Inlägg

Inlägg som Specias har skrivit i forumet
Av Specias
Skrivet av 220volt:

Köpte Electrolux ChillFlex EXP34U338CW idag och ett fönsterkitt på Jula. Ska fixa längre slang imorgon så jag kan ställa den i öppning till sovrummet.
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Angående ditt fönsterkit, var det något särskilt fönsterkit du behövde köpa eftersom ditt fönster öppnas liggande? (Mitt fönster öppnar man ju åt sidan) Frågar åt en kompis

Av Specias
Skrivet av Pelegrino:

Funderar på denna också men funderar på om det verkligen är lönt investeringen. Jag överlever när det är varmt även om det kan vara lite oangenämnt. En liten fläkt som blåser kall luft i ansiktet brukar ofta funka.
Tanken är väl att den annars ska stå i vardagsrummet (20 kvm?) eller sovrummet (12 kvm). Min sambo är väldigt mycket mer påverkad än jag av värmen.

Har försökt läsa på i tråden men är så mycket olika åsikter. Vissa menar att det inte är lönt när det närmar sig 30 grader, andra säger att enslangslösningar är värdelösa för de drar in lukter från andra håll osv.

Jag har ju haft min i ett år nu snart, den kyler ner min 1,5:a på 40kvm väldigt väl. Den låter men det tar jag alla gånger än att ha 25-30+ inomhus. Jag tänker att man ställer den där den gör mest nytta. Har du sovrummet i nära anknytning till vardagsrummet så skulle den förmodligen klara av att kyla ner även sovrummet. En del använder en extra fläkt vid sidan av för att skjutsa på kylan.

Jag rekommenderar den kallt

Av Specias
Skrivet av Kreen:

Hej,

Tror du den skulle passa för mig?

Övervåningen är cirka 60kvm med 4 rum. Tänkte ha den i ett av rummen nära dörren, öppna alla dörrar och få in kall luft till alla 4 rum. Skulle detta funka?

Mvh

Det är svårt att säga. Jag tror att du skulle kunna få ner temperaturen men att det skulle ta tid. Jag bor ju i en 1,5:a på 40kvm. Den klarar utan problem att kyla ner det, och då är det även fast den står bredvid den öppna balkongdörren som leder ut till inglasad balkong som verkligen läcker in värme.

Av Specias
Skrivet av Toobbbbee:

Tack för tips! Den verkar bra och var ju schysst nedsatt! Hur är Nedis jämfört med tex Elektrolux maskiner?

Jag har aldrig sett märket Nedis innan 😅

Vet faktiskt inte. Men jag köpte den där modellen förra sommaren och är mer än nöjd. Uppskattar att man kan starta den före innan man kommer hem från jobbet till ett svalt och skönt hem.

Av Specias
Skrivet av Toobbbbee:

Vilken portabel AC skulle ni som har lite koll säga är bäst för en budget på max 5000kr?

Ska sova nu och har 29c i sovrummet, nu är de nog 😅

https://www.webhallen.com/se/product/333000-Nedis-SmartLife-P...

Passa på nu.

Av Specias
Skrivet av Svampen:

Inet rabattkod 100kr för ett köp
Giltig 2 veckor

Kod: YPLJED3RPVWXRGA

Tack så mycket! Det blev en 12-månaders playstation plus.

Önskar dig en fin midsommar <3

..Och grattis på födelsedagen!

Av Specias
Skrivet av last_grimm:

Hey many thanks for your help !!!

I'm about to place the order, the price it shows to me is SEK 28,810. Not sure how others got 25K

I used Benify 5 years code & logged in via LG free account.

Apply for cash back afterwards

Av Specias
Skrivet av Kilroy:

Känns helt rimligt, att en så samhällskritisk tjänst sköts helt privat är inget jag tycker känns särskilt bra.

Med tanke på hur vissa samhällskritiska tjänster sköts är jag glad att detta är privat.

Av Specias
Skrivet av Levandebild:

https://youtu.be/RH9cezXEFS0

Det här var någonting riktigt intressant för mig som iPhone-användare! Riktigt bra kostumation som jag inte ens tänkt tidigare att jag behövde! Nu villhöver jag det!

Håller med helt, precis när de började prata om låsskärmen himlade jag med ögonen och tänkte ”nu har de hittat på något inte en jävel kommer använda. Vad fel jag hade 😅 Villhöver!

Av Specias

Hopp…

16 500 för basvarianten av M2 MacBook Air

🤷🏻‍♀️

Av Specias
Skrivet av Swennis:

Ser nice ut. Finns det kit till balkongdörr också?
Bövar när den i sovruimet går sönder, haft den över 15 år... men vill ha sån som den vi har, låser den vid visst läge/effekt, så den dånar "samma" hela tiden... och inte stänger av sig om den når viss temt, för vaknar om den slår på/av... men bara på, är faen bättre än tyst, slipper höra måsjvlarna utanför när det ljusnar! Bor på västkusten.

Den som Blev länkad är en riktigt bra AC, jag köpte den också när den kostade 5500. Min var dock en demovara. Ett av mitt livs bästa köp. Jag bor i en 1,5:a på 40kvm och den kyler ned det utan problem.

För att svara på dina funderingar, när den uppnått rätt innertemperatur så slår själva kylaggregatet av sig men fläkten fortsätter att gå. Sen så kan jag svära på att jag sett ”dörr-fönsterkit”. Jag köpte mitt fönsterkit på Amazon för mer än halva priset än vad samma fönsterkit kostar i Sverige

Av Specias
Skrivet av SID 6.7:

Knäckte Malenia igår. Bråkig som fasiken.
Kör "ren" Sorcerer (Inga vapen förutom stav) och ingen Summon (dom var bara gratis blodpåsar åt henne).
Tog nio försök innan hon gav sig, näst mest av alla fiender så här långt. Bara "Flying Dragon Greyll" i Caelid tog fler (Tio), men där var jag underlevlad.

Skönt nu kanske det är smooth sailing framöver då... (Nej, jag trodde inte på den själv.)

Börjar dock tröttna lite nu (145h in, försöker alltid rensa alla områden innan jag går vidare), det är mycket återanvända fiender och grottor som ser likadana ut och jag hittar ingen mera intressant utrustning så det skulle gärna få ta slut snart.

Ett bra spel dock, men det har varit lite för mycket rullspel och för lite rollspel för min smak.

Finns det något single-player spel som du lagt över 160h på som inte känts för mycket rullspel?

Av Specias
Skrivet av Näbbdjuret:

Ah, just det ja. Plockade upp orm-köttar-svärd modell större vid entren, men brydde mig inte mer om det då det inte är en vapenklass jag normalt vevar med. Testar ikväll.

Gör det och njut

Av Specias
Skrivet av Näbbdjuret:

Stor rödhårig vråljätte klarade jag på försök 4, men ormjäveln har jag säker bränt 24 försök på. För vissa andra är det tvärtom. Ja ja, har skaffat nåt slags blixtregn nu, har studerat wiki och där står det att ormjävel är kanske lite klenare på frost och blixtar. Typ inte immun, som med en del annat. Annars så gnetar jag på i Crumbling Farum Azula. Drabbats av falldöden alldeles för många gånger.

Du har plockat upp vapnet som ligger där och slåss mot den med hjälp av den? Använt dess weapon-art?

Av Specias
Skrivet av FarbrorBarbr0:

Tackar! Där snackar vi, sådan utforskning är i min smak. Drivkraften att utforska måste stå i första rummet i sådana här spel. Jag har absolut ingen förkärlek för realism som så - ju mer fantastiskt, desto bättre. Det råkar mest sammanfalla med att RDR-världen känns snidad med omsorg, så de får agera gott exempel. Inga jämförelser i övrigt. Ubisoft å sin sida får stå som skräckexempel på hur drivkraften att utforska totalt kan köras i sank. Folk berättar gärna hur bra utforskningen är i Elden Ring, men det är bara lite svårt att veta om samma människor är förtjusta i att städa rent dussintalet identiska banditnästen i Assassin's Creed. Det är inte innehåll för mig. Underjordiska slott däremot, det är helt i min smak.

Ja jag avskyr ubisoft cookie-cutter upplägg med deras karta och notiser och poi precis ta mig fan överallt. I elden ring så är det upp till dig i mångt och mycket att själv hålla kolla på saker och ting.

Så jag hatar ubisoft spel men jag älskar From software Elden Ring är deras bästa släpp hittills. Det var många år sedan jag spelade ett spel som trollband mig så som detta spel gjort.

Av Specias
Skrivet av MiniMaleN:

Finns bara kontroller kvar tyvärr, de går åt som smör 😅

Trist att du inte hann se då när jag kommenterade, för de fanns ett tag inne faktiskt.

Av Specias
Av Specias
Skrivet av Erickey:

Var sugen på att testa ett spel från From Software efter allt man läst och hört om Dark Souls. Hade hypat upp mig på det obskyra ickelinjära ett misstag och du är körd upplevelsen. Men alltså, det kändes lika bra portat som en emulator? Keybindsen i kombination med knappförslag för en kontroll gjorde det inte så roligt. Hittade efter lite frustration att man kunde ändra prompts från gamepad till kb/mouse. Dock var min nikotinfria stubin redan avbrunnen och refunden var en motgång bort. Är inte helt anti att köra kontroll, har flera olika hemma. Dock är kontroll något jag anser man använder i soffan framför TVn när man ligger i horisontalläge.

Droppen som fick bägaren att rinna över; Man kan ju för i hela friden inte mappa om alla keybinds! Vem tycker att detta är en bra idé?!

Jag gav inte detta ett försök av hela mitt hjärta. Men vem vill sätta sig och börja modda spelet för att det ens ska gå att spela från början. Från hype till krasch inom loppet av knappt 2 timmar... Kanske nyper det på höstrean och ger det ett nytt försök eller inte alls.

Rant slut.

Hade du spelat något av alla de andra spelen så är jag övertygad om att du inte hade brytt dig om keybinds-remap eftersom du lärt dig vid det här laget och att det hade suttit som en smäck.

Tycker du ska ge det en ny chans och lära dig keymappen utifrån hur den är lagd.

Det är för mig det bästa släppet på så himla många år.

Jag har lagt ner över 100 timmar än så länge, jag upptäcker fortfarande nya saker hela tiden. Och uppskattar det till att jag nog har 50 timmar kvar innan jag går över till new game +

Av Specias
Skrivet av Kaninjägarn:

Tack missat helt!

Köp nu 1000kr budstart 500kr på tabgentbordet!

Jag inleder då med bud på 500 kr + frakt

Av Specias

Jag tror inte du har sett det men ett 915 går för 1490kr på komplett och Netonnet..

Så ditt från-bud borde vara köp-nu istället.