt enligt svensk lag. Sker något inom 6 månader räknas det som ursprungligt och säljaren har bevisbördan. Dock kan man inte hävda det på alla bilar. Köper man en bil för 15 tusen som rullat 35 tusen där lådan går sönder så är det något man får räkna med. Betalar man dock runt 100k så ska den hålla 6 månader. Gäller dock inte kosmetiska fel. Därav köper jag oftas från firmor. Är jag nöjd med hur det ser ut så behöver man inte lägga energi på det mekaniska.

Jag har visst missuppfattat det lite, 3 månaders verkar vara helt frivilligt. Men antar att det är en praxis bland alla seriösa bilfirmor. Tycker alltid att jag sett 3 månaders garanti lämnas.

Av EmilH

Hade en dator med liknande din prestanda, kanske pyttelite sämre, FX-8350,R9 280X. strax innan jul gick jag över till en AMD 2600, 16Gb DDR4 3000Mhz, M.2 Disk och ett Titan X grafikkort som jag köpte begagnat av en arbetskamrat.
Viiilken skillnad. blev riktigt bra.

Av EmilH

Kan vara nätagget, men kan också vara hårddisken. Även grafikkortet skulle kunna skapa liknande problem. Har du andra delar att testa med?

Av EmilH
Skrivet av naikon:

Blev det någon premiärtur?

Ja, det är en TDM 850 men vill gärna sälja den till våren, hade den mest bara för att ta körkoret. Sugen på en FJR1300 eller V-strom...

Fan vad schysst! Jag är dock inte så haj på förgasare, utan jag följer bara min Haynes-bok för att byta packningarna. Vad exakt är det man gör när man synkroniserar förgasarna? Ändrar man på gasspjället, bränsleblandning eller luftblandning? Med blotta ögat så ser det faktiskt ut som att det ena gas-spjället (butterfly valve?) är mer öppet än det andra på tomgång.

Har provkört på FJR1300 och V-Ström. Man sitter skönt på V-strömen men den var lite för tam för mig. Själv kör jag en 1400GTR som är en direkt utmanare till FJR1300 men lite mer touring (upprätt körställning).

Har precis köpt mig TomTom Rider 500 GPS. Så nu har jag skruvat bort lite plast för att få fram strömkablar. Kawasaki hade redan förberett med extra strömkablar om man vill ha extra ström vid styret ( sitter redan ett cigguttag ). Så nu kan jag ha fast ström till GPS kopplat på reläet och ladda mobilen. Tack Kawasaki
Tanken är att jag skall köra ner i Europa i sommar, till Prag Resa till Prag. Har varit i Harz i Tyskland 3 ggr innan.

Jag håller med dig, Abstinensen är svår nu när solen värmer som den gjorde en kort stund i Falkenberg igår.

Av EmilH

@Lastviking: Undersökte Krakow, men det blir lite för stor omväg, blir för många dagar. Jag kör sällan mer än 30-40 mil på en dag. Då hinner man uppleva lite också. När barnen är stora och jag äger min egen tid blir det längre rundor :).

Av EmilH
Skrivet av Lastviking:

Kör de stora nya motorvägarna i Polen, de är kanon fina, mitt tips är att ta 1-2 dagar i Krakow på vägen ner, sen Brno kanske?, sen Prag?, hem så rekommenderar jag att besöka Lodz i Polen(leta efter ett hotel med pool på taket, det kostar inte farligt), Pepes är bra att äta på i Lodz

Jag åkte hoj ner till Österike och kollade på MotoGp i somras och jag ångrar inte en dag jag la i Polen och Tjeckien.

Lysande, det skall jag kolla upp. Tack!

Av EmilH
Skrivet av theailer:

Underbart e kanske inte helt rätt ord. Men kul som fan e det.
Min offroad hoj går just offroad, men grus kör jag gärna med ninjan istället.
Skickades från m.sweclockers.com

Det finns youtube-klipp där dom har satt krosstyre och grova däck på en GSX-R 1000. Sedan kör dom utav bara f... på grusvägar

Av EmilH

@krzysgro: Super, tack! massa bra tips. Jag skall detaljgranska i lugn och ro. Jobbklockan ringer 05:15 imorgon.

Av EmilH
Skrivet av Dalton Sleeper:

Kul, posta gärna några bilder och berätta hur det gick efteråt!

Ja, det skulle jag faktiskt kunna göra.

Av EmilH

Om man väljer att undvika motorvägar i Polen, hur är då landsvägarna? Min hoj är lite av en motorvägskryssare och blir det mycket potthål så studsar man mer än vad som är bekvämt.

Av EmilH
Skrivet av virre567:

Om du inte har en "hoj" gps där du kan ställa in om man vill åka lite roligare vägar så kan jag rekommendera den här sidan,

https://kurviger.de/en

Super, den sidan kände jag inte till. Ja, jag har precis köpt en sprillans ny TomTom Rider 500. Då kan man säkert importera rutten in i den misstänker jag.

Av EmilH
Skrivet av huricane4:

Om du har lust å förlänga rutten kan du köra igenom Krakow sen korsa Tatrabergen (sliter nog mindre på en hoj än en Saab V4 med frihjul..) och sen köra in i Tjeckien öster ifrån.

Isf kommer du förbi några fantastiska vandringsleder (inget man besöker om man har extrem höjdrädsla eller inte gillar stegar): https://www.google.se/search?q=slovensky+raj&source=lnms&tbm=...

Det lät otroligt fint, tyvärr tycker regeringen här hemma redan att det är på gränsen till lång tur ;). Men jag skall lägga det på minnet. när barnen är större kan man ta längre turer.

Av EmilH
Skrivet av theailer:

Min Kawasaki ZX9R är helt underbar på grus, så det sitter mest i huvet huruvida man pallar köra grus eller inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag är visserligen gammal motorcross-förare, men grus är ingen vidare njutning med min hoj.

Att din ZX9R skulle vara underbar på grus är ju totalt orimligt, för hård fjädring,för kort fjädring,fel körposition, fel gaffelvinkel. Ja. det går att köra grus, men det kan omöjligt vara underbart, samma med min hoj. Med full semesterpackning och mig på, närmar sig hela ekipaget 400kg.

Annars var det en bra hemsida du länkade till :). Min nästa hoj kanske blir en Triumph Explorer och då är inte grusvägar något problem.

Av EmilH

@huricane4: Toppen, jag skall undersöka det.

Av EmilH

MC resa till Prag, vilken resväg

Tänkte ta min mc till Prag i sommar, skall tydligen vara en fin stad.
Startar i Falkenberg och tänkte mig Karlskrona-Gdynia med färja och vidare ner genom Polen till Prag, hem tänkte jag kanske ta den kortare vägen Swinoujscie - Trelleborg.

Någon kört ner genom Polen? förslag på rutt? Andra tankar och ideer?

Allt är välkommet.

Mvh Emil

Kawasaki 1400GTR

Av EmilH

Lite sent nu, men kontakten till p-bromsen hade nog gått på garantin. Alla bilfirmor måste lämna 3 månaders garanti.
Dörren är besvärligare, saker som syns tydligt är svårt att reklamera på i efterhand. Såvida man inte skär bort plåten och svetsar dit ny så kommer rosten tillbaka. Mvh Emil

Skickades från m.sweclockers.com